Αυτή είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο οικολογικών αυτοκινήτων

Στις 25 Μαρτίου, η BYD, έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που έχει κατασκευάσει 7 εκατομμύρια οικολογικά μοντέλα.

Αυτή είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο οικολογικών αυτοκινήτων

Ένα Denza N7, φέρει τον αριθμό -ορόσημο- για την εταιρεία και κύλισε τους τροχούς του στο εργοστάσιο της Τσινάν στην Κίνα, συμβολίζοντας άλλη μια σημαντική επιτυχία για τον κατασκευαστή.


Η κινέζικη μάρκα είχε φτάσει την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου οικολογικών οχημάτων τον Μάιο του 2021 και επιτάχυνε αυτόν τον αριθμό τριπλασιάζοντάς τον μέσα σε 18 μήνες, ξεπερνώντας στη συνέχεια τις 5 εκατομμύρια μονάδες στους μόλις 9 επόμενους μήνες. Κατόπιν, σε 7 μήνες από αυτό το σημείο, εκτόξευσε την παραγωγή προς το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων μονάδων, επιδεικνύοντας μια δυναμική αλυσίδα εφοδιασμού από την αρχή έως το τέλος της παραγωγής και τα οφέλη των συνεργειών και κλίμακας.

Παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις οικολογικών οχημάτων

Το 2023, οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της αυξήθηκαν στις 3,02 εκατομμύρια μονάδες, εδραιώνοντας τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις οχημάτων που φέρουν αυτές τις τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον. Διάφορα μοντέλα από την ευρεία γκάμα της μάρκας ηγήθηκαν σε πωλήσεις στις κατηγορίες τους.

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις

Με έντονη δραστηριότητα στη διεθνή αγορά, επέκτεινε γρήγορα την παγκόσμια παρουσία της το 2023, με εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων νέας ενέργειας που υπερέβησαν τις 240.000 μονάδες σε εξαγωγές —αύξηση 337% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα, τα επιβατικά της μαρκας διατίθενται σε 64 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με στρατηγικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις κατασκευής στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν και την Ουγγαρία. Φέτος, η BYD γίνεται επίσημος συνεργάτης του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου UEFA 2024™, συστήνοντας τα Οχήματα Νέας Ενέργειας στην παγκόσμια σκηνή.

Σχετικά με την BYD

Η BYD είναι μια πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή. Ιδρύθηκε το 1995 ως κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών και σήμερα διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό επιχειρηματικό πεδίο που καλύπτει αυτοκίνητα, σιδηροδρομικές μεταφορές, νέα ενέργεια και ηλεκτρονικά προϊόντα, με περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και την Ινδία. Από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας έως και τις εφαρμογές της, είναι προσηλωμένη στην παροχή ενεργειακών λύσεων μηδενικών εκπομπών ρύπων που μειώνουν την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το αποτύπωμα των μοντελων της καλύπτει πλέον 6 ηπείρους, πάνω από 70 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν και είναι γνωστή ως μία επιχείρηση της λίστας Fortune Global 500 που παρέχει καινοτομίες για την επίτευξη ενός πιο πράσινου κόσμου.

Σχετικά με την BYD Auto

Η BYD Auto ιδρύθηκε το 2003 και είναι η θυγατρική εταιρεία αυτοκινήτων της BYD, μιας πολυεθνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας που είναι προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή. Με στόχο να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου τομέα μεταφορών, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές κατακτήσεις σε τεχνολογίες ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας, όπως οι μπαταρίες, οι ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η μπαταρία Blade, η τεχνολογία DM-i Super Hybrid Technology, η e-Platform 3.0, η τεχνολογία CTB, η πλατφόρμα e⁴, το σύστημα ελέγχου αμαξώματος DiSus Intelligent Body Control System καθώς και τις τεχνολογίες DM-P και DMO Super Hybrid Off-Road Propulsion systems. Η εταιρεία είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα κατά τη μετάβαση στα EV και παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων επιβατικών Οχημάτων Νέας Ενέργειας στην Κίνα επί 11 συναπτά έτη.

Σχετικά με την BYD Europe

Η BYD Europe έχει την έδρα της στην Ολλανδία και είναι το πρώτο παρακλάδι του Ομίλου BYD στο εξωτερικό, με δέσμευση να παρέχει ασφαλείς και αποδοτικές βιώσιμες λύσεις στα Οχήματα Νέας Ενέργειας μέσω παγκοσμίως κορυφαίων τεχνολογικών καινοτομιών. Η BYD, όρισε τον όμιλο Σφακιανάκη ως επίσημο διανομέα στην Ελλάδα. Η συνεργασία έχει ως στόχο να επιταχύνει την υιοθέτηση των NEVs στην Ελλάδα, παρέχοντας στους οδηγούς πρόσβαση στα εξαιρετικά προηγμένα οχήματα της BYD μέσω ενός δικτύου φυσικών σημείων πώλησης και aftersales, καθώς και διαδικτυακά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v