8 σημάδια ότι σε έχει πιάσει η άνοιξη

Η ανάγκη για έρωτα, η βαρεμάρα στο γραφείο, οι τάσεις φυγής και όλα όσα δείχνουν ότι η άνοιξη σε έχει «πιάσει» για τα καλά.

8 σημάδια ότι σε έχει πιάσει η άνοιξη

Θα’ ναι σα να μπαίνει η άνοιξη τραγουδούσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος με τη Σοφία Βόσσου και πέρα από ουρανού κατάνυξη, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, αν μας ρωτάς φέρνει και ένα ακόμα σωρό ωραία πράγματα στη θλιβερή χειμερινή ζωούλα μας.

Πώς καταλαβαίνεις λοιπόν ότι σε έχει «πιάσει» για τα καλά;

Νιώθεις ερωτευμένος

Όχι απαραίτητα με ανταπόκριση, αλλά δε σε νοιάζει κιόλας. Απλά νιώθεις αυτήν την ακόρεστη δίψα να ερωτευτείς τον οποιοδήποτε. Τη σερβιτόρα που σου χαμογέλασε ή εκείνον τον τύπο που σε κοίταξε για λίγο έντονα στο λεωφορείο. Η άνοιξη είναι η περίοδος του έρωτα, ανταποδοτικού ή μη, και δεν μπορείς να αντισταθείς – μην το προσπαθήσεις, αφέσου.

 

Είσαι φουλ στην ενέργεια

Έχεις κοιμηθεί σκάρτα 5 ώρες; Το χειμώνα και το φθινόπωρο μπορεί να ήσουν όλη τη μέρα σαν νεκροζώντανος, όμως την άνοιξη το πράγμα αλλάζει και νιώθεις αυτήν την αστείρευτη ενέργεια του θέρους, μια υπερένταση του να κάνεις πράγματα ακόμα και αν το σώμα σου δεν τα σηκώνει. Το μυαλό σου όμως  μια χαρά μπορεί να τα σηκώσει.

Βαριέσαι να δουλέψεις

Και ποιος να σε αδικήσει; Υπάρχει χειρότερη αίσθηση από το να είσαι σε ένα γραφείο κλεισμένος και έξω ο ήλιος να λάμπει και τα πουλάκια να κελαηδούν; Κάπου εκεί το μεσημέρι προς το απόγευμα σε πιάνει αυτή η ακόρεστη δίψα να τα παρατήσεις όλα και να βγεις έξω για μια βόλτα ή μια μπίρα ή ένα κρασί, μόνος ή με παρέα.

 

Ασχολείσαι με την κηπουρική

Το μπαλκόνι στο γραφείο ή στο σπίτι, τα φυτά στον κήπο. Η άνοιξη σε κάνει να θες να πιάσεις το σκεπάρνι και να φυτέψεις γλάστρες ή να περιποιηθείς τα φυτά που τόσο καιρό αμελούσες και να μεταλλαχθείς σε έναν ερασιτέχνη κηπουρό από το πουθενά.

Σκέφτεσαι σοβαρά το πικνικ

Κρασάκι, τυράκια, ντολμαδάκια και άραγμα στο γκαζόν με τον ήλιο να σε λούζει. Το πικνικ είναι ένας από τους ανοιξιάτικους εθισμούς και βρίσκεις τον εαυτό σου να το σκέφτεται ολοένα και περισσότερο αυτήν την περίοδο, ιδιαίτερα όσο οδεύεις προς το Σαββατοκύριακο.

Προσέχεις τη διατροφή σου

Πόσες και σήμερα για καλοκαίρι; Μην αγχώνεσαι έχεις χρόνο. Ή μήπως όχι; Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η περίοδος που πολύς κόσμος ξεκινά να προσέχει τι τρώει για να μπορέσει να βγει στην παραλία χωρίς «σωσίβιο» ή να ξαναμπεί στο σορτσάκι του. Αν ξεκίνησες ήδη να κόβεις τον υδατάνθρακα, τότε είναι ηλίου φαεινότερο: είσαι σε μουντ ανοιξιάτικο.

 

Ξεκινάς γυμναστική

#fetosfetes είναι το hastag που όλους μας ενώνει και η γυμναστική την άνοιξη είναι ένα από τα χόμπι που κάνουν θραύση. Τρόπος ζωής είναι βέβαια και θα το συνειδητοποιήσεις όταν αρχίσεις να βλέπεις τα οφέλη της στο σώμα και την ψυχολογία σου.

Φταρνίζεσαι

Η άνοιξη έχει και τα κακά τις, αλλά χαλάλι. Αλλεργίες τριγύρω πολλές, πάρα πολλές, και σκόνη. Δάκρυα στα μάτια, βουλωμένη μύτη στις 3 τα ξημερώματα. Αλλά δε βαριέσαι, άνοιξη είναι και σε κάνει να νιώθεις τόσο ωραία, ας της δώσουμε και κάτι σε αντάλλαγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v