Canto Ostinato του Simeon Ten Hold στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

To κλείσιμο του φεστιβάλ Piano City Athens 2024 θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού με ένα ορόσημο του κινήματος του μινιμαλισμού,
σε μια ιδιαίτερη μουσική performance από πέντε καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Canto Ostinato του Simeon Ten Hold στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης, ο συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Θοδωρής Οικονόμου, ο ακορντεονίστας Κωνσταντίνος Ράπτης, η αρπίστα Μαρία Χριστίνα Harper και ο κλασικός κρουστός Ανδρέας Φαρμάκης, μας προσκαλούν στο Canto Ostinato, ένα ιδιόμορφα μαγικό ηχητικό ταξίδι, με βάση την εμβληματική μινιμαλιστική παρτιτούρα του Ολλανδού συνθέτη Simeon Ten Holt.

Το Canto Ostinato έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 1979. Το πιο αναγνωρίσιμο έργο του Ολλανδού συνθέτη αποτελεί πάντα μία πρόκληση για τους μουσικούς. Κάθε ερμηνεία είναι μοναδική. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου έργου είναι η ιδιαίτερη ελευθερία που δίνει ο συνθέτης στους μουσικούς κατά την προετοιμασία και την ερμηνεία του.

Το σώμα του Canto Ostinato αποτελείται από 106 «κύτταρα», καθένα από τα οποία μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές και με όσους συνδυασμούς επιλέξουν οι μουσικοί, αρκεί να ακολουθούν πιστά την παρτιτούρα και τις οδηγίες του πρωτοπόρου συνθέτη. Αυτός είναι και ο λόγος που η διάρκεια του έργου δεν είναι ποτέ σταθερή.

Στις 20 Μαΐου, οι πέντε αυτοί κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, θα συναντηθούν και θα επιχειρήσουν ένα ταξίδι εξερεύνησης αυτού του εμβληματικού μουσικού έργου.

Το φεστιβάλ Piano City®, έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Μαδρίτη, Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, έγινε θεσμός και στην Αθήνα. Μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη χρονιά, επιστρέφει και φέτος στην Αθήνα για να την μεταμορφώσει, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου, σε μια συναυλιακή αίθουσα αφιερωμένη στο πιάνο.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 | 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ Διακεκριμένη (Πλατεία: 1-4)
18€ Α' Ζώνη (Πλατεία: 5-8)
16€ Β' Ζώνη (Πλατεία: 9-15) | 14€ φοιτητικό
14€ Εξώστης  | 12€ φοιτητικό (*)
- Τα φοιτητικά εισιτήρια εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό

(*) Οι θέσεις στον εξώστη είναι χωρίς αρίθμηση


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v