Η Mercedes-Benz επιταχύνει την αλλαγή σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Η Mercedes-Benz βελτιώνει τη βιωσιμότητα των μοντέλων της, λανσάροντας νέες τεχνολογίες στο Concept CLA Class.

Η Mercedes-Benz επιταχύνει την αλλαγή σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Η premium γερμανική μάρκα είναι αποφασισμένη να επιταχύνει την αλλαγή σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η εταιρεία επιδεικνύει την πρόοδό της σε ολόκληρη την διαδικασία σχεδίασης, εξέλιξης και κατασκευής στο Concept CLA Class. Παρέχει μια εικόνα για την επερχόμενη οικογένεια οχημάτων που βασίζονται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική της Mercedes-Benz (MMA) και το εσωτερικό λειτουργικό σύστημα MB.OS.
Είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε από το μηδέν για να ενισχύσει το πρόγραμμα Ambition 2039 της εταιρείας, το οποίο έχει στόχο να επιτύχει καθαρή ουδετερότητα άνθρακα σε ολόκληρο το στόλο των νέων οχημάτων της μάρκας το 2039.

Προερχόμενο άμεσα από το καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης του VISION EQXX, το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης MMA επόμενης γενιάς αποτελείται από μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800 V σε συνδυασμό με μια μπαταρία με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και μια αποδοτική ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Αναμενόμενη αυτονομία άνω των 750 χλμ. (WLTP).

Η βραβευμένη μέθοδος ψηφιακής μηχανικής βοηθά στη διατήρηση των πόρων βελτιστοποιώντας τη χρήση υλικών. Ορισμένα εξαρτήματα στην πλατφόρμα MMA έχουν βελτιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές, όπως η κονσόλα του πίσω άξονα, η κονσόλα της μπαταρίας και τα εξαρτήματα της ανάρτησης.

Τα πατάκια είναι από ίνες μπαμπού. Τα εσωτερικά των θυρών είναι διαμορφωμένα από ένα ύφασμα πιστοποιημένο vegan, βασισμένο στη βιοτεχνολογία, υψηλής αντοχής. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με αειφόρο και επεξεργασμένο δέρμα. Για τις μπαταρίες, τον χάλυβα και το αλουμίνιο, που περιλαμβάνονται μεταξύ των σημαντικότερων συντελεστών στο αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV), η Mercedes-Benz έχει θέσει σαφείς στόχους μείωσης των εκπομπών μέσω της απαλλαγής από τον άνθρακα.

Ο σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του κάθε προϊόντος. Όλα τα υλικά και οι διαδικασίες εξετάζονται με βάση τις πιο βιώσιμες επιλογές. Ο σχεδιασμός για κυκλικότητα περιλαμβάνει μείωση της κατανάλωσης πόρων, πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και αυξανόμενο μερίδιο ανακυκλωμένων υλικών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v