Kαλησπέρα παιδιά, από εδώ οι Saturday Night Satan

Οι Saturday Night Satan κυκλοφορήσαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες occult heavy rock δίσκους της χρονιάς κι εμείς τα είπαμε ένα χεράκι μαζί τους.

Kαλησπέρα παιδιά, από εδώ οι Saturday Night Satan

Αν είσαι λάτρης του σατανιασμένου occult heavy rock τότε μάλλον έχει πάρει το αυτί σου τους Saturday Night Satan. Αν πάλι όχι, καιρός να το κάνεις άμεσα γιατί το ντεμπούτο τους «Αll Things Black» θα σε ενθουσιάσει. Άλλο που δεν θέλαμε να μιλήσουμε με τον ιθύνοντα νου της μπάντας Δημήτρη Κότση για όλα συμβαίνουν στο στρατόπεδο των SNS.

Πώς προέκυψε το σατανιασμένο όνομά σας;

Η αλήθεια είναι πως είναι μια ονομασία που τριγυρνούσε στο κεφάλι μου εδώ και χρόνια. Κάπως, χωρίς να έχω στα χέρια μου ακόμη τα τραγούδια, ένιωθα πως ενσάρκωνε το είδος στο οποίο ήθελα να κινηθώ, καθώς και μουσικά αυτό είναι ένα project που σκεφτόμουν καιρό. Είναι λίγο σαρκαστικό, παραπέμπει λίγο σε χορό λόγω του reference στην ταινία Saturday Night Fever, και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλλιτεχνικού οχήματος που αγκαλιάζει την occult θεματολογία, χωρίς να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά! Bingo! Στα «καρμικά» της υπόθεσης, όλα τα songwriting sessions μας -που παρεμπιπτόντως συνέβησαν κατά πλειοψηφία την περίοδο της πανδημίας- λάμβαναν χώρα το Σάββατο, καθώς ήταν η μέρα που δεν δουλεύαμε, κανονικά θα βγαίναμε να κάνουμε την βόλτα μας και όντας εσώκλειστοι, είχαμε ενέργεια να επενδύσουμε! Saturday Night Satan it is!

Έχεις 50 λέξεις, πώς θα περιέγραφες σε κάποιον που δεν έχει ιδέα τη μουσική σας;

Νομίζω θα χρειαστώ πολύ λιγότερες! Θα έλεγα πως πρόκειται για 70’s influenced, 80’s flavored, 90’s driven, doom heavy rock, με Hammer Horror aesthetics, epic διαβαθμίσεις και ατμοσφαιρικές εκφάνσεις -όταν τα τραγούδια δίνουν τον χώρο για κάτι τέτοιο- το οποιό δεν θα ήσουν πολύ άστοχος αν απλά χαρακτήριζες σαν “satanic heavy metal”! Πώς τα πήγα;

Φώτισέ μας λίγο τα πράγματα γύρω από την κυκλοφορία του «Αll Things Black».

Ψηφιακά κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου, σε βινύλιο στις 29 Μαρτίου και σε CD στις 5 Απριλίου, μέσω της εγχώριας δισκογραφικής Made of Stone Recordings. Είναι και ένα tape release στα πλάνα, αλλά δεν έχουμε ακόμη date. Θα υπάρξει ένα video clip και κάποια live φυσικά, για την προώθηση του υλικού.

Η καλύτερη κι η χειρότερη στιγμή των ηχογραφήσεων του δίσκου;

Για αρχή να πω ότι ο δίσκος πρώτα γράφτηκε ολόκληρος κατ οίκον, εν είδει προπαραγωγής, κι όταν λέω ολόκληρος το εννοώ. Για την ακρίβεια, αν νοιαζόμασταν λιγότερο για το ηχητικό της υπόθεσης, οι ηχογραφημένες πηγές θα μπορούσαν κάλιστα να γυαλιστούν, επεξεργαστούν ψηφιακά, μιξαριστούν και να έχουμε έναν δίσκο as it was, χωρίς περαιτέρω προσπάθεια. Επιλέξαμε να τον ηχογραφήσουμε εκ νέου από την αρχή, καθώς το θεωρήσαμε μια καλή ευκαιρία για αναβάθμιση του αποτελέσματος. Στα τυφλά πηγαίναμε μέχρι ένα σημείο να σου πω την αλήθεια. Έκανα αυτή την εισαγωγή για να σου πω πως οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές υπήρξαν σε αυτό το process, καθώς η actual ηχογράφηση ήταν μια πολύ πιο technical διαδικασία. Νομίζω πως κορυφαία στιγμή ήταν η μέρα που συλλάβαμε το “By The River”. Ήταν η πρώτη φορά που πίστεψα πραγματικά στο συγκεκριμένο υλικό. Η χειρότερη στιγμή ήταν φυσικά αυτή του writer’s block. Κάποιοι κενοί μήνες, με μισοτελειωμένα κομμάτια, αμφίβολη όρεξη για να συνεχίσουμε συν τα ups και downs της κατάστασης Covid-19 που κόντευαν να μας στείλουν στο ψυχιατρείο.

