Ο Καραγκιόζης βρήκε το σπίτι του στην Αθήνα

Η ολοκαίνουρια Paraga του Τάσου Κώνστα και της Αλεξίας Αλεξίου φιλοξενεί παραστάσεις θεάτρου σκιών και κουκλοθέατρου για μικρά και μεγάλα παιδιά στον Νέο Κόσμο.

Ο Καραγκιόζης βρήκε το σπίτι του στην Αθήνα

Αυτή δεν είναι Παράγκα, είναι ολόκληρο Σεράι… Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που θα κάνεις περνώντας την πόρτα της ολοκαίνουριας Paraga(ς) στο 89 της οδού Καλλιρόης, στον Νέο Κόσμο. Ο ολοκαίνουριος χώρος που έστησαν ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας με την Αλεξία Αλεξίου, τους οποίους μπορεί να θυμάσαι από το Φιγούρες και Κούκλες στην Πλάκα, ή τις καλοκαιρινές παραστάσεις θεάτρου σκιών στον Φλοίσβο, είναι η μόνιμη στέγη που άξιζε στον πιο αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων.

Ένα παλιό ντότζο για αθλητές τζούντο ήταν η Paraga, που μετατράπηκε και αναδιαμορφώθηκε σε χώρο πολιτισμού. Μετά από 25 χρόνια αδιάληπτης κοινής καλλιτεχνικής πορείας, οι δύο δημιουργοί του ευελπιστούν να επαναφέρουν, μέσα από το νέο τους σπίτι, τη χαμένη αίγλη του Καραγκιόζη και της Κούκλας, συνδυάζοντας την επιμορφωτική με την καλλιτεχνική αξία δύο εκ των σπουδαιότερων λαϊκών τεχνών και θεαμάτων.

Παραστάσεις Καραγκιόζη και Κουκλοθέατρου, συναυλίες, μουσικά δρώμενα, αφηγήσεις παραμυθιών, σεμινάρια, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, καφέ και γλυκό τα Σαββατοκύριακα στο café για τους γονείς την ώρα που τα παιδιά υπό την καθοδήγηση καλλιτεχνών και παιδαγωγών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημιουργικά αυτοτελή εργαστήρια Καραγκιόζη και Κουκλοθέατρου, αποτελούν μόνο ένα δείγμα από το μεγάλο μωσαϊκό δράσεων που το φιλόξενο Paraga ετοιμάζει για το κοινό του.

Και η μεγάλη έκπληξη: Η ίδρυση βραδινής σκηνής Θεάτρου Σκιών. Ένα νέο, καινοτόμο πρότζεκτ με τίτλο «Karagiozis and his friends» με το οποίο ο πολύπαθος Καραγκιόζης επιστρέφει επιτέλους στις ρίζες του, την ατόφια κοινωνική σάτιρα. Ο Τάσος Κώνστας και ο Καραγκιόζης του, ανοίγουν το bar για το κοινό και καλούν στον νυχτερινό μπερντέ του Paraga έναν φίλο έκπληξη κάθε φορά, πίνουν το ποτό τους και τα λένε, γελάνε, τραγουδάνε, σχολιάζουν την επικαιρότητα, έτσι όπως κάνουν οι φίλοι. Βραδινές καταστάσεις… για μεγάλα παιδιά. Κάθε συνάντηση διαφορετική, κάθε συζήτηση διαφορετική, κάθε βραδιά διαφορετική. Πρώτοι καλεσμένοι σπουδαίοι άνθρωποι του ελληνικού θεάτρου όπως ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο μουσικός περφόρμερ Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο πανεπιστημιακός Βασίλης Τσελφές.

Αναλυτικά, όλα όσα θα δούμε στην Paraga τον φετινό χειμώνα

Karagiozis and his friends - «Ο Καραγκιόζης & οι φίλοι του!»

