Με ανεξάρτητη διπλή οθόνη η νέα Mercedes-Benz GLA

Η πολυτελής Mercedes-Benz GLA ενσωματώνει πλήθος καινοτομιών, μεταξύ των οποίων και μια διπλή οθόνη.

Με ανεξάρτητη διπλή οθόνη η νέα Mercedes-Benz GLA

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της πολυτελούς Mercedes-Benz GLA, είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη. Πρόκειται για ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημαντικά αναβαθμισμένου εσωτερικού, του δημοφιλούς γερμανικού αυτοκινήτου.

Η πολυτελής Mercedes-Benz GLA, λανσάρει πλήθος καινοτομιών: Προβολείς LED High Performance, άνετα καθίσματα με Artico/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι, δύο οθόνες 10.25 ιντσών, νέα γενιά MBUX και αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Η ανεξάρτητη διπλή οθόνη είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημαντικά αναβαθμισμένου εσωτερικού. Μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών στον πίνακα οργάνων και δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών για τις υπηρεσίες/πολυμέσα αντίστοιχα. Μια ολιστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας, ενισχύοντας και την αρχιτεκτονική ανοιχτού σχεδίου. Τιμόνι της νέας γενιάς, επενδυμένο με δέρμα, εναλλακτικά με απομίμηση δέρματος Atrico και για πρώτη φορά είναι θερμαινόμενο τιμόνι στις εκδόσεις AMG Line.

Τα άνετα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με τεχνητό δέρμα Artico και τρισδιάστατο ανάγλυφο ύφασμα από 100% ανακυκλωμένα υλικά σε μαύρο χρώμα.

Η εμπειρία του MBUX

Η τελευταία γενιά MBUX λανσάρει νέο σχεδιασμό οθόνης, διαισθητική λειτουργία και προσαρμοζόμενο λογισμικό. Η επιλογή Classic παρέχει όλες τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον οδηγό, η επιλογή Sporty εντυπωσιάζει με το δυναμικό στροφόμετρο. Η επιλογή Διακριτικό παρουσιάζει μόνο το βασικό περιεχόμενο στις οθόνες. Σε συνδυασμό με τις τρεις λειτουργίες Navigation, Assistance και Services καθώς και τους 10 χρωματικούς συνδυασμούς του Ambient Light, προσφέρονται πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Όλες οι προηγούμενες λειτουργίες όπως Media, Phone, Vehicle κ.λπ. χειρίζονται εύκολα μέσω της οθόνης αφής ή των πλήκτρων αφής στο τιμόνι.

Η ανανέωση του συστήματος τηλεματικής προσφέρει και ασύρματη σύνδεση με smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto Wireless. Επίσης, διαθέτει πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη ισχύ φόρτισης USB που είναι πλέον φωτισμένες.

Έξυπνη φωνητική υποβοήθηση

Η εφαρμογή Mercedes me, μέσω της έξυπνης φωνητικής υποβοήθησης Hey Mercedes απέκτησε περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης. Το σύστημα γνωρίζει τον οδηγό και θυμάται τις τυπικές ρυθμίσεις ή διαδρομές του. Την κατάλληλη στιγμή προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment ή άνεσης προσαρμοσμένες ακριβώς στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση. Ο οδηγός μπορεί φυσικά να απορρίψει αυτήν την πρόταση με τη λειτουργία «να μην προτείνω τώρα» ή να τη διαγράψει οριστικά με την επιλογή «να μην προτείνω ξανά». Το όχημα θα θυμάται αυτές τις επιλογές.

Kαθηλωτική εμπειρία ήχου

Το ηχοσύστημα Burmester(προαιρετικά) σε συνδυασμό με την τελευταία γενιά του MBUX προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία δίνει στη μουσική περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος.

Μία επιλογή από παιχνίδια, ειδικά διαμορφωμένα για τις οθόνες αφής και τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι μετατρέπουν το compact SUV σε κονσόλα παιχνιδιών(Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 καθώς και ένα κουίζ).

Αναβαθμίστηκαν και τα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Η αναβάθμιση του πακέτου Driving Assistance επιτρέπει πιο άνετο έλεγχο του Lane Keeping Assist μέσω του Active Steering Control. Η επόμενη γενιά του πακέτου Parking υποστηρίζει την κάθετη στάθμευση, οπτικοποίηση 360 μοιρών για στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας.

Υψηλή ισχύς

Η γκάμα περιλαμβάνει τετρακύλινδρες μονάδες με επτατάχυτα ή οκτατάχυτα κιβώτια DCT διπλού συμπλέκτη(βασικός εξοπλισμός). Τα ήπια υβριδικά σύνολα, με μία επιπλέον ενσωματωμένη μπαταρία 48 volt για τη γεννήτρια εκκίνησης με ιμάντα. Η πρόσθετη ισχύς των 10 kW που προσφέρει, υποστηρίζει την ευελιξία κατά την εκκίνηση ή χρησιμοποιείται για γρήγορη επιτάχυνση. Αυξάνει επίσης την άνεση: εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα αθόρυβα και με χαμηλούς κραδασμούς, επιτρέπει επίσης την οδήγηση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σβηστό. Επιπλέον, επεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών πέδησης και επιτάχυνσης – και έτσι ανακτά ηλεκτρική ενέργεια για το ενσωματωμένο δίκτυο 12 volt καθώς και την μπαταρία 48 volt.

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

Το εξελιγμένο σύνολο plug-in hybrid της GLA 250 e εξασφαλίζει αυξημένη ισχύ και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW σε 80 kW ενώ η ισχύς του συστήματος παραμένει η ίδια.

Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας συνδυάζει την ομαλή λειτουργία και την εξαιρετική απόδοση. Διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος και ροπής.

Βενζινικονητήρες mild hybrid GLA 200 1.300 κ.εκ. 163+13 ίπποι, GLA 220 4MATIC 2.000 κ.εκ. 190+13 ίπποι. GLA 250 4MATIC 2.000 224+13 ίπποι. Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC 2.000 306+13 ίπποι. PHEV GLA 250 e 1.300 163+109 ίπποι. Ντίζελ GLA 200 d 2.000 150 ίπποι. GLA 200 d 4MATIC 2.000 150 ίπποι. GLA 220 d 4MATIC 2.000 190 ίπποι.

Ο τιμοκατάλογος της νέας Mercedes-Benz GLA ξεκινά από τα 47.500 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v