Ένα μουσείο που … δεν είναι μόνο μουσείο

Ένα μουσείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους, βρίσκεται "κρυμμένο" στη Νέα Κηφισιά. Ώρα να το ανακαλύψεις. 

Ένα μουσείο που … δεν είναι μόνο μουσείο

Το φθινόπωρο έχει ήδη ξεκινήσει και μας δίνει την κατάλληλη αφορμή για να σχεδιάσουμε διασκεδαστικές εξορμήσεις για τα Σαββατοκύριακά μας. Μια καλή επιλογή για όσους έχουν οικογένεια είναι η επίσκεψη σε ένα μουσείο. Αν πιστεύεις ότι τα παιδιά θα βαρεθούν και δεν θα βλέπουν την ώρα να φύγετε, μην ανησυχείς. Σου έχουμε τη λύση! Υπάρχει ένα μουσείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα μουσείο που υπόσχεται ότι δεν είναι μόνο μουσείο. Ο λόγος για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Θα το βρεις σε ένα διώροφο κτίριο, στην οδό Πρωτέως στη Νέα Κηφισιά. Φέτος ανοίγει για 13η συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του και δίνει στους επισκέπτες του, όποιας ηλικίας κι αν είναι, την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Νέα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα, πιο ανανεωμένα και πιο καινοτόμα από ποτέ. Όλες οι δραστηριότητες δεσμεύονται να σε καταπλήξουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα θες να φύγεις.

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και το Μάιο του 2024, τα μικρά παιδιά μπαίνουν στο ρόλο του ερευνητή και του καλλιτέχνη. Ανακαλύπτουν τα οφέλη της γυμναστικής και μπαίνοντας στο μαγικό κόσμο της STEM μηχανικής κατασκευάζουν ρομπότ-δρομείς και μοντέλα λειτουργικών ανεμογεννητριών. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να δώσουν νέα ζωή σε ένα παλιό και αγαπημένο τους μπλουζάκι και να πλέξουν σουβέρ σε σχήμα καντράν. Οι δε επίδοξοι καλλιτέχνες υπό την καθοδήγηση της ψηφιδογράφου Αθηνάς Αντύπα θα μάθουν πως μπορούν να φέρουν στη ζωή το αγαπημένο τους video game ψηφίδα-ψηφίδα. Η καταξιωμένη εικαστικός Μάρθα Δημητροπούλου θα συμμετάσχει για ακόμη μία χρονιά στις δράσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών,  με εργαστήρια πηλού και γλυπτικής. Ενημερωθείτε για όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο www.otegroupmuseum.gr, όπου μπορείτε να κλείσετε άμεσα θέση για όλη την οικογένεια.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πρωτοβουλία του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ να συνεχίσει και φέτος, για 3 η χρονιά, το πρωτότυπο online εικαστικό εργαστήρι «Τηλεγράφημα από το Μουσείο» για τα απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, το συγκεκριμένο εργαστήρι φτάνει διαδικτυακά  και σε σχολεία της ομογένειας, σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως κάθε χρόνο, τα  Εκπαιδευτικά Προγράμματα πλαισιώνονται με σχολικές ξεναγήσεις και ακόμα περισσότερες δράσεις με έμφαση στην τεχνολογία και το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με Δωρεάν συμμετοχή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v