Με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας το ανανεωμένο Hyundai i10

Το ανανεωμένο μοντέλο εξοπλίζεται με προηγμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας το ανανεωμένο Hyundai i10

Το Hyundai i10 διαθέτει νεανική και δυναμική σχεδίαση που προσφέρει μια αντίθεση μεταξύ των απαλών επιφανειών και των αιχμηρών γραμμών του. Η εικόνα γίνεται πιο τολμηρή χάρη στη χαμηλωμένη οροφή και το μεγάλο μεταξόνιο, ενώ η φαρδιά εμπρός μάσκα εκφράζει τον σπορ χαρακτήρα του και ενσωματώνει εμπρός φώτα ημέρας LED (DRL). Ένα "H" που δημιουργείται με την οριζόντια γραμμή της πίσω πόρτας έχει ενσωματωθεί στα πίσω φώτα ED. Το μοντέλο διαθέτει νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού προσφέρει νεανική εντύπωση χωρίς να περιορίζει την πρακτικότητα. Κάτω από το ταμπλό, μπλε λαμπτήρες προσφέρουν επιπλέον φωτισμό.

Άνεση και ευκολία

Το μεγάλο μεταξόνιο ενισχύει την άνεση για στους επιβάτες και η μεταβαλλόμενη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών των 252 λίτρων είναι από στους καλύτερες στην κατηγορία. Παράλληλα, η κάμερα οπισθοπορείας βοηθά στους οδηγούς κατά το παρκάρισμα. Επιπλέον, έχουν προστεθεί οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες, οι οποίοι είναι πρωτοποριακοί για την κατηγορία A.

Τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων Apple CarPlay και Android Auto, καθιστούν το i10 πρωτοπόρο στην κατηγορία του. Αυτά είναι ενσωματωμένα σε μια έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία, ενώ διατίθεται και ασύρματη φόρτιση. Εν τω μεταξύ, η τελευταία αναβάθμιση τηλεματικής Bluelink παρέχει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία, τον έλεγχο και τη συνδεσιμότητα μέσω μιας εφαρμογής.

Πακέτο ασφάλειας

Το ανανεωμένο i10 είναι εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Hyundai Smart Sense - το πιο ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας στην κατηγορία του. Αυτό περιλαμβάνει το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA) για "πεζό" και "ποδηλάτη", το σύστημα υποβοήθησης παρακολούθησης λωρίδας (LFA) και το σύστημα προειδοποίησης πίσω επιβάτη (ROA).

Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) χρησιμοποιεί μια κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για να ανιχνεύει όχι μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά και τους πεζούς και τους ποδηλάτες μπροστά από το όχημα. Εν τω μεταξύ, το High Beam Assist (HBA) έχει σχεδιαστεί για να εναλλάσσει αυτόματα μεταξύ υψηλής και χαμηλής δέσμης και παρέχει βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά, ανιχνεύοντας τα φώτα των επερχόμενων και των προπορευόμενων οχημάτων τη νύχτα.

 

Άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας που είναι διαθέσιμα στο i10 περιλαμβάνουν το Lane Following Assist (LFA), το Driver Attention Warning (DAW) και το Intelligent Speed Limit Assist (ISLA).

Στάνταρ λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης:

• [Νέο] Υποβοήθηση αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), Αστική / Υπεραστική / Πεζό / Ποδηλάτη: Χρησιμοποιώντας την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών, το FCA βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με άλλα οχήματα σε αστικές περιοχές, ανιχνεύοντας ένα όχημα που είναι σταματημένο ή επιβραδύνει στην πορεία σας και φρενάρει αυτόματα όταν είναι απαραίτητο. Παράλληλα, η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες στην πορεία του αυτοκινήτου, ενεργοποιεί μια προειδοποίηση και - αν χρειαστεί - αυτόματο φρενάρισμα

• [Νέο] Η υποβοήθηση παρακολούθησης λωρίδας (LFA) χρησιμοποιεί τον έλεγχο του τιμονιού για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να παραμείνει στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας

• [Νέο] Rear Occupant Alert (ROA): υπενθυμίζει στον οδηγό με ένα μήνυμα στο πίνακα οργάνων, εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής

• Υποβοήθηση μεγάλης δέσμης φωτός (HBA): Το HBA παρέχει βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά του για την ανίχνευση των φώτων που προέρχονται από τα επερχόμενα και τα προπορευόμενα οχήματα τη νύχτα, αφήνοντας τον οδηγό να επικεντρωθεί στην οδήγησή του

• Έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA): Το ISLA αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και παρέχει οπτική και ηχητική προειδοποίηση εάν το αυτοκίνητο υπερβεί το όριο ταχύτητας. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Έξυπνο Cruise Control (SCC) ή το Manual Speed Limit Assist (MSLA), το ISLA προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης προσαρμογής της ταχύτητάς σας στο όριο ταχύτητας

• Προειδοποίηση προσοχής του οδηγού (DAW): Το DAW παρακολουθεί τα πρότυπα οδήγησης για να ανιχνεύσει εάν ο οδηγός είναι αφηρημένος ή νυσταγμένος. Μόλις εντοπιστεί, ειδοποιεί τον οδηγό με ένα ηχητικό σήμα σε συνδυασμό με ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον πίνακα οργάνων

 

Έκδοση N Line

Το i10 διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης: έναν 3κύλινδρο MPi 1.0 λίτρων και έναν 4κύλινδρο MPi 1.2. Και οι δύο διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Η Hyundai έχει επίσης ανανεώσει το i10 N Line, το οποίο διαθέτει έναν αποκλειστικό κινητήρα 1.0 Turbo GDi με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων για πολύ καλές επιδόσεις, καθώς και μια σειρά από σχεδιαστικές βελτιώσεις.

Οι εξωτερικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένους προφυλακτήρες, ένθετα και κόκκινες πινελιές, προσδίδοντάς μια δυναμική εμφάνιση που είναι εμπνευσμένη από την συμμετοχή της Hyundai στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι νέες, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και τα μπροστινά φώτα ημέρας LED (DRL) τονίζουν τη χαρακτηριστική σχεδίαση του i10 N Line και τη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Το i10 N Line προσφέρεται με έναν αποκλειστικό 3-κύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων Turbo GDi με 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Η έκδοση αυτή τοποθετείται πάνω από την 4-κύλινδρη έκδοση MPi των 1.2 με 84 ίππους και 117,6 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v