Οι Budgerigar φέρνουν τις ψυχεδελικές τους μελωδίες στο Ρομάντσο

Μια παρέα από την Αθήνα, ηχογραφεί στην Εύβοια το πρώτο της EP, συμπαθεί τα παπαγαλάκια και τις ρετρό μελωδίες και ετοιμάζει στο Ρομάντσο ένα μοναδικό λάιβ.

Οι Budgerigar φέρνουν τις ψυχεδελικές τους μελωδίες στο Ρομάντσο

Το Budgerigar, γνωστό ως μπάτζι, ή απλά παπαγαλάκι είναι ένας μικρός σε μέγεθος παπαγάλος, με μακριά ουρά. Μια σκέτη γλύκα αν το δεις σε φωτογραφία.

Το ίδιο γλυκιά και ταξιδιάρικη είναι και οι μουσική των «δικών» μας Βudgerigar, της τετραμελούς μπάντας των Θανάση και Νίκου Αλεξανδρή, Χρήστου Φουσέκη και Γιώργου Κοκοτσάκη, η οποία έχοντας ένα υπέροχο ντεμπούτο EP ανά χείρας, το “We Are Budgerigar”, θα ανέβει στη σκηνή του Ρομάντσο την Παρασκευή 19 Απριλίου για να μας χαρίσει μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Μαζί τους, εκλεκτοί καλεσμένοι του στούντιο Naiads Productions οι Ledeloue, Oytekan, Deezy (Turboflow3000), Ghetto Rock, Bizi Bakson και Akylas, θα μοιραστούν τη σκηνή σε μια βραδιά άχαστη.

«Το παπαγαλάκι για εμάς συμβολίζει περιορισμό και ομορφιά. Είναι μια συνθήκη. Όλοι έχουμε περιορισμένο λεξιλόγιο, τρόπο σκέψης και έκφρασης, αλλά στους ανθρώπους μεταξύ μας περνάει απαρατήρητο. Στα παπαγαλάκια όμως το βλέπουμε ως κάτι όμορφο και μοναδικό. Το όνομα μιας μπάντας καμία φορά εμφανίζεται από μόνο του, τελείως απρόσμενα», μας λένε για την ιδιαίτερη ονοματοδοσία του γκρουπ.

«Στη δίκη μας περίπτωση, ο αλγόριθμος της Google μας το εμφάνισε ως το “tip της ημέρας” στη οθόνη κλειδώματος του κινητού».

«Αρχικά είμαστε μια παρέα», συνεχίζουν. «Γνωριστήκαμε μεταξύ μας μέσω της μουσικής- Σχολική Γιορτή, συναυλίες, τζαμς σε περίεργα μέρη και ηχογραφήσεις».

«Τη μουσική μας θα την περιγράφαμε ως ‘’ελεύθερη’’. Ελεύθερη από τους περιορισμούς των μουσικών ειδών. Αφήνουμε τους εαυτούς μας να εκφραστούν άκριτα σε οποιαδήποτε ιδέα προκύψει», λένε χαρακτηριστικά για το μουσικό τους ιδίωμα, το οποίο έχει επιρροές από τα '70s και τα νοσταλγικά '80s, με ψυχεδελικές αποχρώσεις.

«Το πρώτο μας ΕΡ το ηχογραφήσαμε οι τέσσερις μας στην Εύβοια. Αυτή η τάση φυγής από την Αθήνα προέκυψε πολύ απλά, γιατί η ‘’Αθήνα μας’’ είναι μια σούπα από ερεθίσματα και αντιπερισπασμούς», σχολιάζουν.

«Επίσης, ήταν όνειρο όλων μας να ηχογραφήσουμε στην εξοχή, σε ένα σπίτι οι τέσσερις μας με μόνη ασχολία τη μουσική μας και τι θα φάμε για μεσημέρι».

Αναφορικά με το λάιβ στο Ρομάντσο, το θεωρούν μια ωραία αφορμή έκφρασης.

«Ήταν η αφορμή που ψάχναμε για να εκφράσουμε τη βαθιά σχέση που έχουμε με τη μουσική και είναι ένα μεγάλο βήμα για την μέχρι ως τώρα πορεία μας. Τη σκηνή θα την μοιραστούμε με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του στούντιο Naiads Productions τους οποίους σεβόμαστε και αγαπάμε σαν οικογένεια. Το λαιβ θα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί των μουσικών ειδών, αρκεί μόνο να μοιράζεσαι τον ίδιο σεβασμό και ενθουσιασμό για τη μουσική».

Info

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Παρασκευή 19 Απριλίου

Ώρα Προσέλευσης: 20:30

Εισητήρια εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v