Με τολμηρό στυλ το Toyota Urban SUV Concept

Το Urban SUV Concept της Toyota αποκαλύφθηκε στο Toyota Kenshiki Forum κι εμείς ήμασταν εκεί και αναμεταδίδουμε.

Με τολμηρό στυλ το Toyota Urban SUV Concept

Αποστολή στις Βρυξέλλες

Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης όπως την οραματίζεται η Toyota θα παίξει το Urban SUV Concept, που αποκαλύφθηκε στο Toyota Kenshiki Forum 2023.

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση υψηλού επιπέδου, στο εκθεσιακό κέντρο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, έδωσε την δυνατότητα στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δουν από κοντά και να αξιολογήσουν το αυτοκίνητο που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της μάρκας στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σχεδιάσθηκε για την Ευρώπη

Το Toyota Urban SUV Concept, είναι ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό συμπαγές SUV που σχεδιάσθηκε για την Ευρώπη και περιλαμβάνεται στη γκάμα των έξι αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχει προγραμματίσει να λανσάρει η μάρκα τα επόμενα χρόνια.

Το Toyota Urban SUV θα κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα το πρώτο εξάμηνο του 2024, δίνοντας μια ακόμη επιλογή στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Δυο μπαταρίες

Το μοντέλο παραγωγής που ελάχιστα θα διαφέρει από το πρωτότυπο, πρόκειται να προσφέρει δύο επιλογές όσον αφορά την χωρητικότητα της μπαταρίας για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών όσον αφορά την αυτονομία οδήγησης και την ικανότητα κίνησης του αυτοκίνητου.

Πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο έχει τολμηρό στυλ SUV και ιδιαίτερα ευέλικτο εσωτερικό. Όπως ανακοινώθηκε, η εσωτερική ευελιξία και άνεση βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο λόγω των δυνατοτήτων που δίνουν στους σχεδιαστές η νέα πλατφόρμα καθώς και η διάταξη των επιμέρους τμημάτων. Επίσης, κατά την διάρκεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να λανσαρίσουν δυο εκδόσεις όσον αφορά την μετάδοση της κίνησης. Η μια θα έχει κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς και η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη AWD.

Στόχος η κατάκτηση της B-SUV

Το νέο μοντέλο είναι το πιο συμπαγές στη γκάμα των έξι αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας και θα κατατάσσεται στη πιο δημοφιλή κατηγορία της ευρωπαϊκής και της ελληνικής αγοράς, την B-SUV. Η Toyota προβλέπει ότι B-SUV, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές και για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Η Toyota απολαμβάνει ήδη εξέχουσα θέση στην κατηγορία B-SUV με το υβριδικό Yaris Cross, το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία του. Έχει βασιστεί σε αυτή την εμπειρία της για να αναπτύξει ένα αυθεντικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των ευρωπαίων οδηγών. Ανακοινώθηκε ότι θα προσφέρει επίσης την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν κάθε μοντέλο της μάρκας Toyota.

Περίτεχνες διαμορφώσεις

Το Toyota Urban SUV Concept έχει μια αυθεντική εμφάνιση SUV. Το συμπαγές αμάξωμα, οι περίτεχνες διαμορφώσεις των επιμέρους τμημάτων και η υψηλή θέση οδήγησης, αποτελούν μερικά από τα βασικά τους χαρακτηριστικά που εκτιμάται ότι θα ικανοποιήσουν τους ευρωπαίους οδηγούς.

Ο εσωτερικός χώρος μεγιστοποιείται και προσαρμόζεται εύκολα ώστε να δοθεί προτεραιότητα στον χώρο των επιβατών είτε στην φόρτωση αντικειμένων ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Η στρατηγική της Toyota για την μελλοντική κινητικότητα χωρίς εκπομπές άνθρακα περιλαμβάνει το λανσάρισμα πλήθους μοντέλων τα οποία είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες κινητήρων εναλλακτικών καυσίμων και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ποικίλο χαρτοφυλάκιο ηλεκτρικών

Στην Ευρώπη, η Toyota σχεδιάζει να παρουσιάσει έξι αποκλειστικά μοντέλα BEV έως το 2026. Ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων προϊόντων θα βοηθήσει την Toyota Motor Europe προς τον στόχο της να προσφέρει αποκλειστικά ZEV έως το 2035 και να φτάσει σε πλήρη ουδετερότητα άνθρακα έως το 2040.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Toyota Urban SUV καθώς και τα τελικά του χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν εντός του 2024.

Προδιαγραφές: Μήκος 4.300 χιλ. Πλάτος 1.820 χιλ. Ύψος 1.620 χιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v