Αν συναντούσες τον Καραγκιόζη σήμερα, τι θα τον ρωτούσες; Σε τι απορίες θα ήθελες να σου δώσει λύση ο παιδικός σου ήρωας, ο διαχρονικός λαϊκός θυμόσοφος. ‘Έχετε ξανά συναντηθεί; Πότε; Πού; Σε ταξίδεψε; Θυμάσαι… πού ταξιδεύεις και πού ταξιδεύει σήμερα; Πώς φαίνονται τα πράγματα , πίσω από το πανί; Πώς είναι τα πράγματα, έξω από το πανί; Ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του συναντιόνται μετά από πολλά χρόνια, στο PARAGA. Φίλοι κάθε ηλικίας, κάθε γενιάς, από κάθε μετερίζι, συνομιλούν με τον διαχρονικό ήρωα, για τα παλιά, τα νέα, τα μελλοντικά! Σαν δυο φίλοι που έχουν να ιδωθούν από παιδιά και συναντιόνται ξαφνικά και έχουν να πούνε τόσα πολλά…

Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδοποιοί, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πρόσωπα της καθημερινότητας, κ.ά., συνομιλούν με τον Καραγκιόζη του Τάσου Κώνστα, σχολιάζουν, παρατηρούν, κριτικάρουν, κλείνουν το μάτι στην καθημερινότητα. Κάθε συνάντηση διαφορετική, κάθε συζήτηση διαφορετική, κάθε βραδιά διαφορετική και θα κλείνει πάντα με μουσική. Ο Τάσος Κώνστας και ο Καραγκιόζης του, θα καλούν στο PARAGA έναν φίλο έκπληξη κάθε φορά, θα πίνουν το ποτό τους και θα τα λένε, θα γελάνε, θα τραγουδάνε, όπως κάνουν οι φίλοι. Ένα project για μεγάλα παιδιά! Μια διαφορετική βραδιά, κάθε φορά.

Ιδέα - Σύλληψη : Τάσος Κώνστας

Paraga Kids

Οι «Φιγούρες & Κούκλες» αναλαμβάνουν την παιδική σκηνή του PARAGA και παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους Σαββατοκύριακα για το κοινό και καθημερινές πρωί για τα σχολεία, σε συνδυασμό με στοχευμένες δράσεις/εργαστήρια, υλοποιώντας έτσι ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία.

Παραστάσεις Σαββατοκύριακου 2023-24

«Ήταν ένα μικρό χαρτάκι»
4 - 8 ετών

Ένα μουσικό παραμύθι της Αντιγόνης Παρούση και του Αλέξη Κυριτσόπουλου. (Θα παρουσιαστεί πρωινά σε νηπιαγωγεία, Α΄, Β΄Δημοτικού και Σάββατα σε κοινό). Η κουκλοπαίκτρια Αλεξία Αλεξίου εδώ και 30 χρόνια έχει κερδίσει με τις παραστάσεις της την εμπιστοσύνη και τις καλύτερες κριτικές παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών. Φέτος, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια σταθερής καλλιτεχνικής πορείας με τον Τάσο Κώνστα στις «Φιγούρες & Κούκλες», συνδημιουργεί το PARAGA, όπου θα συστεγαστούν οι κούκλες και τα παραμύθια, με τον Καραγκιόζη, τις σκιές, νότες και πολλή μουσική. Επιλέγει να παρουσιάσει μία τρυφερή ιστορία, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από χαρτί, κόντρα στην εποχή της τεχνολογίας. Πρόκειται για μία παράσταση κουκλοθέατρου με μικτές τεχνικές. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών). Η παράσταση, σε πρώτο επίπεδο, επιδιώκει να ψυχαγωγήσει τους μικρούς θεατές μέσα από τους έξυπνους και αστείους διαλόγους, τα πρωτότυπα τραγούδια και τη μουσική, αλλά και σε δεύτερο επίπεδο, να γνωρίσει στα παιδιά τις ποιότητες και τα είδη του χαρτιού, καθώς και να τα εισάγει ομαλά και με παιγνιώδη τρόπο στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Μετά την παράσταση ακολουθεί στοχευμένη καλλιτεχνική δράση με εργαστήριο χάρτινων κουκλών και παιχνίδι/εμψύχωση.

