Τέλειες θεατρικές παραστάσεις για πιτσιρίκια

Οι σχολικές διακοπές είναι η τέλεια αφορμή για παιδικό θέατρο… Αλλά ποιος χρειάζεται αφορμή για παιδικό θέατρο; Το παιδικό θέατρο είναι πάντα τέλειο.

Τέλειες θεατρικές παραστάσεις για πιτσιρίκια

Και γέλιο και συγκίνηση, και αφορμές για συζήτηση, και χρώμα, πολύ χρώμα, και κέφι αστείρευτο έχουν τα παιδικά θέατρα της Αθήνας αυτές τις μέρες, κι εμείς σου σταχυολογούμε μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δεις.

Είμαστε πάτσι στο Σύγχρονο Θέατρο

Η «Συντεχνία του Γέλιου» (που αγαπήσαμε ανάμεσα σε άλλα και από την υπέροχη Γιορτή στου Νουριάν) συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προήγουμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.


Διαβάστε περισσότερα (και κερδίστε προσκλήσεις) - Είμαστε Πάτσι: Μια παράσταση που κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα 

Ο Ροβινσώνας Κρούσος στο Μέγαρο Μουσικής

Μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας.

Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρα, μπάσο και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε περισσότερα - Ο Ροβινσώνας Κρούσος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής 

Beluga στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Μέσα από διαδραστικά τραγούδια, μουσικές και χορογραφίες, η Beluga, που βασίζεται στο ομώνυμο ισπανικό παραμύθι, παρουσιάζει τη γνωριμία και την ιστορία δύο ζώων ανόμοιων. Τα παιδιά γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο του μιούζικαλ, συμμετέχοντας στην παράσταση μέσα από την παραγωγή μουσικής, με μοναδικό μουσικό όργανο τα σώματά τους (body percussion). Παράλληλα με τα πρωτότυπα τραγούδια, η ιστορία των δύο πρωταγωνιστών, ενός γλάρου και μιας φάλαινας εκτυλίσσεται σε μορφή κλασικής θεατρικής παράστασης και μιλά εύληπτα για τον ρατσισμό και το bullying.

Διαβάστε περισσότερα - Beluga: Ένα διαδραστικό μιούζικαλ για παιδιά 

Πινόκιο στο Εθνικό Θέατρο

Ενα μαγικό κουτί γεμάτο εκπλήξεις και αναπάντεχα δώρα ανοίγει στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί την πολυαγαπημένη ιστορία του Κάρλο Κολόντι, Πινόκιο σε μια σύγχρονη εκδοχή της από τον Κρις Κούπερ, και μας οδηγεί σε μια μεγάλη περιπέτεια που τα πάντα αλλάζουν και τα πάντα είναι δυνατά. Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και ακατάπαυστα μεταλλάσσεται, όπως ακριβώς το σκηνικό της Θάλειας Μέλισσα, το μόνο που μένει σταθερό είναι η πίστη στον εαυτό μας και η δύναμη της φιλίας… γιατί όλοι έχουμε κοντά μας έναν γαλάζιο γρύλλο να μας προστατεύει και να μας βοηθά να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ακόμα και τα άπιαστα.


Διαβάστε περισσότερα - Πινόκιο σε σκηνοθεσία Β. Μαυρογεωργίου στο Εθνικό Θέατρο

Το Φάντασμα του Κάντερβιλ στο Θέατρο Βεάκη

Ο υπέροχος Όσκαρ Ουάιλντ, με μια ευφυή αλληγορία, ακροβατώντας στα όρια του παραμυθιού έγραψε ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό διήγημα για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, αυτόν του συντηρητισμού και των μύθων και εκείνον της ελεύθερης σκέψης και της λογικής. Επτά ηθοποιοί, μια ολόκληρη τζαζ ορχήστρα επί σκηνής, θα μας παρασύρουν με σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές βωβού κινηματογράφου και μυστηριακές ατμόσφαιρες, σε μια παράσταση με ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό χιούμορ, μια ιστορία για να μη φοβάσαι.

Διαβάστε περισσότερα - «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο Βεάκη 

Η Συμμορία του Μεσονυχτίου στο Θέατρο Άνεσις

Η Συμμορία του Μεσονυχτίου που ανεβαίνει στο θέατρο Άνεσις είναι μια τρυφερή παράσταση για πιτσιρίκια των πρώτων τάξεων του δημοτικού (ιδανικά από 7 έως 10 ετών). Σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο μια παρέα ενός θαλάμου αγρυπνά για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Γίνεται; Αν το πιστεύεις γίνεται. Παλιό κλασικό παιδικό θέατρο που σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει λίγο την ηλικία του, αλλά παραμένει μια πολύ καλή πρόταση. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δεγαΐτης, ενώ η διασκευή είναι της Άνδρης Θεοδότου. Κρατήσεις και λεπτομέρειες εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v