Η θεία του έδωσε 250.000 ευρώ για να μην τα έχει στην τράπεζα κι εκείνος τα έκλεψε

Ένας 65χρονος καταδικάστηκε στη Λάρισα για κλοπή κατ’ εξακολούθηση αφού έκλεψε τα λεφτά που του εμπιστεύτηκε η θεία του κρύβοντάς τα σε… βαρέλι.

Η θεία του έδωσε 250.000 ευρώ για να μην τα έχει στην τράπεζα κι εκείνος τα έκλεψε

Η εμπιστοσύνη που είχε μια 87χρονη στη Λάρισα στον 65χρονο ανιψιό της, τον έκανε να προχωρήσει σε ένα σχέδιο κλοπής, το οποίο όμως δεν του βγήκε σε καλό.

Ο 65χρονος αποτελούσε έμπιστο συγγενικό πρόσωπο της συνταξιούχου, η οποία του εμπιστεύτηκε δύο μεταλλικά κουτιά από σφαίρες που περιείχαν περίπου 250.000 ευρώ. Η ίδια δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες γι’ αυτό προτίμησε να του τα δώσει ώστε να τα φυλάει.

Ο ίδιος όμως τα έκρυψε στον πάτο ενός…βαρελιού, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας Ελευθερία.

Από τις 250.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, σταδιακά  χάθηκαν οι 220.000, με αποτέλεσμα στα δύο κουτιά να μείνουν μόνο 30.000 ευρώ, κάτι που έκανε την 87χρονη να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και να μηνύσει τον ανιψιό της.

Ο 65χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του, με την υπεράσπισή του να σημειώνει με έμφαση πως «μετά την κλοπή άλλων μεταβλήθηκε η οικονομική κατάσταση και όχι του κατηγορουμένου».

Νωρίτερα ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του υπογράμμισε πως «τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα», προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου και καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v