Άκυρο έριξε ο Χάρης Δούκας στην «ανάπλαση» του λόφου του Στρέφη

Δικαιώνονται οι κάτοικοι των Εξαρχείων, καθώς ο νέος δήμαρχος βάζει φρένο στην πιο αμφιλεγόμενη «ανάπλαση» της Αθήνας.

Άκυρο έριξε ο Χάρης Δούκας στην «ανάπλαση» του λόφου του Στρέφη

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και συγκρούσεων των διαμαρτυρόμενων κατοίκων με αστυνομικές δυνάμεις, ο λόφος του Στρέφη θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, στον κόσμο του.

Ο Χάρης Δούκας ακύρωσε την «ανάπλαση» και τα σχέδια της κτηματομεσιτικής εταιρείας Prodea Investments και της απερχόμενης δημοτικής αρχής, προϋπολογισμού 1,15 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι «να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα», γιατί «με ευθύνη της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Αθηναίων σημειώνεται ακόμα πως αποτελεί «πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων, ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης».

«Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα. Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία. Η παρούσα Δημοτική Αρχή, προχωρά όλα τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v