Ο Κασσελάκης εξηγεί τα περί «θαύματος» στη βάφτισή του εν μέσω τρολαρισμάτων

Για τα όσα είπε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως στη δική του βάφτιση σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κασσελάκης εξηγεί τα περί «θαύματος» στη βάφτισή του εν μέσω τρολαρισμάτων

Καλεσμένος στην εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, τα όσα είπε στον Ελπιδοφόρο σχετικά με τον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη και το «θαύμα» με τον σταυρό από το λάδι που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα κατά την βάφτισή του.

«Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει», απάντησε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «προφανώς δεν προβλήθηκε όλη η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε ότι «η συζήτηση ξεκίνησε καθώς είδα ότι υπήρχε μια εικόνα του άγιου Ιάκωβου Τσαλίκη στο γραφείο του κ. Ελπιδοφόρου», ο οποίος του είπε ότι «ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν ο πνευματικός του, ήταν ο μέντοράς του και είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του».

«Επειδή υπάρχει ένας δεσμός με έναν από τους νεότερους αγίους της Εκκλησίας, δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πλατφόρμα. Από τον Αύγουστο έχω πει για τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας» πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Κασσελάκης.

Ανδρουλάκης: «Στα δικά μου βαφτίσια, σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ»

Την ευκαιρία να τρολάρει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί θαύματος δεν έχασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πάμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες για τη βάπτισή του και τη βάπτισή μου. Θα μου πει την εμπειρία του που ακούστηκε και γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες και θα πω κι εγώ την εμπειρία μου, που με βαφτίσανε στο Αρκαλοχώρι, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με κάποιες περιγραφές και μαρτυρίες των ανθρώπων που συμμετείχαν, βγαίνοντας από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ένας ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα είχε και πράσινο χρώμα. Πιθανώς γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο» σχολίασε χιουμοριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Kontra Channel.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v