Ρεκόρ έσπασε αυτόν τον μήνα το Ertflix - Απίστευτος αριθμός θεάσων

Δείτε ποιες είναι οι ελληνικές και ξένες σειρές που συγκέντρωσαν εκατομμύρια θεάσεις, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ του Ertflix.

Ρεκόρ έσπασε αυτόν τον μήνα το Ertflix - Απίστευτος αριθμός θεάσων

Το μεγαλύτερο ρεκόρ στην μέχρι τώρα ιστορία του έκανε το Ertflix τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας περισσότερες από 14 εκατομμύρια θεάσεις.

Μάλιστα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2022, οι επισκέψεις στο Ertflix εμφανίζονται αυξημένες κατά 69%. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το διεθνές σύστημα Eubora που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ, όπως και πολλές αντίστοιχες πλατφόρμες του εξωτερικού, τον Δεκέμβριο του 2023 το ERTFLIX δέχθηκε 14.003.341 επισκέψεις (από 8.274.920 τον Δεκέμβριο του 2022).

Συνολικά όλο το 2023 η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ κατέγραψε 117 εκατομμύρια θεάσεις, νούμερο που είναι και αυτό, βέβαια, νέο ρεκόρ από την έναρξη της λειτουργίας του Ertflix τον Απρίλιο του 2020.

Τι είδαν, όμως, όλοι αυτοί οι επισκέπτες; Καταρχάς την Έρημη Χώρα, την πρώτη original παραγωγή του Ertflix που ξεκίνησε το ταξίδι της την 1η Δεκεμβρίου 2023, καταγράφοντας μέχρι σήμερα περισσότερες από 1,8 εκατομμύρια θεάσεις. Ακολουθούν οι ελληνικές σειρές «Ο Όρκος ΙΙ», «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», «Η παραλία» και η «Ηλέκτρα».

Στα ξένα προγράμματα, το top-5 του Δεκεμβρίου συναποτελούν η βραβευμένη με δύο EMMY σειρά «The night manager», η δραματική σειρά «Αλυσοδεμένη αγάπη», η αστυνομική σειρά «Karen Pirie», η βραβευμένη με δύο Όσκαρ κινηματογραφική ταινία «Ο πατέρας» και η αστυνομική σειρά «Άστριντ και Ραφαέλ».

Ενδιαφέρον έχει, τέλος, και το γεγονός ότι το 55,5% των χρηστών του Ertflix δεν βλέπει στην τηλεόραση, αλλά σε άλλες συσκευές: ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v