Υπόθεση:
Ένα μικρό χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι και στην πόλη του, ρωτώντας όλους τους «μεγάλους»(μαμά χαρτοπετσέτα, μπαμπά χαρτόκουτο, παππού στυπόχαρτο, δασκάλα κα Ντοσιέ, κλπ) τι δουλειά να κάνει όταν μεγαλώσει. Οι προτάσεις τους είναι ελκυστικές, πειστικές, αλλά το χαρτάκι για να αποφασίσει θέλει πρώτα να γνωρίσει όλες τις προοπτικές. Το ταξίδι αναζήτησης ως τη μεγάλη απόφαση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023
Παραστάσεις: Σάββατο 11, 18, 25/11, 2, 9, 16/12, 13, 20, 27/1.
Ώρα έναρξης : 17.30

Προπώληση : Viva.gr

Σκηνοθεσία : Αντιγόνη Παρούση
Μουσική: Νικόλας Τσαφταρίδης
Στίχοι : Μαργαρίτα Κουλεντιανού
Εμψύχωση, σχεδιασμός, υλοποίηση δράσης : Αλεξία Αλεξίου
Διάρκεια παράστασης: 50΄
Διάρκεια εργαστηρίου/δράσης: 40΄

«Ο Καραγκιόζης πάει Paraga»
4-104 ετών

Κάθε Κυριακή ο αγαπημένος μας λαϊκός ήρωας, στα επιδέξια χέρια του Καραγκιοζοπαίκτη Τάσου Κώνστα, θα φοράει τα καλά του και θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους θεατές στο νέο αγαπημένο στέκι του, το PARAGA. Μαζί του στις νέες περιπέτειες και όλη η παρέα που τον συντροφεύει τόσα χρόνια στον μπερντέ, αλλά και μία πλειάδα εξαίρετων μουσικών. Φέτος, ο Τάσος Κώνστας, γιορτάζει 28 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας του και τα 25 χρόνια στις «Φιγούρες & Κούκλες». Όσοι έχουν παρακολουθήσει παραστάσεις του Τάσου Κώνστα, μαθητή και συνεχιστή της τέχνης του Ευγένιου Σπαθάρη, έχουν βιώσει μια ξεχωριστή εμπειρία θεάτρου σκιών. Η μοναδική εμψύχωση των περίτεχνων σκαλιστών χαρτονένιων φιγούρων του, ο σύγχρονος αυτοσχέδιος λόγος, το εκλεπτυσμένο χιούμορ, η διάδραση με το κοινό αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των παραστάσεις του. Οι διασκευασμένες και ειδικά προσαρμοσμένες -για κάθε ηλικία θεατή- παραδοσιακές κωμωδίες, αλλά και τα νέα έργα δικής του γραφής που έχουν γίνει κλασσικά στον χρόνο, καθώς και τα έργα ειδικής θεματολογίας, ανάγουν τις παραστάσεις του αγαπημένου καραγκιοζοπαίχτη σε ανώτερο επίπεδο και τοποθετούν τον λαϊκό μας ήρωα στη σωστή του διάσταση, δίνοντας τη θέση του στο σήμερα . Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν εμπιστευθεί και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τον Τάσο Κώνστα και τον χάρτινο θίασο του για ονειρικά ταξίδια των λιλιπούτειων θεατών στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών.

Όταν όλα αυτά πλαισιώνονται και από ζωντανή μουσική… ε, ρε γλέντια!

Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η PARAGA BAND, μία μπάντα, η οποία θα πλαισιώνει μουσικά κάθε φορά την παράσταση ανάλογα με τις ανάγκες της και η οποία θα μας συνεπαίρνει σε ένα μικρό γλεντάκι. Μετά την παράσταση, οι μικροί θεατές, υπό την καθοδήγηση καραγκιοζοπαιχτών και παιδαγωγών, θα μπορούν να φτιάξουν τη δική τους φιγούρα συμμετέχοντας στο αυτοτελές εργαστήρι θεάτρου σκιών, ενώ οι ενήλικοι συνοδοί θα μπορούν να απολαύσουν τους PARAGA BAND οι οποίοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται επί σκηνής και μετά το πέρας της παράστασης. Τις Κυριακές του Νοεμβρίου, ο Καραγκιόζης γίνεται Τραγουδιστής, Γραμματικός, Γιατρός, Μάγειρας ενώ το Δεκέμβριο θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο PARAGA τραγουδώντας στη Χριστουγεννιάτικη παράστασή του παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα μαζί με την μπάντα του και το κοινό του, όλη μια παρέα. Με το νέο χρόνο επανέρχονται οι παραδοσιακές κωμωδίες και τα έργα από το ρεπερτόριο του Τάσου Κώνστα , ενώ τον Φεβρουάριο θα εξελιχθεί Τρελό Καρναβάλι στο πανί. Η σαιζόν θα συνεχιστεί με τα ηρωικά έργα τον Μάρτιο και θα κλείσει το Πάσχα με τον Καραγκιόζη να κάνει Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου. Ο Καραγκιόζης κερδίζει τη χαμένη του αίγλη και μία θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων θεατών. Ξαναγίνεται το οικογενειακό θέατρο, το λαϊκό θέατρο της παρέας και μας ξανά συστήνεται. Αναβαθμίζεται, στη νέα αναβαθμισμένη του PARAGA.

* Προπώληση : Viva.gr

«Ο Πέτρος και ο Λύκος»
3 – 7 ετών

Κλασικό μουσικό παραμύθι του S.Prokofiev για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και την κλασική μουσική. (Μεταφερόμενη παράσταση σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, Α ΄Δημοτικού. Θα παρουσιαστεί στο PARAGA την άνοιξη.)

Χωρούν όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας σε μια βαλίτσα;
Xωρούν οι ήρωες ενός παραμυθιού σε μια παρτιτούρα;
Γίνονται τα αναλόγια …δέντρα; Οι νότες λουλούδια;
Mπορούν οι γραμμές ενός πενταγράμμου να δέσουν έναν λύκο;

Παραμύθι μουσικό, γνωστό και αγαπημένο, όπου όμως όλα παρουσιάζονται με ένα τρόπο ευρηματικό και ανατρεπτικό, όταν η Αλεξία Αλεξίου ζωντανεύει νότες και κούκλες, σε ένα σκηνικό από αναλόγια που στήνεται μπροστά στα μάτια των παιδιών κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους με τις συνεχείς εκπλήξεις και μεταμορφώσεις του! Η παράσταση εξασφαλίζει και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, όπου στο τελευταίο μέρος της παράστασης ανεβαίνουν τα ίδια στη σκηνή και ολοκληρώνουν το έργο παίζοντας και κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του προς τον ζωολογικό κήπο!

«Το χωριό της ΑΒ»
5 - 8 ετών

Ένα εκπαιδευτικό παραμύθι της Αλεξίας Αλεξίου για την εκμάθηση του ελληνικού αλφάβητου. (Θα παρουσιαστεί μόνο σε πρωινές σχολείων-Νηπιαγωγεία και Α΄Δημοτικού, σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δράση για παιδιά του ΥΠΠΟΑ «Α, Β, Γ, Δ…κουκλογράμματα αβέρτα»! Οι επιτραπέζιες κούκλες, τα πρωτότυπα τραγούδια, η μουσική και οι έξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι απαρτίζουν μια ατμοσφαιρική παράσταση, εύληπτη και διασκεδαστική, η οποία πρωτίστως ψυχαγωγεί τα παιδιά, αλλά σε δεύτερο επίπεδο τα εισάγει ομαλά στον κόσμο της γραφής και των γραμμάτων, ενθαρρύνοντας τη δική τους συμμετοχή. Στα χρόνια που παίζεται έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί άριστο εκπαιδευτικό εργαλείο και κερδίζει κάθε χρόνο τους νέους θεατές της! Μετά την παράσταση ακολουθεί Κουκλοεργαστήριο με παιχνίδι και κατασκευή.

