Tα πάντα όλα: Όσα θα δεις τον Φλεβάρη στο Cinobo

Το περσινό Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο νέος Άκι Καουρισμάκι, η φιλμογραφία του σπουδαίου Νίκου Παπατάκη και όλα όσα ωραία και σινεφίλ έρχονται στο Cinobo αυτόν τον μήνα.

Tα πάντα όλα: Όσα θα δεις τον Φλεβάρη στο Cinobo

Είσαι έτοιμος να βουτήξεις στο ποιοτικό σινεμά; Η πλατφόρμα του Cinobo δηλώνει πάνοπλη και τον Φλεβάρη και ενισχύει το υλικό της με πρεμιέρες, σειρές και αφιερώματα που δεν θα αφήσουν κανένα σινεφίλ παραπονεμένο.

Πρώτο και καλύτερο, το Τα Πάντα Όλα, ο μεγαλύτερος οσκαρικός θρίαμβος των τελευταίων 15 χρόνων, μια multiverse κωμωδία πολεμικών τεχνών που μιλά στο σήμερα, με οσκαρικές ερμηνείες από τους Μισέλ Γέο, Τζέιμι Λι Κέρτις, Κι Χούι Κουάν έρχεται στην πλατφόρμα στις 16 Φεβρουαρίου.

Συγκινητικό, και γλυκόπικρο, τα Πεσμένα Φύλλα του Άκι Καουρισμάκι, είναι ένας ακόμα instant classic ύμνος για τους παρίες ενός κόσμου που προτιμά να τους ξεχάσει. Μια βαθιά προσωπική ταινία ενός μεγάλου δημιουργού που απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες 2023. Κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 20 Φεβρουαρίου.

Σημείωσε επίσης το ισπανικό Out of Sync του Χουάνχο Χιμένεθ Πένια (6/2), μια μυστηριώδη εκδοχή του Sound of Metal με τη Μάρτα Νιέτο, αλλά και το ντοκιμαντέρ για σκληροτράχηλους σινεφίλ Περί της Δομής του Ανθρώπινου Σώματος (13/2), ένα χειρουργικό ταξίδι με απροσδόκητη κάθαρση, μια αλησμόνητα δυνατή φυσική εμπειρία για τους σκληροτράχηλους arthouse σινεφίλ.

Θες κάτι που θα σου μπλέξει το μυαλό; Ένα υποτιμημένο αριστούργημα από τον ιδιοφυή Άλεξ Γκάρλαντ; Το Men έρχεται στις 28 Φλεβάρη στην πλατφόρμα και φέρνει απλόχερα τον συμβολικό τρόμο στην οθόνη, με την Τζέσι Μπάκλεϊ και τον Ρόρι Κινίαρ να δίνουν ρέστα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Εξίσου προκλητικό και αισθησιακό σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, το H Πρώτη Επαφή Ενός Πρωτάρη (2/2) του Γέρζι Σκολιμόφσκι συλλαμβάνει αριστοτεχνικά την αβέβαιη ατμόσφαιρα που ακολούθησε τη σεξουαλική απελευθέρωση των ‘60s, σε μια παραισθησιογόνα ερωτική φαντασίωση.

Στα δικά μας τα εγχώρια, από τις 23 Φεβρουαρίου, η πλήρης φιλμογραφία του «αναρχικού ποιητή», όπως ονομάστηκε ο Νίκος Παπατάκης που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Παρίσι σαν ήρωας μυθιστορήματος, παρουσιάζεται σε ένα αφιέρωμα που του δίνει τη θέση που του αξίζει στην ιστορία του ελληνικού σινεμά.

Και από σειρές;

O σκηνοθέτης του All of Us Strangers Άντριου Χάιγκ, κάνει ένα διάλειμμα από τα σπαρακτικά δράματα για τα αδιέξοδα των ανθρώπινων σχέσεων και μεταπηδά στη μικρή οθόνη με το The North Water (5/2), μια σειρά για  την εξιλέωση και την επιβίωση στο αρκτικό τοπίο, με το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο των Τζακ Ο’ Κόνελ και Κόλιν Φάρελ.

Αντίστοιχα, τον Φλεβάρη έρχεται και η δεύτερη σεζόν του UFO (5/2). Συνδυάζοντας τις ιστορίες καθημερινής εργασιακής τρέλας του The Office με το μυστήριο και το απόκοσμο περιβάλλον του X-Files, βάζοντας λίγη δόση 70s και παστέλ χρώματα, η σπαρταριστή αυτή σάτιρα ιστοριών επιστημονικής (και μη) φαντασίας έχει χιούμορ, καρδιά και τη δική μας Δάφνη Πατακιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v