Τα λάιβ που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάρτιο

Ζωντανοί θρύλοι της ροκ και του ηλεκτρονικού ήχου, ακραίοι metallers και κέλτικές πανκ μπάντες δίνουν ραντεβού τον Μάρτιο με το κοινό.

Τα λάιβ που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάρτιο

Το καλοκαίρι θα γίνει συναυλιακός χαμός, τα έχουμε ξαναπεί και αδημονούμε, όμως μέχρι τότε τι; Συναυλιακή λειψυδρία; Ε, όχι δα.

Μήνα με το μήνα καθώς οδεύουμε προς την άνοιξη οι συναυλίες πληθαίνουν και έχουμε αρκετές αφορμές για να παρακολουθήσουμε σημαντικές μπάντες και καλλιτέχνες.

Ο Μάρτιος συγκεκριμένα που ήδη διανύουμε προσφέρει πληθώρα μουσικών επιλογών για κάθε γούστο.

Για κοπιάστε.

Cosmos: Tangerine Dream στο ΚΠΙΣΝ

11 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ένα από τα πιο επιδραστικά γκρουπ, στον ήχο των οποίων στηρίχθηκε ο ηλεκτρονικός ήχος από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και έπειτα. Η δουλειά των Tangerine Dream σε μεγάλο βαθμό ήταν παράλληλη με αυτή των Kraftwerk, και πιθανότατα επηρέασαν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, μπορούν να επαίρονται ότι συνέθεσαν ambient μουσική πολύ πριν τον Brian Eno, ήταν μια από τις κύριες επιρροές του Giorgio Moroder, ενώ η επίδρασή τους στη new age, την trance και την EDM μουσική παραμένει ανυπολόγιστη.

Decapitated, Incantation, Nervosa και Kassogtha στο Gagarin

13 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Ένα πλήρως… μεταλλικό πακέτο για όλα τα γούστα και με μπάντες οι οποίες βρίσκονται όλες σε πολύ καλή φάση της καριέρας τους θα δούμε στο Gagarin. Ο νεανικός αέρας των Kassogtha, η τσίτα κι ο επαγγελματισμός των Nervosa, η εμπειρία δεκαετιών και ο ξεχωριστός ήχος των Incantation και το γεγονός ότι οι Decapitated παίζουν όλο το Nihility κάνει το εν λόγω λάιβ ελκυστικό για όλους τους φαν του σκληρού ήχου. σκληρού ήχου.

Η Patti Smith με τους Soundwalk Collective στη Στέγη

14 και 15 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Η θρυλική ποιήτρια της νεοϋορκέζικης punk rock σκηνής Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη για μαζί με την Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Το «Correspondences» είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και τη Σμιθ. Διασχίζει μια ποικιλία διαφορετικών γεωγραφιών και τους φυσικούς τους χώρους, αποκαλύπτοντας ηχητικά χνάρια που έχουν αφήσει πίσω τους ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, αναδεικνύοντας παράλληλα τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

The Rumjacks στο Gagarin

17 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ

Η Saint Patrick’s Day φέτος θα εορταστεί με τους καλύτερους οικοδεσπότες, αφού οι The Rumjacks θα προσγειωθούν στο Gagarin για να παρουσιάσουν ένα απολαυστικό celtik punk show που θα μας μείνει αξέχαστο. Περίπου δύο χρόνια μετά την εμφάνιση τους στο AthensRocks οι The Rumjacks, επιστρέφουν στα εδάφη που αγάπησαν και αγαπήθηκαν όσο λίγες μπάντες, δίνοντας και πάλι ένα εορταστικό ραντεβού με το πολυπληθές κοινό τους στη χώρα μας.

Green Lung στο Fuzz

23 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές λόγω Covid-19, ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα απολαύσουμε ζωντανά την μπάντα η οποία  αποτελεί το καλύτερα κρυμμένο διαμάντι του βρετανικού σκληρού ήχου. Οι Λονδρέζοι all-things-cult rockers Green Lung επισκέπτονται για τρίτη φορά τη χώρα μας, και είναι ξεκάθαρα ένα συγκρότημα που συμβαίνει τώρα.

Botch στο Gagarin

25 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Το mathcore κουαρτέτο από την Tacoma της Washington, κλείνει τα 30 χρόνια ύπαρξης, καθώς σχηματίστηκαν το 1993 και θα επισκεφτούν τη χώρα μας σε μέρα Εθνικής εορτής με όλο το αυθεντικό τους line-up, δηλαδή τον τραγουδιστή Dave Verellen, τον κιθαρίστα Dave Knudson, τον μπασίστα Brian Cook και τον ντράμερ Tim Latona.

Microcosmos: Ruby Rushton στο ΚΠΙΣΝ

31 Μαρτίου, εισιτήρια εδώ 

Spiritual jazz με προοπτική και επαφές με μουσικά ιδιώματα όπως το hip hop, το afrobeat, το post-bop και το funk, αλλά και τα επιμέρους γνωρίσματα της underground σκηνής. Δημιούργημα της πολυπραγμοσύνης και της παραγωγικότητας του μουσικού και παραγωγού Tenderlonious, οι Ruby Rushton βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος στη σύγχρονη λονδρέζικη μουσική σκηνή και ειδικά σ' αυτήν που σχετίζεται με τη τζαζ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v