Το ολοκαίνουριο Hyundai Kona Electric στην «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023»

Στο πολυτελές περίπτερο της δημοφιλούς μάρκας οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ολοκαίνουργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Το ολοκαίνουριο Hyundai Kona Electric στην «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023»

Έντονη είναι η παρουσία της Hyundai στην έκθεση «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023», που πραγματοποιείται στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (πρώην TAE KWON DO), έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Στο πολυτελές περίπτερο της δημοφιλούς μάρκας εξέχουσα θέση κατέχει το ολοκαίνουριο Kona Electric. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να αξιολογήσουν το αμιγώς ηλεκτρικό  B-SUV, με την μοντέρνα σχεδίαση.

Με μπαταρία 65,4 kWh προσφέρει 490 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών WLTP. Οι ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA) επιτρέπουν στον οδηγό να εξοικονομεί κόστος και να συντηρεί το αυτοκίνητο με τον πιο άνετο τρόπο. Διαθέτει frunk (μπροστινό πορτ μπαγκάζ), ενεργά πτερύγια αέρα, παροχή ρεύματος εξωτερικού φορτίου (V2L), head-up display, λειτουργία οδήγησης i-PEDAL, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρονικό-ενεργό σχεδιασμό ήχου (e-ASD) και πρόσθετα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Μεγάλη αυτονομία

H αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (EV) προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης και μεγάλη αυτονομία, έφθασε στην Ελλάδα.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τις εκδόσεις EV (βασική ή μεγάλης αυτονομίας), τις πλήρως υβριδικές (HEV), αυτές με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) καθώς και τις σπορ εκδόσεις N Line.

Τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης 2WD διασφαλίζουν υψηλές αυτονομίες που φτάνουν έως τα 514 χλμ. στην έκδοση Long Range με την μπαταρία 65,4 kWh με ηλεκτροκινητήρα 160 kW.

Η βασική έκδοση Standard Range έχει μπαταρία 48,4 kWh με ηλεκτρικό μοτέρ 114,6 kW.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Διαθέτει το προηγμένο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού SmartSense (ADAS) και τα συστήματα ασφαλείας SmartSense της Hyundai, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, της υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), της οθόνης προβολής τυφλού σημείου (BVM), της απομακρυσμένης έξυπνης υποβοήθησης στάθμευσης (RSPA) και της παρακολούθησης κατάστασης οδηγού (DSM).

Με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27, υπερέχει στην αεροδυναμική απόδοση και προσδίδει περισσότερο στιλ με το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp.

Περισσότερος χώρος

Χάρη στις αναβαθμισμένες διαστάσεις του μοντέλου και τη καινοτόμο αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε ένας μεγαλύτερος «χώρος διαβίωσης». Το οδηγοκεντρικό ταμπλό τονίζεται από ένα αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του. Ως μέρος της νέας διάταξης του νέου ηλεκτροκίνητου KONA, ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού, γεγονός που επιτρέπει περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα.

Βελτιωμένη άνεση

Ο φωτισμός καμπίνας υποστηρίζεται επίσης από ενημερώσεις OTA για συντήρηση και νέες δυνατότητες. Τα μπροστινά καθίσματα παρέχουν βελτιωμένη άνεση στην κατανομή της πίεσης του σώματος βοηθώντας στην ανακούφιση της κόπωσης μετά την οδήγηση. Το Curveless Bench Seat στη πίσω σειρά καθισμάτων μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και διαθέτει μοχλό δύο σταδίων για εύκολη ανάκληση.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει έως και 466 λίτρα (με βάση το πρότυπο VDA) με βελτιωμένη ευκολία φόρτωσης. Η φόρτωση, από αποσκευές έως σακούλες με ψώνια, γίνεται ευκολότερη από ποτέ χάρη στη βολική προσαρμόσιμη έξυπνη ηλεκτροκίνητη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Το Kona Electric προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης. Το HUD εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ. Το e-ASD δημιουργεί έναν εικονικό ήχο που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη πιο ελκυστικά για τον οδηγό. Ένας βέλτιστος ήχος προστίθεται στην καμπίνα, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές, όπως η ταχύτητα οδήγησης, η ροπή, η κατάσταση του κινητήρα και η επιτάχυνση. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την ένταση του ήχου.

Δίνει ρεύμα

Ταυτόχρονα, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες. Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Το νέο i-PEDAL μέσω της λειτουργίας του επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Το έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας προσαρμόζει αυτόματα την ένταση πέδησης.

Προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v