Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας

Η Hyundai βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου στο WRC Rally Sweden.

Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας

Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm κατέκτησαν τη νίκη στο Ράλι Σουηδίας. Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν στην τέταρτη θέση συνολικά. To πλήρωμα των Εσθονών Ott Tänak και Martin Järveoja εξασφάλισε έξι βαθμούς στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του αγώνα.

Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Ράλι Σουηδίας κατακτώντας τη δεύτερη νίκη τους στο WRC. Οι Φινλανδοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έδειξαν τις δυνατότητές τους σε 300,10 χλμ. εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών σε ένα ράλι όπου τα μικρότερα λάθη θα μπορούσαν να έχουν τεράστιες συνέπειες.

Κατακτώντας τρείς νίκες στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid εδραίωσαν τη θέση τους στην κορυφή της κατάταξης φθάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την πρώτη τους νίκη με την Hyundai Motorsport και η δεύτερη συνολικά στο WRC μετά τη νίκη τους στο Ράλι Φινλανδίας 2017.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν τρίτοι στην Super Sunday και κατέκτησαν την τέταρτη θέση συνολικά. Οι Βέλγοι άνοιξαν τον δρόμο το πρωί της Παρασκευής, κάτι που τους εμπόδισε να αναδείξουν πλήρως τις δυνατότητές τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες χιονιού του WRC. Στη συνέχεια το πλήρωμα σημείωσε τρεις συνεχόμενες νίκες καθώς ανέβαινε στην κατάταξη από τη δέκατη στην τέταρτη θέση. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τον Τhierry Neuville να παραμένει ο ηγέτης του πρωταθλήματος των οδηγών.

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja ανέκαμψαν μετά την έξοδό τους την Παρασκευή εξασφαλίζοντας έξι συνολικά βαθμούς στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του αγώνα.

Μετά από τις συνεχόμενες νίκες στους δύο πρώτους γύρους της σεζόν, η Hyundai Motorsport μοιράζεται πλέον την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport που αγωνίστηκαν στο Ράλι Σουηδίας θα επιστρέψουν με το Safari Rally Kenya, το οποίο θα διεξαχθεί 28-31 Μαρτίου 2024.

Συνολική Κατάταξη – Rally Sweden

1. Esapekka Lappi – Janne Ferm Hyundai i20N Rally 1

2. Elfyn Evans – Scott Martin Toyota Yaris Rally 1

3. Adrien Fourmaux – Alexandre Coria Ford Puma Rally 1

4. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe Hyundai i20N Rally 1

5. Oliver Solberg – Elliott Edmondson Skoda Fabia Rally 2

6. Sami Pajari – Enni Malkonen Toyota Yaris Rally 2

7. Georg Linnamae – James Morgan Toyota Yaris Rally 2

8. Roope Korhonen – Anssi Viinikka Toyota Yaris Rally 2

9. Mikko Heikkila – Kristian Temonen Toyota Yaris Rally 2

10. Lorenzo Bertelli – Simone Scattolin Toyota Yaris Rally 1

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών - Μετά τον 2ο γύρο

1. Hyundai Shell Mobis World Rally Team 87 βαθμοί

2. Toyota Gazoo Racing World Rally Team 87

3. M-Sport Ford World Rally Team 47

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών - Μετά τον 2ο γύρο

1. T. Neuville 48 βαθμοί

2. E. Evans 45

3. A. Fourmaux 29

4. S. Ogier 24

5. O. Tänak 21

6. E. Lappi 19

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v