Υπόθεση:
Η μικρή Μαργαρίτα προσπαθεί να μάθει την αλφαβήτα. Όταν κουρασμένη και απελπισμένη παραδίδεται στον γλυκό ύπνο, την επισκέπτεται το μολύβι και της προτείνει ένα ταξίδι στο χωριό των γραμμάτων: το Αλφαβητοχώρι! Στο Αλφαβητοχώρι όμως επικρατεί αναταραχή. Φωνήεντα και σύμφωνα τσακώνονται συνεχώς προσπαθώντας να εκλέξουν τον ιδανικό αρχηγό του αλφάβητου. Όταν όμως ο κίνδυνος πλησιάζει, η ενότητα και η συνεργασία δίνουν τη λύση…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδ. Στρατή

Σκηνοθεσία : Αλεξία Αλεξίου
Μουσική: Γιώργος Παππάς
Στίχοι : Τάσος Κώνστας
Εμψύχωση, σχεδιασμός, υλοποίηση δράσης : Αλεξία Αλεξίου
Διάρκεια παράστασης : 50΄
Διάρκεια εργαστηρίου/δράσης : 40΄

Δράσεις υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ 2023

1η Δράση για παιδιά -Σύγχρονος πολιτισμός

Η καλλιτεχνική/εκπαιδευτική δράση για παιδιά, με τίτλο «Α,Β,Γ,Δ,… κουκλογράμματα αβέρτα», σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από τις ‘Φιγούρες & Κούκλες’ και το «Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου», σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το πρώτο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς 2023-24. Η υλοποίησή της θα επιτευχθεί με τη χρήση της τεχνικής του Μαύρου Θεάτρου.

Πρωταρχικός στόχος της δράσης, η εμπλοκή των παιδιών και η ενεργή συμμετοχή τους. κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί η πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με το ελληνικό αλφάβητο. Οι μαθητές έχοντας ως αφετηρία έμπνευσης το παραμύθι «Το χωριό της ΑΒ», θα φτιάξουν με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών κούκλες, τους ήρωες του Αλφαβητοχωριού (Άλφα, Βήτα, Σίγμα, Φωνήεντα, Σύμφωνα, Μολύβι, Γόμα, Μαργαρίτα, κλπ) και στη συνέχεια θα κληθούν να τις εμψυχώσουν! Τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν μέσα από λεκτικά και μη λεκτικά μέσα έκφρασης στη διαδικασία δημιουργίας τέχνης. Η δράση θα τα παρακινήσει να βιώσουν ενεργά τη διαδικασία δημιουργίας τέχνης, μέσα από την οπτική ψευδαίσθηση που προσφέρει το υπεριώδες φως, δημιουργώντας κούκλες-γράμματα από φθορίζοντα υλικά και χρώματα. Παράλληλα, τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα υλικά, να πειραματιστούν με φθορίζοντα αντικείμενα και μη, καπέλα, γάντια, υφάσματα που θα βρίσκονται στον χώρο, να παίξουν και να εκφραστούν.

