Οι πιο όμορφες Ελληνίδες πολιτικοί

Ωραίες και δυναμικές, νυν και πρώην βουλεύτριες ή ακόμα και Υπουργοί, αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Οι πιο όμορφες Ελληνίδες πολιτικοί

Η πολιτική δεν είναι πασαρέλα, όμως αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ορισμένες ελληνίδες πολιτικούς για την εξωτερική τους εμφάνιση, τότε οι παρακάτω θα πρωταγωνιστούσαν σίγουρα σε πιθανά καλλιστεία εντός ή εκτός Βουλής. 

Έλενα Ράπτη

Η θεσσαλονικιά πολιτικός είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εν ενεργεία βουλεύτρια του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2004, και σήμερα υφυπουργός Τουρισμού. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Δικηγόρος και πολιτικός, η Όλγα Κεφαλογιάννη εκλέγεται βουλεύτρια του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2007 με την Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε διατελέσει Υπουργός Τουρισμού το 2023. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομική στο ΕΚΠΑ. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη.

Έφη Αχτσιόγλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά και εκλογές του 2019 εξελέγη βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ορίστηκε τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και διατέλεσε υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από το 2016 ως το 2019.

Εύα Καϊλή

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eva Kaili (@evakaili)

Πρώην βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής από το 2014, η Εύα Καϊλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν δημοσιογράφος στο MEGA. Τον Δεκέμβριο του 2022 συνελήφθη από τη βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία, κατηγορούμενη μαζί με άλλα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Δικηγόρος και βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ από το 2019, η Νάντια Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Γιαννακόπουλου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, ενώ από το 2013 έως το 2014 διατέλεσε γενική γραμματέας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ραλλία Χρηστίδου

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rallia Christidou Official (@rallia_)

Έγινε ευρέως γνωστή το 2004 με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι Fame Story, η γεννημένη στην Κρήτη πολιτικός και πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. είναι βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δόμνα Μιχαηλίδου

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Domna Michailidou (@domna_michailidou)

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, ενώ το 2019 ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου 2024 είναι υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ελένη Βατσινά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eleni Vatsina (@elenivatsina)

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing στο University of Central Lancashire, Πρέστον στην Αγγλία. Αποτελεί μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος από τις εκλογές του 2023.

Ράνια Θρασκιά

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by raniathraskia (@raniathraskia)

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, η Ράνια Θρασκιά σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Μακεδονία TV, στον ΑΝΤ1 και στο MEGA, μεταξύ άλλων. Τον Μάιο του 2023 εξελέγη βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Μαρίνα Κοντοτόλη

Πττυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, η Μαρίνα Κοντοτόλη εκλεγμένο μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, μαραθωνοδρόμος και τέως Γενικός Γραμματέας στο Σύλλογο Δρομέων. Σταμάτησε το σχολείο στα 14 και στα 38 της γράφεται στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο για 4 χρόνια πετυχαίνοντας, το 2017, την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο. Στις εθνικές εκλογές του 2023 εκλέχθηκε βουλεύτρια Τρικάλων με το ΣΥΡΙΖΑ.

Νόνη Δούνια

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Noni Dounia (@noni_dounia)

Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε και το 1996 στέφθηκε Β’ Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Σχέδιο μόδας στη Σχολή Βελουδάκη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές από το 2000 κι έπειτα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v