Τέλεια πράγματα για να κάνεις με τα παιδιά στις γιορτές

Χριστουγεννιάτικα camps σε Μουσεία, εργαστήρια εορταστικά, κεφάτες συναυλίες. Όλα όσα μπορείς να κάνεις και να δεις με τα παιδιά τις γιορτές στην Αθήνα.

Τέλεια πράγματα για να κάνεις με τα παιδιά στις γιορτές

Οι γιορτές είναι η χαρά του παιδιού (του μικρού) και αυτό το γνωρίζουν καλά Μουσεία και χώροι στην πόλη, οι οποίοι έχουν ήδη ντυθεί στα γιορτινά και περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για ένα σωρό ωραίες εμπειρίες.

Από εργαστήρια μέχρι συναυλίες, δες παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσουν δημιουργικά και διασκεδαστικά τα πιτσιρίκια τις ημέρες των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικα camps και εργαστήρια σε Μουσεία

Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός προσκαλεί τους μικρούς του φίλους από 5 έως 9 ετών, σε ένα εορταστικό και δημιουργικό τριήμερο. Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας. Στόχος του Camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους. Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάσουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική τους ιστορία και να παίξουν θέατρο σκιών όπου τα παιδιά θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί.

Παράλληλα, στις 30/12 και ανά δυο Σάββατα το μήνα, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού "Ο μύθος της γειτονιάς μου". Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική;

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ/άτομο. Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com 

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, διοργανώνει το πρωτότυπο και διασκεδαστικό Christmas Camp «Φύση, τέχνη και αναδημιουργία» και καλεί παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών να αποχαιρετήσουν δημιουργικά το 2023. Από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου έργα μεγάλων ζωγράφων που «κατοικούν» στο Μουσείο ξυπνούν το ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και μέσω της τέχνης προκύπτει η ανάγκη για αναδημιουργία. Τα παιδιά αναζητούν νέους βιώσιμους τρόπους έκφρασης μέσα από το παιχνίδι και ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας, με στόχο την αναδημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης.

Κόστος συμμετοχής: 120€, κράτηση από εδώ

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2024, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων να περάσουν αξέχαστες γιορτινές διακοπές στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Τα παιδιά παίζουν στα εκθέματα του Μουσείου, σχεδιάζουν και υλοποιούν ιδέες με έμπνευση τις συλλογές του μουσείου, μαγειρεύουν και  πειραματίζονται με συνταγές, ερευνούν τα γιορτινά έθιμα και ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο μέσα από χάρτες και βιβλία, ζωντανεύουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και κάθε μέρα κατασκευάζουν πρωτότυπες δημιουργίες από χαρτί και υλικά προς επαναχρησιμοποίηση.

Κόστος συμμετοχής: 25€, κράτηση από εδώ

Το Μουσείο Κοτσανά, προγραμματίζει εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια αλλά και θεματικές εμπειρίες επίσκεψης για να γεμίσει δημιουργικά τις εορταστικές ημέρες των μικρών και των μεγάλων του φίλων. Την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι «Με πλοηγό ένα άστρο – Η ιστορία μιας πυξίδας», το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, το εργαστήρι «Το Χριστουγεννιάτικο δώρο της Αθηνάς!», την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου «Η γέννηση του Ήλιου!», την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου το «Γιορτινό εξπρές» και το Σάββατο 30 και  Κυριακή 31 Δεκεμβρίου «Το θαύμα της αλλαγής».

Κόστος συμμετοχής: 8€, Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 211 411 0044, 6907292002, e-mail [email protected].

Χριστουγεννιάτικα χωριά με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμος Αθηναίων στήνει δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε δέκα διαφορετικές γειτονιές της πόλης, τα οποία θα λειτουργήσουν από τις 23 Δεκεμβρίου  μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να μας υποδεχτούν με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, face painting και πολλές ακόμα γιορτινές διαδράσεις. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Θα τα βρεις στα εξής σημεία:

Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι

Πλατεία Χελντράιχ, Νέος Κόσμος

Πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί, Θησείο

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Κάτω Πετράλωνα

Πλατεία Αθανασίου Διάκου, Θυμαράκια

Πλατεία Ναθαναήλ, Άγιος Ελευθέριος

Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Λαμπρινή

Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα

Πλατεία Αγίου Δημητρίου & Πανόρμου, Αμπελόκηποι

Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα, Ελληνορώσων

Το ωράριο λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Χωριών θα είναι καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 15:00 έως τις 19:30. Την Κυριακή 31/12 από τις 11:00 έως τις 17:00.

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύουν στον Φάρο. Φέτος, οι Burger Project, η αγαπημένη μπάντα μικρών και μεγάλων, συνεργάζονται με την Ομάδα Εν Δυνάμει, την εμβληματική κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία, συγκροτούν μικτό θίασο και δημιουργούν μια πρωτότυπη μουσική παράσταση ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό επικρατεί πανικός για την προετοιμασία των γιορτών! Οι Ταχυδρόμοι του Άι Βασίλη, αφού διαβάσουν όλα τα γράμματα και βεβαιωθούν ότι όλα είναι έτοιμα για να διαβιβάσουν τις ευχές των παιδιών στο εργοστάσιο παιχνιδιών, ξαφνικά, ανακαλύπτουν τέσσερα γράμματα -όχι και τόσο συνηθισμένα! Αποστολή τους είναι, τώρα, να βρουν τα Πνεύματα των Χριστουγέννων που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ιδιαίτερες ευχές.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις, γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€, κρατήσεις εδώ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v