Η VW κατηγορείται για την φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα

Ο Όμιλος Volkswagen κατηγορείται για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο Felicity Ace, ύστερα από ανάφλεξη μπαταρίας ηλεκτρικού μοντέλου.

Η VW κατηγορείται για την φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα

Ο Όμιλος Volkswagen αντιμετωπίζει δύο αγωγές στη Γερμανία καθώς κατηγορείται ότι η ανάφλεξη της μπαταρίας ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche προκάλεσε πυρκαγιά το 2022 σε ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο που τελικά βυθίστηκε με χιλιάδες αυτοκίνητα.

Χάθηκαν χιλιάδες αυτοκίνητα

Το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Felicity Ace πήρε φωτιά το  2022 και παρά τις προσπάθειες του πληρώματος και των συνεργείων διάσωσης, το τεράστιο φορτηγό πλοίο τελικά βυθίστηκε με χιλιάδες αυτοκίνητα του Ομίλου VW επί του σκάφους.

Μία από τις αγωγές κατατέθηκε σε δικαστήριο στη Στουτγάρδη όπου εδρεύει η μονάδα Porsche της VW.

Η αγωγή ασκήθηκε από ενάγοντες, μεταξύ των οποίων η Mitsui OSK Lines, η εταιρεία εκμετάλλευσης του πλοίου και η Allianz, μία από τις ασφαλιστικές εταιρείες του πλοίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Συνομιλίες μεσολάβησης

Η αγωγή κατατέθηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά πρόσφατα διακόπηκε η εκδίκαση της λόγω των συνομιλιών μεσολάβησης που είχαν προγραμματιστεί και για μια δεύτερη αγωγή σχετικά με το ίδιο θέμα της πυρκαγιάς στο πλοίο με το πολύτιμο φορτίο, αναφέρει το Bloomberg.

Και οι δύο υποθέσεις θα εκδικασθούν αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ενάγοντες.

Το Felicity Ace με σημαία Παναμά έπιασε φωτιά κοντά στο αρχιπέλαγος των Αζορών στον Ατλαντικό Ωκεανό πριν από δύο χρόνια.

Ένα εσωτερικό email από τις επιχειρήσεις της VW στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή αποκάλυψε ότι στο πλοίο υπήρχαν 3.965 οχήματα. Η απώλεια του φορτηγού πλοίου θα μπορούσε να κοστίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία τουλάχιστον 155 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση μιας εταιρείας ερευνών.

Πήρε φωτιά η μπαταρία

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η φωτιά προήλθε από την μπαταρία ιόντων λιθίου ενός μοντέλου της Porsche και ισχυρίζονται ότι η VW δεν τους ενημέρωσε για τον κίνδυνο και τις απαραίτητες προφυλάξεις που απαιτούνται για τη μεταφορά τέτοιων οχημάτων, σύμφωνα με το δικαστήριο της Στουτγάρδης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v