Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ σε Ζήρεια - Τρίκαλα Κορινθίας;

Είναι τόσο ακριβή όσο λέγεται η Ορεινή Κορινθία; Τα βάλαμε κάτω όλα, βενζίνες, δωμάτια, φαγητά, και ευπειθώς αναφέρουμε.

Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ σε Ζήρεια - Τρίκαλα Κορινθίας;

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση προορισμού η Ζήρεια: Από τη μία, ως σούπερ κοντινός στην Αθήνα προορισμός, ιδανικός για Σαββατοκύριακα, πάσχει από τις τσιμπημένες τιμές της αυξημένης ζήτησης που τις σπρώχνει προς τα πάνω. Από την άλλη, αν αποφύγεις τις περιόδους αιχμής (βλέπε Χριστούγεννα) και τα πιο δημοφιλή χωριά της –στα οποία μπορείς μια χαρά να βολτάρεις χωρίς να χρειάζεται να μείνεις ή να φας εκεί– μπορεί να γίνει όσο οικονομική αντέχει το μπάτζετ σου. Εμείς τα βάλαμε κάτω όσο πιο αναλυτικά γίνεται, για να ξέρεις πώς περίπου θα κινηθείς.

Εν αρχή ην οι βενζίνες

Από την Αθήνα ως τα Άνω Τρίκαλα, θα χρειαστείς 6,20€ για διόδια και 25€ για βενζίνες, το σύνολον 30€ διά όσα άτομα είστε στο αυτοκίνητο. Για να κάνεις και μερικές αυτοκινητάδες στο ενδιάμεσο, να πας ας πούμε μέχρι τον Φενεό, τη Λίμνη Δόξα και το Καίσαρι, θα υπολογίσεις συνολικά περί τα 50€ (ξεκινώντας από την Αθήνα πάντα). Αν είστε δύο άτομα στο αυτοκίνητο, δηλαδή, το πήγαινε-έλα θα σας έρθει περίπου 40€ το άτομο. Εδώ υπολογίζεις το ακριβές κόστος καυσίμων και διοδίων, αναλόγως τις στάσεις που θέλεις να κάνεις και τα λίτρα που καίει το αυτοκίνητό σου. 

Το φθηνότερο δυνατό δωμάτιο

Για τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη, οι χαμηλότερες τιμές που βρήκαμε είναι 77€ το δίκλινο στο Feneos Apartment, στον Φενεό, 84€ στο Αρχοντικό Κεφαλάρι, στο ομώνυμο χωριό, 78€ στο Guesthouse Kastania στην Καστανιά και 87€ στο Αγγελικά στα Ορεινά, στο Καίσαρι. Περιττεύει μάλλον να πούμε ότι όλα τους είναι πανέμορφα, και αξίζουν με το παραπάνω τις τιμές τους (αυτό που αγγλιστί λέγεται value for money).

Αν έχεις την δυνατότητα να φύγεις καθημερινές, θα βρεις μεγαλύτερη ποικιλία διαθέσιμων καταλυμάτων, αλλά παραδόξως όχι σημαντικά χαμηλότερες τιμές: Στα 70€ και κάτι κυμαίνονται και πάλι οι οικονομικότερες επιλογές σου.

Και με φαγητό τι γίνεται;

Γύρω στα 20€ το άτομο θα υπολογίσεις για ένα γεύμα με κρασί σε δημοφιλή ταβερνάκια όπως το Όπως Παλιά στα Τρίκαλα, η Τρίκρηνα λίγο έξω από την Αρχαία Φενεό, και το Γεύση και Οίνος στο Κεφαλάρι. Για οικονομικότερα γεύματα, θα βρεις και σουβλατζίδικα (που πάντα σώζουν την κατάσταση και το στριμωγμένο σου μπάτζετ) όπως το Αλίσκω, κοντά στη Στυμφαλία.

Να κάνουμε και τη σούμα;

Έστω ότι πηγαίνεις με το έτερό σου ήμισυ, φεύγετε Παρασκευή βράδυ και γυρνάτε Κυριακή απόγευμα. Με δύο διανυκτερεύσεις, τέσσερα γεύματα με κρασί, διόδια και βενζίνες, το σύνολο θα σας βγει περίπου 200€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v