Οι εκλογές στις ΗΠΑ και την ΕΕ ίσως να επηρεάσουν την Alfa Romeo

Η επιστροφή στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και οι εκλογές στην ΕΕ πιθανώς να επηρεάσουν τις κυκλοφορίες τις ιταλικής μάρκας.

Οι εκλογές στις ΗΠΑ και την ΕΕ ίσως να επηρεάσουν την Alfa Romeo

Στελέχη της Alfa Romeo δήλωσαν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τον Ιούνιο και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο θα μπορούσε να επηρεάσει τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσει η ιταλική μάρκα το 2027.

Στις ΗΠΑ, η επιστροφή στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να σημαίνει καθυστέρηση ή πάγωμα των σχεδίων για τις εκπομπές του CO2 σε μερικές πολιτείες και ίσως να ακολουθήσουν την πολιτική της Καλιφόρνιας που απαγορεύει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035, αναφέρει το Automotive News Europe.

Ευνοϊκά κίνητρα

Ο Τραμπ θα μπορούσε επίσης να ανακαλέσει τα ευνοϊκά κίνητρα για τη μείωση του πληθωρισμού του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την πώληση EV που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, ένα νέο κοινοβούλιο της ΕΕ θα μπορούσε να επανεξετάσει το σχέδιο που απαιτεί πωλήσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών από το 2035.

Αυτό θα μπορούσε να θέσει φρένο στα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo που προορίζονται να είναι κυρίως πλήρως ηλεκτρικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδιαζόμενου SUV fastback στην πλατφόρμα STLA Large, δήλωσε ο CEO της μάρκας Jean-Philippe Imparato σε δημοσιογράφους στο μουσείο Alfa Romeo, κοντά στο Μιλάνο.

Η σημαντική στιγμή για την Alfa Romeo

Η Alfa Romeo θα αποκαλύψει το ηλεκτρικό SUV της Milano στις 10 Απριλίου.

Το πλάνο προϊόντων της Alfa Romeo έχει παγώσει μέχρι το 2026. Πριν από το τέλος του έτους θα ληφθεί απόφαση για το αν το νέο προϊόν για το 2027 θα είναι το μεγάλο SUV που θα απευθύνεται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα ή ένα μικρό ηλεκτρικό hatchback με επίκεντρο την Ευρώπη. Η Imparato είπε ότι το μεγάλο SUV είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει την Alfa Romeo να πετύχει τον στόχο της που είναι το 40% των πωλήσεων της να γίνεται εκτός Ευρώπης, από 18% που είναι τώρα.

Ferrari Purosangue

Ο CEO Jean-Philippe Imparato ελπίζει να λανσάρει ένα μεγάλο, σπορ SUV σύμφωνα με τις γραμμές της Ferrari Purosangue που θα απευθύνεται στις ΗΠΑ και την Κίνα το 2027, αλλά οι γεωπολιτικές τάσεις και οι τάσεις της αγοράς θα μπορούσαν να ευνοήσουν ένα μικρό hatchback.

Το επόμενο λανσάρισμα προϊόντων της Alfa Romeo θα είναι το μικρό SUV Milano, το οποίο θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη μάρκα Stellantis και θα αποκαλυφθεί στις 10 Απριλίου.

Ηλεκτροκίνηση

Ο Imparato είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ανεπτυγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, θα κινηθούν τελικά μόνο με ηλεκτρισμό, αλλά ότι ο δρόμος για να φτάσετε εκεί δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος και μπορεί να περιλαμβάνει παρακάμψεις.

Η Alfa Romeo στις 10 Απριλίου θα αποκαλύψει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το μικρό crossover Milano. Θα ξεκινήσει να πωλείται τον Σεπτέμβριο σε αγορές όπου η ζήτηση EV είναι ισχυρή, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ολλανδίας και των σκανδιναβικών χωρών.

Mild Hybrid 48V

Μια ήπια υβριδική έκδοση 48V θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, στοχεύοντας σε αγορές όπου η ηλεκτροκίνηση υστερεί, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Το Milano θα πωλείται στην Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και τη Λατινική Αμερική από το 2025.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v