Οι ευρωπαίοι σνομπάρουν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes, BMW, Audi και VW, δεν συμμετέχουν στην έκθεση το 2024.

Οι ευρωπαίοι σνομπάρουν το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024

Η Renault και οι κινεζικές μάρκες αναμένεται να συμμετάσχουν στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά το 2020, λόγω της πανδημίας.

Η πιο σημαντική ευρωπαϊκή ετήσια έκθεση αυτοκινήτου, αντιμετώπισε τις αρνητικές συνεπείς από την καθυστερημένη απόφαση των ελβετικών αρχών να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η 90η εκδήλωση, στην ιστορία της έκθεσης.

Οι διοργανωτές αναμένουν 30 έως 40 μάρκες αυτοκινήτων να συμμετέχουν στην έκθεση που τις προηγούμενες δεκαετίες και μέχρι το 2019, αποτελούσε την κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Μεταξύ 30 και 40 μάρκες αυτοκινήτων θα παρευρεθούν το επόμενο έτος, είπαν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι μια πλήρης λίστα εκθετών θα κυκλοφορήσει περίπου ένα μήνα πριν από την έκθεση, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Το συνεδριακό κέντρο Palexpo κοντά στη Γενεύη αεροδρόμιο θα φιλοξενήσει και πάλι την παράσταση, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Renault επιβεβαίωσε ότι θα είναι στην έκθεση, ενώ οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Mercedes, BMW, Audi και VW, δήλωσαν ότι δεν θα έχουν συμμετοχή στην έκθεση το 2024.

Η Renault δήλωσε ότι «είναι πρόθυμη να διασφαλίσει ότι αυτές οι εκθέσεις θα είναι μια πραγματική γιορτή και θα συμβάλουν στη φήμη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Λούκα Ντε Μεο, είναι ένθερμος υποστηρικτής των εκθέσεων αυτοκινήτων. Υπό την ηγεσία του η Renault ήταν μία από τις λίγες μη γερμανικές μάρκες που παρευρέθηκαν στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο τον Σεπτέμβριο 2023 και το 2021. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης δεσμευτεί να παραστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2024.

«Αυτό που μπορώ να πω σήμερα είναι ότι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 θα πραγματοποιηθεί, το μόνο ερώτημα είναι το μέγεθός της», είπε ο Sandro Mesquita, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), στο Automotive News Europe.

Ο Mesquita είπε ότι οι διοργανωτές δεν αναμένουν να έχει η έκθεση του 2024 ανάλογο μέγεθος με εκείνο που είχε η διοργάνωση το 2019, την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, πριν την πανδημία. Ωστόσο, ο στόχος είναι να προσελκύσει μεταξύ 30 και 40 επωνυμίες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που θα παρευρεθούν στην έκθεση για πρώτη φορά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v