Είδαμε το Γένεσις Νο 2 στην ΠΛΥΦΑ

Μια εναλλακτική παράσταση σε σκηνοθεσία της Καλής Βοϊκλή και με την πρωτότυπη μουσική της Βίκης Καπετανοπούλου.

Είδαμε το Γένεσις Νο 2 στην ΠΛΥΦΑ

Η Ομάδα Θεάτρου ETúTI, σε σκηνοθεσία της Καλής Βοϊκλή και με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Βίκης Καπετανοπούλου, δημιουργούν μια εναλλακτική παράσταση. Σε αυτή την παράσταση οι ηθοποιοί δεν έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Σε κάθε στιγμή ο καθένας μπορεί να επιλέξει τον ρόλο του. Έτσι, κάθε παράσταση είναι μοναδική με διαφορετικούς συνδυασμούς ρόλων.

Η Ομάδα Θεάτρου ETúTI, σε σκηνοθεσία της Καλής Βοϊκλή και με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Βίκης Καπετανοπούλου, δημιουργούν μια εναλλακτική παράσταση, όπου το κείμενο του Ιβάν Βιριπάεφ αναδεικνύεται ως το «βασικό πρόσωπο του έργου». Το Γένεσις Νο 2 έκανε πρεμιέρα στην ΠΛΥΦΑ τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίουν2023. Πρόκειται για μια «τραγωδία του νοήματος» που συνδυάζει το χιούμορ και τον ρεαλισμό, με βαθιά ερωτήματα για το νόημα και την ύπαρξη του Θεού και μοιραία του ανθρώπου. Μια σχιζοφρενής συγγραφέας μιλά για να κερδίσει την προσοχή των ακροατών. Είναι η συγγραφέας του έργου και νοσηλεύεται σε κλινική με οξεία σχιζοφρένεια. Μιλά και αλληλογραφεί με τον Ιβάν Βιριπάεφ, βασικό πρόσωπο του έργου, που είναι αυτός ο οποίος γράφει το κείμενο μετά από συνομιλία μαζί της. Η συγγραφέας δηλώνει ότι δεν έχει κάνει κακό σε κανέναν, μόνο στον εαυτό της.

Αριστερά της σκηνής θα κάθεται ο Βιριπάεφ και δεξιά η συγγραφέας. Στο κέντρο οι ηθοποιοί που εναλλάσσονται στους ρόλους, ενώ πίσω και αριστερά της σκηνής μια dj βάζει ήχο και μουσική μπροστά σε ένα μπαρ, στον τοίχο του οποίου γράφει «ΚΑΤΙ». Απόλυτη αναφορά γιατί πάντα υπάρχει κάτι μη ορατό, κάτι παραπάνω, κάτι ακόμα, κάτι άλλο, κάτι τέλος πάντων, που διαφοροποιεί τα πράγματα κάθε φορά.

Η ομάδα σε μια έξαρση ελεγχόμενου αυτοσχεδιασμού πραγματεύεται την ελευθερία και την επιβολή, τη μοναξιά και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Μιλάει για τον Θεό και με τον Θεό, που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα του έργου.

Κάθε τόσο ευχάριστα, μουσικά ιντερμέδια διανθίζουν την παράσταση, σχολιάζοντας καυστικά ότι συμβαίνει και διασκεδάζοντας τον θεατή.

Η ομάδα ETúTI, που αποτελείται από τη Μαριτίνα Κουτσοχιώνη, τον Τάσο Κωλέτση, την Διαλεκτή Πουρσανίδου, τον Βασίλη Σταματάκη και τη Χαριτίνη Χαριτωνίδου είναι απόλυτα συντονισμένη και εναρμονισμένη. Με εξαιρετικές φωνές και κίνηση δημιουργούν ένα μοναδικό, μοντέρνο θέαμα με άρτιο αποτέλεσμα, που θέτει προβληματισμούς, ενώ απελευθερώνει, μέσα από τις εικαστικές του προτάσεις, μια συζήτηση ανάμεσα σε σύννεφα και μπαρ, μέσα από τις μελετημένη κίνηση από την Ζωή Μαστροθεοδώρου και τους φωτισμούς της Στέβης Κουτσοθανάση.

Η αναζήτηση ξεπερνά τα όρια της γης και φτάνει μέχρι τον ήλιο, εκεί που όλα καίγονται, άρα ίσως και οι προβληματισμοί. Εκεί είναι ο Θεός, ή το κάτι ακόμα, το κάτι άλλο; Όλοι μαζί σε όλους τους ρόλους για μια κοινή αναζήτηση, ύμνος στο παρόν και τη ζωή.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Ιβάν Βιριπάεφ
Μετάφραση Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνοθεσία: Καλή Βοϊκλή
Πρωτότυπη μουσική: Βίκη Καπετανοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Μαστροθεοδώρου
Σκηνικός χώρος / Κοστούμια: Μαρία Φράστανλη
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση
Φωτογραφίες: Έφη Καρανικόλα
Βίντεο: Μαριάννα Μποζαντζόγλου
Σχεδιασμός αφίσας / Γραφιστικά: Γιώργος Φραγκιαδάκης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ETúTI

Ηθοποιοί: Μαριτίνα Κουτσοχιώνη, Τάσος Κωλέτσης, Διαλεκτή Πουρσανίδου, Βασίλης Σταματάκης, Χαριτίνη Χαριτωνίδου 

ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Παραστάσεις: Από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως Τρίτη 14 Νοεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Έξτρα παραστάσεις: Τετάρτη 25/10 στις 21:00
Παρασκευή 27/10 και Σάββατο 28/10 στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 15€
Μειωμένο: 12€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμΕΑ)
Ατέλειες: 8€ (μόνο στο ταμείο)

Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: TICKET SERVICES
- online: https://www.ticketservices.gr/event/genesis-no-2
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

*Η παράσταση ενδείκνυται για άτομα άνω των 16 ετών

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη
του Υπουργείου Πολιτισμού

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v