Βινύλιο, CD, κασέτα ή Spotify και YouTube και γιατί;

Όλα είναι μέσα διάδοσης της μουσικής, οπότε δεν θα με βρεις αντίθετο σε κανένα από αυτά. Προσωπικά προτιμώ τα βινύλια, επειδή είμαι συλλέκτης, αλλά και το Spotify μου έχει ανοίξει πολύ τους ορίζοντες ως προς το πόσο άμεσα μπορώ να ακούσω κάτι, στον υπολογιστή μου, χωρίς καν να κουνηθώ. Οι παλιοί θα σουν πουν «η ιεροτελεστία του βινυλίου ήταν αλλιώς μπλαμπλα». Ναι οκ, πολύ μέσα σε αυτό, απλά ξέρεις... αλλάζουν οι εποχές! Δεν βρίσκω νοημα στο να είσαι προσκολλημένος την στιγμή που τα πράγματα προχωρούν.

Θα γίνουν full time band οι SNS;

Έλα ντε! Τι σημαίνει καν αυτό; Αν απαντάει στο ερώτημά σου, θα σου πω πως είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το process μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ιδιαίτερα δεσμά που να μας αποτρέπουν από το να το κάνουμε, πλην των κοινών δυσκολιών των καθημερινοτήτων μας (δουλειές, υποχρεώσεις κλπ), θέλουμε να παίξουμε συναυλίες και θέλουμε σίγουρα να γράψουμε κι έναν δεύτερο δίσκο.

Πρώτο live με Green Lung βρε αθεόφοβοι. Τι να περιμένουμε εκεί;

Για να ακριβολογούμε το πρώτο live είναι στο Up The Hammers Festival warm-up, στις 7 Μαρτίου, μαζί με τους Night Demon και τους Lynx μεταξύ άλλων. Βέβαια εκεί θα κάνουμε ένα μισάωρο opening κατά τις 18:00 το απόγευμα, οπότε θα το χρησιμοποιήσουμε κυρίως για «ξεμούδιασμα», χωρίς φυσικά να σημαίνει πως δεν είναι μεγάλη μας τιμή το να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο αναγνωρισμένο φεστιβάλ. Τώρα στους Green Lung, αν όλα πάνε καλά, μπορεί να μην δείτε μια πολύ ψημένη μπάντα με πολλά παιχνίδια στα πόδια της -καθώς δεν είμαστε μια τέτοια- αλλά σίγουρα θα δείτε 6 ανθρώπους επί σκηνής με πολλή όρεξη, και βασική τους επιδίωξη να περάσει καλά όποιος παραβρεθεί. Το πως θα πάει αυτό, θα το κρίνετε εσείς!

Έχετε κάποια περιοδεία εντός ή εκτός των ελληνικών τειχών;

Έχουν λίγο φθίνει οι ευκαιρίες που έχουν οι πολυμελείς rock / metal μπάντες στην επαρχία, στις μέρες μας. Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι να τις υποστηρίξουν, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται τόσο... Νομίζω πως πρωτοστατούν τόσο πολύ το rap και το έντεχνο στα ακούσματα της νεολαίας, που ίσως να μην υπάρχει και χώρος για κάτι τέτοιο. Οπότε αν θα έπρεπε να διαλέξω, δεν θα ήταν στην Ελλάδα το focus μας. Θα θέλαμε νομίζω να κάνουμε δειλά-δειλά μια προσπάθεια για μια μικρή Ευρωπαϊκή περιοδεία με έμφαση στα Βαλκάνια, που φαντάζει πραγματοποιήσιμο σαν πρώτο βήμα, αλλά και πάλι επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, δεν είμαι ακόμη σε θέση να σου πω.

Τι γράφει το άμεσο μέλλον για τους SNS;

Να επενδύουμε χρόνο και ενέργεια στην μουσική μας, να προβάρουμε, να παίζουμε live, να κάνουμε κάποιες ενέργειες που θα βοηθήσουν τα τραγούδια μας να ακουστούν περισσότερο και να προσπαθούμε κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε. Τέλειος είναι μόνο ο θάνατος. Όλα τα υπόλοιπα επιδέχονται βελτίωσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v