Στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης θα ζήσεις την απόλυτη εξωτική εμπειρία

Παραλίες με λευκή άμμο σαν πούδρα, γαλαζοπράσινα νερά, απίστευτο φαγητό, τροπική βλάστηση. Ένας επίγειος παράδεισος σε περιμένει στην Ταϊλάνδη.

Στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης θα ζήσεις την απόλυτη εξωτική εμπειρία

Τροπικές παραλίες, φανταστική κουζίνα, εκδρομές σε εξωτικά νησιά, άπειρες ώρες μασάζ, τοπικές αγορές και μια νυχτερινή ζωή που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Αν πιστεύεις ότι το Πουκέτ προσελκύει μόνο νιόπαντρα ζευγαράκια και πλούσιες οικογένειες, κάνεις λάθος. Το Πουκέτ και συγκεκριμένα η δαιδαλώδης και χαοτική πρωτεύουσά του Πατόνγκ σε καλεί να ξεφαντώσεις σαν να μην υπάρχει αύριο, να φας νούντλς με τη ψυχούλα σου και να ζήσεις την απόλυτη εξωτική εμπειρία.

Νούντλς είπαμε ε; Ας ξεκινήσουμε από τη μάσα λοιπόν και μετά πάμε και στα αξιοθέατα. Plot twist.

Τι παίζει από φαγητό;

Τα εστιατόρια, όπως και τα μασατζίδικα, βρίσκονται σε κάθε γωνιά. Σήμα κατατεθέν της ταϋλανδέζικης κουζίνας είναι το pad thai με τις αμέτρητες παραλλαγές του, η πικάντικη σαλάτα som tam για «δυνατούς» ουρανίσκους, το κάρυ και φυσικά το sticky rice που συνοδεύεται από μάνγκο. Όσον αφορά το φαγητό πέρα από την κοιλιά σου, θα μείνει ευχαριστημένη και η τσέπη σου καθώς μπορείς να φας και να πιεις ικανοποιητικά, δίνοντας 8-10 ευρώ.

Σημείωσε μερικές αγαπημένες μας διευθύνσεις για να ξεκινήσεις το γευστικό σου ταξίδι: No 6 restaurant στη Bangla για φοβερό stir fry και ντόπιο ψάρι, Sizzle Rooftop Restaurant για ταρατσάτη κρεατοφαγία με ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, white beach bistro κοντά στην παραλία Πατόνγκ το οποίο σερβίρει και ευρωπαϊκά πιάτα, και Kee Kitchen στο Kathu District για πληθωρικό μπουφέ με fusion γεύσεις.

Και αν είσαι πραγματικός μερακλής, τότε θα πας στα food markets που υπάρχουν παντού, για να δοκιμάσεις το καλύτερο καβούρι του κόσμου όλου, κροκόδειλο, spicy κοτόπουλα και άλλες τοπικές λιχουδιές. Δες μερικές από τις πιο δημοφιλείς εδώ.

Και από αλκοόλ;

Το αλκοόλ στην Ταϊλάνδη ρέει άφθονο και κοστίζει λίγο. Σ’ ένα απλό μπαρ το ρούμι μπορεί να κοστίζει από 3-4 ευρώ, ενώ η μπύρα μόλις 2. Αν επισκεφτείς κάποιο κλαμπ, η τιμή ανεβαίνει, αλλά όχι σε βαθμό που να σοκάρει την ελληνική σου τσέπη. Σημείωσε μερικά σούπερ μέρη για να βγεις και να τα πιείς: White Room Nightclub στο οποίο δίνεις περί τα 15€ και έχεις απεριόριστο ποτό, Kee Sky Lounge – Rooftop για σούπερ θέα και κοκτέιλ στην ταράτσα του ξενοδοχείου Kee και New York Bar, στο οποίο θα ακούσεις απίστευτη live μουσική από φιλιππινέζικα συγκροτήματα που κάνουν χαμό. Είναι όλοι ταλαντούχοι και λατρεύουν τη μουσική 2000s.

Αξιοθέατα και εκδρομές

Αφού μιλήσαμε για φαγητό και αλκοόλ, πάμε να δούμε και λίγο τα αξιοθέατα ναι; Πρώτος και… μεγαλύτερος, ο Μεγάλος Βούδας του Πουκέτ. Είναι το ψηλότερο άγαλμα της Ταϊλάνδης και το 9ο ψηλότερο στον κόσμο, με ύψος 45 μέτρα και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Nakkerd, με μαγευτική πανοραμική θέα όλου του νησιού. Είναι κατασκευασμένος από τσιμέντο και βαμμένος με χρυσό χρώμα, ενώ απεικονίζει τον ιδρυτή του βουδισμού, τον βούδα Σιντάρτα Γκαουτάμα.

