Το νέο Lexus LBX συνδυάζει την casual αίσθηση με την υψηλή ποιότητα

Το Lexus LBX λανσάρεται με ανανεωμένο, υψηλής απόκρισης υβριδικό κινητήρα 1.5 και ισχύ 136 ίππους.

Το νέο Lexus LBX συνδυάζει την casual αίσθηση με την υψηλή ποιότητα

Το νέο compact SUV Lexus LBX στοχεύει σε μια νέα κατηγορία για την Lexus στην Ευρώπη. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσελκύσει ένα πιο νεανικό, πιο μοντέρνο κοινό. Η νέα premium casual αισθητική έρχεται να ενισχύσει την υπάρχουσα εδραιωμένη κορυφαία αισθητική της Lexus.

Αναμένεται να γίνει άμεσα πολύ δημοφιλές μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της Lexus. Η Νέα Γενιά Lexus Hybrid Electric έρχεται στο Lexus LBX με ανανεωμένο εξαιρετικής απόδοσης και υψηλής απόκρισης υβριδικό κινητήρα 1.5 και ισχύ 136 ίππους.

Εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης

Διαθέτει προδιαγραφές εξοπλισμού «Ανώτερης Κατηγορίας» και εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης με εναλλακτικές εκδόσεις «Ατμόσφαιρας» στη θέση των παραδοσιακών επιπέδων εξοπλισμού. Εστιάζει σε μία απολαυστική οδηγική εμπειρία και στη διασφάλιση της Οδηγικής Υπογραφής Lexus (Lexus Driving Signature) – έλεγχος, άνεση και αυτοπεποίθηση για τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.



Σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία

Το Lexus LBX είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο στοχεύει σε μια νέα κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς για τη Lexus. Ως ένα compact μοντέλο στη γκάμα της Lexus, είναι ένα Hybrid Electric SUV που έχει σχεδιαστεί για να είναι προσιτό, ευχάριστο στις καθημερινές μετακινήσεις και εναρμονισμένο με μία σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία που συνδυάζει την casual αίσθηση με την υψηλή ποιότητα.

Πολυτελής ποιότητα κατασκευής

Υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες της Lexus, όπως η πολυτελής ποιότητα κατασκευής και το πνεύμα φιλοξενίας Omotenashi.

Η χρήση ενός ονόματος με τρία γράμματα είναι σημαντική – στο παρελθόν μόνο το supercar LFA απολάμβανε αυτή τη διάκριση. Η επιλογή του ονόματος LBX καταδεικνύει τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη της Lexus στο νέο της μοντέλο. Όπως ακριβώς το LFA ανέδειξε μια διαφορετική πλευρά της μάρκας όσον αφορά τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις, έτσι και το LBX θα επαναπροσδιορίσει τι μπορεί να προσφέρει ένα compact αυτοκίνητο, προάγοντας με τον δικό του τρόπο την απήχηση και το προφίλ της μάρκας.

Απευθύνεται σε νεότερο ηλικιακά κοινό

Ως ένα νέο σημείο εισόδου στην ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της Lexus, θα προσελκύσει νεότερο ηλικιακά κοινό και εκείνους που ενδεχομένως να μην είχαν σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να αποκτήσουν ένα Lexus. Θα είναι επίσης μια ελκυστική πρόταση για όσους επιθυμούν τη μετάβαση σε ένα μικρότερο μοντέλο ή την αγορά ενός δεύτερου οχήματος, που να καλύπτει τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του τρόπου ζωής τους.

Παγκόσμια πλατφόρμα GA-B

Η οδηγική εμπειρία αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της απήχησης του LBX. Για τον λόγο αυτό η ομάδα εξέλιξης έχει καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες θέλοντας να διασφαλίσει ότι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την Οδηγική Υπογραφή Lexus (Lexus Driving Signature) - συνεχής έλεγχος, άνεση και αυτοπεποίθηση - προσφέρονται σε ένα compact μεγέθους αυτοκίνητο. Αξιοσημείωτες αλλαγές είναι οι θεμελιώδεις τροποποιήσεις στην παγκόσμια πλατφόρμα GA-B, η αύξηση του μεταξονίου και του μετατροχίου και η ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος. Οι συμπαγείς διαστάσεις, η ρύθμιση της ανάρτησης, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης διαδραματίζουν το καθένα τον δικό του ρόλο στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που ανταποκρίνεται άμεσα και πιστά στις εντολές του οδηγού.

Ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες

Το νέο, αυτοφορτιζόμενο Hybrid Electric σύστημα κίνησης 1.5, είναι ρυθμισμένο για επιδόσεις, με ισχυρή, γραμμική επιτάχυνση από τη στιγμή εκκίνησης. Αυτό ενισχύει την ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες που είναι το ζητούμενο κατά την οδήγηση σε ένα αστικό περιβάλλον. Μία νέα μικρότερη και ελαφρύτερη διπολική υβριδική μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου παρέχει ταχύτερη απόκριση, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των θορύβων και κραδασμών από τον δρόμο εξασφαλίζει μία ήρεμη και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού όπως αρμόζει σε ένα premium μοντέλο.

Οδηγοκεντρικό cockpit

Η σχεδίαση καθιερώνει μια νέα ταυτότητα για τη Lexus με την ονομασία «Resolute Look» που ορίζει εκ νέου την περίφημη εμπρός μάσκα του αμαξώματος. Παρόλο που οι εξωτερικές διαστάσεις είναι πιο συμπαγείς από οποιοδήποτε άλλο Lexus, η εμφάνιση είναι μυώδης και ισχυρή. Στο εσωτερικό, η έμφαση δίνεται στην εμπλοκή του οδηγού με ένα οδηγοκεντρικό cockpit βασισμένο στη φιλοσοφία Tazuna της Lexus. Εμπνευσμένα από την ακρίβεια χρήσης των χαλιναριών για τον έλεγχο ενός αλόγου (η σημασία του Tazuna στα ιαπωνικά), τα χειριστήρια και οι πηγές πληροφοριών είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να απαιτούνται μόνο μικρές κινήσεις των χεριών και των ματιών για τη διαχείρισή τους, με αποτέλεσμα η προσοχή του οδηγού να παραμένει εστιασμένη στον δρόμο. Η καμπίνα αποπνέει μία ελαφριά και ανοιχτή αίσθηση με εξαιρετική ορατότητα και έναν πίνακα οργάνων που «αγκαλιάζει» ομαλά τα πάνελ των θυρών.

Πιστό στη δέσμευση της Lexus να "καταστήσει την πολυτέλεια προσωπική υπόθεση", το LBX θα προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής από τέσσερις "Ατμόσφαιρες" εκδόσεις πέραν της πλούσιας εξοπλισμένης βασικής. Κάθε μία από αυτές τις εκδόσεις έχει σχεδιαστεί με γνώμονα έναν διαφορετικό τύπο πελάτη και αντί να καθορίζονται από το επίπεδο εξοπλισμού ή τα χαρακτηριστικά άνεσης, αυτές οι εκδόσεις εστιάζουν στην έκφραση διαφορετικών, εκλεπτυσμένων, δυναμικών ή σπορ θεμάτων μέσα από στιλάτες λεπτομέρειες, χρώματα, υφές και φινιρίσματα.

Αναγέννηση μιας περιοχής

Το LBX είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στην Iwate της ανατολικής Ιαπωνίας, μια εγκατάσταση που έχει επωφεληθεί από τις επενδύσεις της Toyota Motor Corporation οι οποίες θα βοηθήσουν στην αναγέννηση μιας περιοχής που υπέστη καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι του Τοχόκου το 2011.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v