Εστιατόριο στην Ιταλία κερνάει κρασί αν φας χωρίς το κινητό σου

Ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί κερνάει τους πελάτες του ιταλικό εστιατόριο, αν αφήσουν μπαίνοντας τα κινητά τους σε κλειδωμένο κουτί.

Εστιατόριο στην Ιταλία κερνάει κρασί αν φας χωρίς το κινητό σου

Ένα ιταλικό εστιατόριο προσφέρει ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί σε πελάτες που παίρνουν τη γενναία απόφαση να απαρνηθούν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ο Angelo Lella, ιδιοκτήτης του Al Condominio, ενός εστιατορίου που άνοιξε στη Βερόνα τον Μάρτιο, είπε ότι στόχος ήταν να ενθαρρύνει τους πελάτες να συνομιλούν μεταξύ τους αντί να κοιτάζουν συνεχώς τα τηλέφωνά τους.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα εστιατόριο που θα ήταν διαφορετικό από τα άλλα», λέει ο ίδιος στον Guardian. «Επομένως, σκεφτήκαμε το εξής: οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απαρνηθούν την τεχνολογία, απολαμβάνοντας μια ευχάριστη στιγμή μαζί. Η τεχνολογία γίνεται πρόβλημα –δεν χρειάζεται να κοιτάμε το τηλέφωνό μας κάθε πέντε δευτερόλεπτα, αλλά για πολλούς ανθρώπους αυτό λειτουργεί σαν ναρκωτικό… Γι’ αυτό κι εμείς τους δίνουμε την ευκαιρία να το αφήσουν στην άκρη, και να πιούν λίγο καλό κρασί».

Οι πελάτες έχουν την επιλογή να αφήσουν το κινητό τους στην είσοδο του εστιατορίου. Τα κινητά τοποθετούνται το καθένα σε ξεχωριστό κουτί, που κλειδώνει με κλειδαριά. Τα κλειδιά παραδίδονται στον σερβιτόρο, ο οποίος με την σειρά του φέρνει ένα δωρεάν μπουκάλι κρασί.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να γράψουν μια κριτική για το γεύμα τους, την οποία αφήνουν στο κουτί. Σε όσους αφήσουν την καλύτερη κριτική θα προσφερθεί ένα γεύμα στην επόμενη επίσκεψή τους.

Περιττό να πούμε ότι με την υπόσχεση δωρεάν κρασιού, το εστιατόριο έχει κάνει γκραν σουξέ σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην αποτοξίνωση από τα κινητά τους.

«Η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική», λέει ο Lella. «Το ενενήντα τοις εκατό των πελατών επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη τα τηλέφωνά τους με αντάλλαγμα κρασί. Είναι πραγματικά όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να το αγκαλιάζουν –μιλούν μεταξύ τους αντί να χαζεύουν φωτογραφίες ή να απαντούν σε μηνύματα στο τηλέφωνό τους».

Πηγή: Guardian 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v