Η πολυσύχναστη συνοικία της Παλιάς Πόλης, είναι γνωστή για τα παλιά σινο-πορτογαλικά αρχοντικά με τα έντονα χρώματα, καλοδιατηρημένα δείγματα των οποίων βρίσκονται κατά μήκος της οδού Soi Rommani. Εδώ θα βρεις δεκάδες μικρά και πολύχρωμα μαγαζάκια, εξαιρετικά ταϊλανδέζικα εστιατόρια και δεκάδες μέρη για να πιείς το καφεδάκι σου.

Η Bangla Road ζωντανεύει μετά τη δύση του ηλίου, όταν ο δρόμος κλείνει για τα οχήματα, γεμίζει με εκατοντάδες κόσμου και μεταμορφώνεται σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ 400 μέτρων με φώτα νέον που φέρνουν στο νου το Chunking Express του Γουόνγκ Καρ Βάι, δυνατή μουσική και φθηνή μπύρα στα 2-3 ευρώ το ποτήρι.

Σε κάθε γωνιά της πόλης εκτός από κέντρα μασάζ και φαγάδικα, θα βρεις αυτοσχέδια τουριστικά γραφεία με αμέτρητα φυλλάδια και επιλογές για να διαλέξεις κάποια δραστηριότητα και εκδρομή. Οι πωλητές θα κάνουν τα παζάρια τους και θα σου κλείσουν «πακέτο» για να πας είτε στα Νησιά Πι Πι (και όχι Φι Φι) είτε σε drag show ή ακόμα σ’ ένα ethical sanctuary με ελεφαντάκια όπως αυτό εδώ, που θα έχεις την ευκαιρία να τα φροντίσεις όπως τους αξίζει.

Στα νησιά Πι Πι έγιναν και τα γυρίσματα της διάσημης ταινίας The Beach με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η οποία μάλιστα εκτόξευσε την τουριστική απήχηση της περιοχής στα ουράνια.

Αν τώρα σου αρέσουν οι μαϊμούδες και η πεζοπορία, τότε σημείωσε να πας οπωσδήποτε στο Monkey Hill. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, και από ένα σημείο και έπειτα γεμίζει από τα συμπαθέστατα ζωάκια, τα οποία ενδέχεται να σου… ζητήσουν κατιτίς να τσιμπολογήσουν. Μην τους το αρνηθείς, αλλά φρόντισε να τηρήσεις τους κανόνες ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να μην κλείσεις τίποτα από Ελλάδα, καθώς εκεί θα τα βρεις πιο φθηνά. Για παράδειγμα, μια εκδρομή που μπορείς να κλείσεις με 70 ευρώ από εδώ, εκεί θα την κλείσεις με 30 ευρώ.

Πότε και πώς να πας

Η πιο φθηνή περίοδος είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο - τα πάντα -αεροπορικά, διαμονή, φαγητό και κλάμπινγκ- είναι πολύ πιο φθηνά απ’ ότι τους άλλους μήνες. Το κακό είναι ότι πέφτεις στην περίοδο των μουσώνων, γι’ αυτό πρέπει να κουβαλάς παντού ομπρέλα και αδιάβροχο γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αρχίσει να βρέχει καρέκλες.

Πτήσεις για Πουκέτ έχει η Scoot - low cost σιγκαπουριανή εταιρία. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 500-800 ευρώ για την περίοδο αυτή. Να έχεις στον νου σου όμως να τα κλείσεις νωρίς: από Νοέμβρη μέχρι Γενάρη έχει πολύ καλές προσφορές.

Πού θα μείνεις

H διαμονή εδώ είναι αρκετά φθηνή αν κλείσεις εγκαίρως, και ξεκινάει από 16 ευρώ τη μέρα σε πολλά ξενοδοχεία. Ενδεικτικά, σημείωσε το πανέμορφο PS Hill Resort - SHA Plus με 20€ για ένα δίκλινο, με πρωινό, και το Buasri Boutique Patong με 25€ το δίκλινο.

Και μερικές ακόμα πληροφορίες

Συνάλλαγμα μην κάνεις από Ελλάδα, εκεί είναι πολύ πιο φθηνά. Επίσης, είναι ένα ταξίδι που αξίζει να κάνεις για 2 (τουλάχιστον) εβδομάδες. Το κόστος ζωής είναι χαμηλό και το πιο ακριβό θα είναι το εισιτήριο. Μπορείς να περάσεις ζάχαρη για 15 μέρες με όσα θα έδινες στην Ελλάδα για 5 μέρες.

Τέλος, οι άνθρωποι είναι χαμογελαστοί, ευγενικοί και πολύ εξυπηρετικοί. Θα προσπαθήσουν να σου κάνουν παζάρια, αλλά δεν θα επιμείνουν πολύ αν δείξεις πυγμή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v