Τι sex toys χρησιμοποιούμε οι Έλληνες; Μεγάλη έρευνα απαντά

Άλλα sex toys προτιμάμε στην Αθήνα και άλλα στη Θεσσαλονίκη. Η δε Πάτρα πρωτοπορεί, με τα strap on στη δεύτερη θέση του top10.

Τι sex toys χρησιμοποιούμε οι Έλληνες; Μεγάλη έρευνα απαντά

Μεγάλη έρευνα για τα sex toys που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα, ανά φύλο, ηλικία και περιοχή, πραγματοποίησε το Shopflix.gr και τα αποτελέσματα είναι σούπερ ενδιαφέροντα.

Την πρωτιά στις προτιμήσεις των Ελλήνων έχουν οι δονητές, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση, που ανήκει στα φετιχιστικά παιχνίδια (μαστίγια, nipple clamps, χειροπέδες και δε συμμαζεύεται). Την πεντάδα συμπληρώνουν οι sex dolls, τα anal toys και τα dildos.

 

Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι οι προτιμήσεις δεν αλλάζουν ιδιαίτερα ανά ηλικιακό γκρουπ. Περίπου 1 στους 5 χρήστες του site έχει αναζητήσει ή αγοράσει sex toy τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο στους 18-24 (23%) και κατεβαίνει σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι το 17% και 18% στους 45-54 και 55-64 αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον για sex toys είναι ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού. Εκεί που παρατηρούνται διαφορές είναι στο ενδιαφέρον ανά ηλικιακή ομάδα.

Οι άνδρες προηγούνται στο σκορ στις ηλικίες 18-24 με τις γυναίκες να ισοφαρίζουν στα 25-34 και να περνάνε μπροστά με διαφορά στα 35-44. Το μεγάλο comeback γίνεται από τους άνδρες άνω των 55 που φαίνεται να ζουν την δεύτερη εφηβεία τους.

Απ’το Βορρά μέχρι το Νότο ποιο sex toy είναι πρώτο (σε προτιμήσεις);

Οι δονητές είναι παντού πρώτοι, με την Αθήνα να κλείνει την πρώτη 3άδα με sex dolls και φετιχιστικά, την Θεσσαλονίκη με sex dolls και dildos, ενώ στην Πάτρα εμφανίζονται στην 2η θέση τα stap on και κλείνει η τριάδα με φετιχιστικά. Τη διαφορά κάνει η Πάτρα και στα δαχτυλίδια στύσης, που εμφανίζονται στην 5άδα, και μάλιστα στην 4η θέση. Αν ρωτάς τι είναι αυτά, πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι που φοράνε οι άνδρες στο μόριό τους και συγκρατεί τη ροή του αίματος με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και την παρατεταμένη συνεύρεση.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνας, «η πρώτη θέση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Η έκπληξη φαίνεται να είναι ότι σε όλη την επικράτεια, τα φετίχ κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v