Dacia Spring Elecrtic 65: Αστικό μοντέλο μηδενικών ρύπων

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, διατίθεται στην Ελλάδα στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme.

Dacia Spring Elecrtic 65: Αστικό μοντέλο μηδενικών ρύπων

Το Dacia Spring Elecrtic 65, ανήκει στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης μηδενικών ρύπων. Είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλo της μάρκας Dacia.

Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των δικτυωμένων υπηρεσιών δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης του Spring διανύει καθημερινά 31χλμ. με ταχύτητα 26 χλμ./ώρα. Επίσης, ένα 75% των περιπτώσεων φορτίζει το Spring στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.
Στην Ελλάδα, διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον καινούριο ηλεκτροκινητήρα Elecrtic 65 απόδοσης 65 ίππων. Συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Επιτάχυνση 0 - 50 χλμ./ώρα σε 3,9΄΄, 80 – 120 χλμ./ώρα, 13,5΄΄. Αυτονομία 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τις 14,5 kWh/100 χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100 χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.


Cool, προσιτό, οικολογικό

Το λανσάρισμα των εκδόσεων Extreme, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Dacia. Οι εκδόσεις Extreme πηγαίνουν την προσέγγιση του "στιβαρού & εκδρομικού", ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τομέα του design, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων, χωρίς όμως αυτά να χάνουν κανένα από τα στοιχεία που τα κάνουν cool, προσιτά και οικολογικά. Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της Dacia, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νέους οδηγούς που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο, συνεχίζοντας να προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά για το 70% των αγοραστών της Dacia, οι οποίοι προτιμούν τις πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις της μάρκας.

Νέο χρώμα

Πιο συγκεκριμένα, η πλούσια έκδοση Extreme του νέου Dacia Spring, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.



Ειδική διακόσμηση

Εξωτερικά: Τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’). Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εμφανείς ραφές καθισμάτων

Εσωτερικά: Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών. Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια. Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης. Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown).

Dacia Spring Cargo

Το Spring, με τον νέο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, θα διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό, στην έκδοση Spring Cargo, που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου last mile, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Το Spring Cargo θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στο τέλος της χρονιάς.

Τιμές: Dacia Spring Extreme Electric 65 προς 27.950 ευρώ. Dacia Spring Extreme Plus Electric 65 προς 29.950 ευρώ. Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia υποστηρίζεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v