2η Δράση για την Τρίτη Ηλικία - Άυλη πολιτιστική κληρονομιά με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της σύμβασης για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003)

Η δράση με τίτλο, «ΠαίΖΟΥΜΕ, Θυμόμαστε με τον Καραγκιόζη», αφορά στην Τρίτη ηλικία και αναφέρεται σε μία σειρά δωρεάν καλλιτεχνικών εργαστηρίων/συναντήσεων τετράμηνης διάρκειας, με κεντρικό άξονά τους την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και το παραδοσιακό επάγγελμα του Καραγκιοζοπαίκτη. Θα υλοποιηθεί σε ΚΑΠΗ του δήμου Αγ. Δημητρίου από τις «Φιγούρες & Κούκλες» και το Θέατρο Σκιών Τάσου Κώνστα. Πρωταρχικός σκοπός της, η ενεργητική συμμετοχή και η συσχέτιση της Τρίτης Ηλικίας στη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας και η μεταλαμπάδευση της γνώσης της στους νεότερους. Οι κάτοικοι του δήμου Αγ. Δημητρίου και των όμορων δήμων, αποτελούν φορείς των στοιχείων της ζώσας παράδοσης, της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας και είχαν την τύχη να βιώσουν ως παιδιά το μόνιμο θέατρο σκιών του βετεράνου καλλιτέχνη Μάνθου Αθηναίου(Ματθαίος Λιονέτης 1925-2009) στον δήμο τους. Η δυνατότητά τους να συμβάλουν ουσιαστικά στα παραπάνω συνδέοντας τον τόπο με το παρελθόν, ανακαλώντας μνήμες μέσω της προφορικής παράδοσης, θα σταθεί η κινητήριος δύναμη για την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση, ασκώντας τις δεξιότητες τους τόσο στην κατασκευή και εμψύχωση φιγούρων, όσο και στη συγκέντρωση σχετικού αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού. Πρόκειται για μία δράση δημιουργική, που θα δραστηριοποιήσει τους συμμετέχοντες, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους, θα ενισχύσει το αίσθημα της προσφοράς στην τοπική κοινότητα, επιδιόκωντας να νιώσουν ότι είναι οφέλιμοι και ενεργοί πολίτες για το κοινωνικό σύνολο. Η ενασχόληση με την γνώριμη Τέχνη του θεάτρου σκιών, την κατασκευή φιγούρων, το μοίρασμα των εμπειριών και της βιωματικής γνώσης τους με την ομάδα και με τα παιδιά και εγγόνια, αλλά και το εγχείρημα να ανακαλύψουν και να συγκεντρώσουν σχετικό υλικό από παλιά(φωτογραφίες, φιγούρες, αφίσες, προγράμματα, άρθρα, αποκόμματα εφημερίδων, κ.ά), θα συμβάλλουν στην ενεργή εμπλοκή τους για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας και στην δημιουργία του αισθήματος της συντροφικότητας, του «ανήκειν» σε μία διακριτή ομάδα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα της απόσυρσης/απομόνωσης.

Εργαστήρια, λέσχη, masterclass 2023-24

Δημιουργικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται στο Paraga, καθημερινές απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα και απευθύνονται σε παιδιά/εφήβους, ενήλικες/εκπαιδευτικούς-γονείς
• Καραγκιοζοεργαστήριο για παιδιά «Παίζουμε Καραγκιόζη» με τον καραγκιοζοπαίκτη Τάσο Κώνστα.
• Κουκλοεργαστήριο για παιδιά, «Κουκλοθεartιζόμαστε» με την κουκλοπαίκτρια/παιδαγωγό Αλεξία Αλεξίου.
Και επειδή στο PARAGA χίλιοι καλοί χωράμε
• Εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής για γονείς και παιδιά «family music» με τον μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Χαρωνίτη.
• Εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff για παιδιά 3-5 ετών με τον μουσικοπαιδαγωγό Γιώργο Χαρωνίτη.
• Λέσχη ανάγνωσης ενηλίκων και εφήβων (11-15 ετών) με τη συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου και τον θεατροπαιδαγωγό Αλέξανδρο Καναβό.
• Master Class Κουκλοθέατρου με τους Αντιγόνη Παρούση και Βασίλη Τσελφέ, με τίτλο «Κουκλοθέατρο και Επιστήμη: Παίζοντας με την επίμονη ζωή των άψυχων αντικειμένων».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v