ΚΤΕΟ: Πόσο κοστίζει το δημόσιο και πόσο τα ιδιωτικά;

Ψάχνεις πού να πας για ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό σου; Άσε μας να σε κατατοπίσουμε για τα κόστη σε δημόσιο και ιδιωτικό.

ΚΤΕΟ: Πόσο κοστίζει το δημόσιο και πόσο τα ιδιωτικά;

Αν είσαι ιδιοκτήτης ΙΧ είσαι υποχρεωμένος να περάσεις μια βόλτα σε ΚΤΕΟ όταν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια.

Η προθεσμία που έχεις είναι από 3 εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία και έως και 1 εβδομάδα μετά από αυτήν. Το ξέχασες; Τότε ετοιμάσου να πληρώσεις πρόστιμο, το οποίο εξαρτάται από το πόσο καθυστέρησες.

Ενδεικτικά για καθυστέρηση έως 30 ημέρες, υπολόγισε 16€, ενώ για 6 μήνες 33€. Αν τώρα σε σταματήσουν χωρίς να έχεις το σχετικό δελτίο, τότε το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι στα 400 ευρώ, και μειώνεται στα 50€ εφόσον προσκομίσεις ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου εντός 10 ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Για να μην μπλέξεις λοιπόν, αρχικά μπες εδώ με κωδικούς TAXIS για να δεις πότε είναι η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.

Θα τη βρεις σε αυτή τη μορφή:

 

Αν έχει έρθει λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για το όχημά σου, οι επιλογές που έχεις είναι να το πας είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ.

Το καλό με τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι το κόστος τους, είναι χαμηλότερο από τα ιδιωτικά και ανέρχεται στα 40€ για ένα ΙΧ. Το κακό με τα δημόσια ΚΤΕΟ, τουλάχιστον στην Αττική, είναι πώς για να σηκώσουν το τηλέφωνο και να καταφέρεις να κλείσεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις υπομονή ή να φανείς τυχερός. Επίσης, σε περιόδους όπως αυτή, τα διαθέσιμα ραντεβού είναι από Γενάρη.

Δημόσια ΚΤΕΟ στην Αττική θα βρεις στον Χολαργό και στη Μάνδρα. Τα δημόσια ΚΤΕΟ λειτουργούν 8 με 14.00, καθημερινές.

Στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ το ραντεβού κλείνεται συνήθως άμεσα, σε 1-2 ημέρες το πολύ, και η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι σαφώς καλύτερη. Όσον αφορά το κόστος, εξαρτάται από το ΚΤΕΟ που θα επιλέξεις. Στα ΚΤΕΟ της Autovision, για παράδειγμα, ανέρχεται στα 58€ για ΙΧ με δώρο ένα αναδιπλούμενο τρίγωνο, ενώ το Ι.ΚΤΕΟ στο Μαρούσι είναι στα 60€ και στο ΚΤΕΟ Ηνίοχος 55€. Στα περισσότερα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, κερνάνε και καφεδάκι όσο περιμένεις.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v