Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car

Το πιο μικρό SUV κατέκτησε το σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 ανακηρύχθηκε World Urban Car

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 κατέκτησε ένα σημαντικό βραβείο στον καταξιωμένο θεσμό World Car Awards: ανακηρύχθηκε World Urban Car [Παγκόσμιο Αστικό Αυτοκίνητο] για το 2024, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε άλλες ανταγωνιστικές υποψηφιότητες.


Τα βραβεία παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και το πιο μικρό SUV κατέκτησε επίσης μία θέση ανάμεσα στα πρώτα τρία αυτοκίνητα στον κόσμο, σε μία λίστα που αριθμούσε 38 υποψηφιότητες.


«Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δηλώνει ο Τζιμ Ρόουαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια.»

Κέρδισε σημαντικά βραβεία

Το EX30 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, αποσπώντας πλήθος εγκωμίων και έχει ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως το The Sun Car of the Year, το Small SUV/Crossover of the Year από τη Sunday Times και το Ecowarrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.

Είναι μία ισχυρή προσθήκη στη σειρά των προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει επίσης ιδιαίτερα ελκυστικά plug-in και ήπια υβριδικά μοντέλα σε πολλές κατηγορίες. Αυτά τα αυτοκίνητα αποτελούν μια σημαντική γέφυρα για την επίτευξη του στόχου της Volvo Cars να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030.

Δημοφιλές

Από την παρουσίασή του, έγινε γρήγορα ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους οδηγούς. Με βάση το βιβλίο παραγγελιών, η πολυτελής σουηδική μάρκα αναμένει να είναι ένα από τα best seller της αυτό το έτος.

Πρόκειται για το μικρότερο SUV που έχει παρουσιάσει ποτέ και βασίζεται σε μία ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του.

Τρεις επιλογές για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης:

• Έκδοση Single Motor με κινητήρα 272 ίππων (200kW) και μπαταρία 51kWh.

• Έκδοση Single Motor Extended Range με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας 69kWh.

• Έκδοση Twin Motor Performance με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 428 ίππων (315kW) και μπαταρία 69kWh.

Προσφέρει αυτονομία οδήγησης έως 476 χλμ. και η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς της σε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου SUV της Volvo, που αναδεικνύουν την προσπάθεια της premium μάρκας να ενισχύει την κινητικότητα μηδενικών ρύπων:

• Εξοπλισμένο με Door Opening Alert, το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας που αποτρέπει ατυχήματα με ποδήλατα, μοτοσικλέτες ή δρομείς που πλησιάζουν από πίσω, προειδοποιώντας εάν κάποιος επιβάτης προσπαθήσει να ανοίξει μία πόρτα στην πορεία τους.

• Έχει 25% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο Volvo.

• Το εσωτερικό δημιουργήθηκε από προηγμένα ανανεώσιμα υλικά, εμπνευσμένα από τη φύση.

• Αυθεντικό σκανδιναβικό design σε μικρότερες διαστάσεις και έξυπνες σχεδιαστικές λύσεις που εξοικονομούν χώρο και υλικά.

• Κεντρική οθόνη 12,3’’ που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και προβάλλει ό,τι χρειάζεται κάθε φορά ο οδηγός.

• Ενιαίο soundbar, το πρώτο στο είδος του σε αυτοκίνητο παραγωγής.

• Αυτονομία σε μικτές συνθήκες έως 475 χλμ.

• Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα (έκδοση Twin Motor Performance), το πιο γρήγορο Volvo όλων των εποχών σε επιτάχυνση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v