Συνταγές για τέλειο Νegroni

Ξύπνησε ο Mixologist μέσα μας κι είπαμε να φτιάξουμε το τέλειο Negroni για πάρτη σου κι άμα λάχει και για το πάρτι σου.

Συνταγές για τέλειο Νegroni

Πολύ πριν το Aperol Spritz κάνει την εμφάνισή του στα μπαρ που συχνάζουμε το Negroni, μας μάθαινε τι πάει να πει aperitivo και για αυτόν τον λόγο του έχουμε μια μεγάλη αδυναμία. Βλέπεις, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συντροφεύσει τα ξενύχτια μας, αφού αποτελεί κλασική κι αγαπημένη κοκτεϊλάτη επιλογή για να το ζήσεις αριστοκρατικά και low alcohol. Επειδή το Negroni είναι παντός καιρού και διάθεσης, είπαμε να μιλήσουμε λίγο με τον mixologist που πάντα έκρυβες μέσα σου και να μοιραστούμε αγαπημένες συνταγές που θα σε κάνουν να το δεις με άλλο μάτι.

Classic Negroni

Υλικά: 30 ml London dry gin, 30 ml κόκκινο γλυκό βερμούτ (π.χ Cocchi di Torino/Carpano antica formula/Cinzano 1757), 30 ml Campari bitter.

Εκτέλεση: Για να φτιάξουμε το negroni, αναδεύουμε τα 3 συστατικά σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ανάδευσης (mixing glass) για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε παγωμένο (από την κατάψυξη) ποτήρι τύπου old fashioned, με καλό ξηρό και καθαρό πάγο, ή ιδανικά με ice block ή ice ball.

Γαρνίρουμε και αρωματίζουμε το νεγκρόνι με φλούδα από πορτοκάλι ή φλούδα λεμόνι.

Συνταγή εδώ 

Αperol Negroni

Υλικά: 30ml Aperol, 30 ml Gin, 15ml γλυκό βερμούτ, 15ml ξηρό βερμούτ, μία φέτα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο και βάζουμε το aperol, το gin και τα δύο είδη βερμούτ. Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βάζουμε το ποτό σε ένα χαμηλό ποτήρι ποτού. Γαρνίρουμε και στην υγειά μας!

Συνταγή εδώ  

Negroni Sbagliato

Υλικά: 30ml γλυκό βερμούτ, 30 ml Italian red bitter liquer, 60ml Prosecco (ή αφρώδες κρασί, ή σαμπάνια), 1 φέτα πορτοκαλιού.

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά σε ένα ποτήρι κι έπειτα προσθέτουμε για γαρνιτούρα μια φέτα πορτοκαλιού.

Συνταγή εδώ 

Negroni Americano

Yλικά: 1 1/2 μεζούρα Campari, 1 1/2 μεζούρα γλυκό βερμούτ, 3 μεζούρες σόδα

Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι old fashioned μερικά παγάκια και προσθέτουμε το Campari και το βερμούτ. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτεις τη σόδα, αναδεύοντας. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού ή μία φέτα πορτοκαλιού.

Συνταγή εδώ 

Boulevardier Negroni

Υλικά: 1 1/2 μεζούρα bourbon ή rye ουίσκι, 3/4 μεζούρας Campari, 3/4 μεζούρας γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe και γαρνίρουμε με φλούδα πορτοκαλιού.

Συνταγή εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v