Πρώτη πρόκληση για την Team Peugeot TotalEnergies

Η δεύτερη πλήρης σεζόν της ομάδας Peugeot TotalEnergies ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται συναρπαστική.

Πρώτη πρόκληση για την Team Peugeot TotalEnergies

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies πρόκειται να ξεκινήσει τη σεζόν 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA στις 24-25 Φεβρουαρίου στην επίσημη περίοδο δοκιμών (Prologue), που ακολουθείται από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις 2 Μαρτίου, τον Qatar 1812km στην πίστα Lusail, με δύο αυτοκίνητα Peugeot 9X8 προδιαγραφών 2023.


Η δεύτερη πλήρης σεζόν της ομάδας ξεκινά εν όψη μιας χρονιάς που υπόσχεται να είναι απόλυτα συναρπαστική, με υψηλής κλάσης ανταγωνισμό και έναν όγδοο γύρο να προστίθεται στο ημερολόγιο των αγώνων.


Ο στόχος για το αυτοκίνητο #93 που θα οδηγήσουν οι Mikkel Jensen – Nico Müller – Jean-Eric Vergne και το υπ’ αριθ. 94 αυτοκίνητο που θα οδηγείται από τους Paul Di Resta – Loïc Duval – Stoffel Vandoorne είναι να αντληθεί γνώση από τα διδάγματα που πήρε η ομάδα την περασμένη σεζόν για να αξιοποιήσει στο έπακρο το 9X8 2023, προτού αντικατασταθεί με την έκδοση 2024 στον επόμενο γύρο στην Imola (21 Απριλίου).

Το Κατάρ είναι αυτό από όπου ξεκινά μια συναρπαστική νέα σεζόν για την Team Peugeot TotalEnergies, με εννέα κατασκευαστές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα WEC και όχι λιγότερες από 19 συμμετοχές με αυτοκίνητα της κατηγορίας Hypercar.

Ένας αριθμός ρεκόρ σε κάτι που υπόσχεται να είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύ αμφίρροπη σεζόν.

Με περίπου δέκα ώρες προγραμματισμένου αγώνα στο Lusail International Circuit (μήκους 5,38 χλμ.), η αυλαία της σεζόν του 2024 του FIA WEC αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική πρόκληση. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο διάρκειας αγώνα στο φετινό αγωνιστικό ημερολόγιο, η οποία ξεπερνιέται μόνο από τις 24 Ώρες του Λε Μαν. Θα είναι μια πραγματική δοκιμασία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις μηχανές, για να μην αναφέρουμε τα ελαστικά, καθώς οι θερμές συνθήκες αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο. Η Team Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε προκλήσεις σε δύο μέτωπα κατά τη διάρκεια των εκτός σεζόν δοκιμών εξέλιξης: συνέχισε να αναπτύσσει το 9X8 του 2023 ακολουθώντας παράλληλα τον απαιτητικό οδικό χάρτη που καθορίστηκε για το 9X8 του 2024, προκειμένου να είναι έτοιμο εγκαίρως για την Imola τον Απρίλιο. Επομένως, με πολύ αποφασιστική και ανταγωνιστική διάθεση η ομάδα ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν της στο Κατάρ.

Ενώ η πίστα θα είναι καινούργια για πολλούς αγωνιζόμενους, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν κατά τη διάρκεια των πρώιμων δοκιμών set-up (Prologue) που θα πραγματοποιηθούν μία εβδομάδα πριν από τον εναρκτήριο γύρο και να επιστρέψουν εκεί πιο ενημερωμένοι για τον αγώνα. Στην Peugeot Sport, τα μέλη του πληρώματος θα μπορούν επίσης να προετοιμαστούν πλήρως για τη νέα σεζόν στον προσομοιωτή, με τους έξι οδηγούς να εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι. Οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις λεπτομέρειες της πίστας, καθώς και αυτές του 9X8 μετά το χειμερινό διάλειμμα, ενώ οι μηχανικοί θα μπορούν να εργαστούν στο στήσιμο του αυτοκινήτου και να σχεδιάσουν τα πλάνα τους για την αντιμετώπιση πιθανών καταστάσεων έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να αντιδράσει γρήγορα σε κάθε ενδεχόμενο όταν θα βρεθεί στην πίστα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v