Τι θα δούμε λοιπόν στον Λυκαβηττό;

Οι συναυλίες στο Θέατρο του Λυκαβηττού επιστρέφουν δυναμικά στις 15 Σεπτεμβρίου. Για να δούμε τι θα δούμε.

Τι θα δούμε λοιπόν στον Λυκαβηττό;

Μας έλειψε, σου έλειψε, για χρόνια έλειπε σε όλους. Το θέατρο του Λυκαβηττού επιστρέφει επιτέλους στη ζωή της πόλης, και μας περιμένει από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, με ένα πρόγραμμα που έχει κάτι για όλους. Πλουραλιστικό θα το πούμε καλοπροαίρετα, αν εσύ έχεις και λίγο σκωπτική διάθεση μπορείς να το λες και σουρεάλ. Γιορτή έχουμε, δεν θα σου κακιώσουμε.

Εν αρχή τα βασικά: Πώς θα ανέβουμε;

Ίσως η απόφαση που έχει συζητηθεί περισσότερο απ’ όλες με αφορμή την αναβίωση του θεάτρου, είναι το ότι το πάρκινγκ των αυτοκινήτων στη γνωστή αλάνα του Λυκαβηττού δεν θα παίζει, παρά μόνο για ΑμεΑ, θεατές άνω των 60 ετών και επιβίβαση-αποβίβαση ταξί. Ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να «ξεκινήσουμε τη νέα εποχή του θεάτρου με έναν όμορφο περίπατο στο πράσινο του αγαπημένου μας λόφου». Από το μετρό Ευαγγελισμός η ανάβαση με τα πόδια ως το θέατρο θα σου πάρει ακριβώς 28 λεπτά, ενώ αν προτιμάς να φέρεις το αυτοκίνητο θα το παρκάρεις στο Κολωνάκι.

Και τι θα δούμε: Το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών στο Θέατρο του Λυκαβηττού

Παρασκευή 15.09 «Γιορτή στον Λυκαβηττό» | Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερεις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δικιά τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Εισιτήρια:
Κάτω Διάζωμα
EarlyBird: 20 ευρώ
Προπώληση: 25 ευρώ
Ταμείο: 30 ευρώ

Άνω Διάζωμα – Κερκίδες Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ
EarlyBird: 15 ευρώ
Προπώληση: 20 ευρώ
Ταμείο: 25 ευρώ

Άνω Διάζωμα – Κερκίδες Α, Β, Η, Θ
EarlyBird: 10 ευρώ
Προπώληση: 15 ευρώ
Ταμείο 20: ευρώ

Εκπτωτικά εισιτήρια*
Άνω Διάζωμα -Κερκίδες Α, Β, Η, Θ
Φοιτητές & Άνω των 65 ετών 12 ευρώ
Άνεργοι με επίδειξη κάρτας 8 ευρώ

*Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό, μέχρι την εξάντλησή τους.
ΑμΕΑ:8 ευρώ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Πυξ Λαξ

Η πορεία των Πυξ Λαξ συνδέεται άρρηκτα με τον λόφο του Λυκαβηττού και έχει συνδυαστεί με θρυλικές συναυλίες τους. Η μπάντα ξεκίνησε να δίνει εκεί συναυλίες το 1996 και κατέγραψε πολλαπλές sold out εμφανίσεις στο Θέατρο Λυκαβηττού. Με αποκορύφωμα τα πέντε (5) συνεχή sold out το 2000. Τώρα, οι Πυξ Λαξ μας καλούν να ανέβουμε και πάλι στο λόφο, να θυμηθούμε τις μαγικές στιγμές που ερωτευτήκαμε, να τραγουδήσουμε μαζί για τους εκπληρωμένους και ανεκπλήρωτους έρωτες μας και για τις παλιές αγάπες που πήγαν στον παράδεισο.

Γενική είσοδος 15 ευρώ

Κυριακή 17.09 Κωνσταντίνος Αργυρός «Elpida Tour»

Ο καλλιτέχνης - φαινόμενο, με τις διαδοχικές no1 επιτυχίες που «μαγεύουν» τις καρδιές του κόσμου και κατακτούν πρωτιές στα digital streams, αφού ταξίδεψε με το «Elpida Tour» σε όλη την Ελλάδα, έρχεται τώρα σπίτι, στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Μαζί του, όπως σε όλες τις συναυλίες του, θα είναι η Ανδρομάχη.

Τιμές εισιτηρίων:
Backstage Experience - 100€
Golden Standing Θέσεις - 35€
Arena / Κερκίδα Θέσεις - 22€

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20.09 Hauser: «Rebel With A Cello»

Το «κακό» παιδί και ιδρυτικό μέλος του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός απλά ως Hauser, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο ‘Rebel with a Cello‘ όχι για μία αλλά για δύο συναυλίες στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Τιμές εισιτηρίων στην ηλεκτρονική προπώληση
(στις τιμές εισιτηρίων περιλαμβάνεται το κόστος της υπηρεσίας διαχείρισης εισιτηρίων)
PL4: 38,50 ευρώ
PL3: 49,50 ευρώ
PL2: 66 ευρώ
PL1: 77 ευρώ

Παρασκευή 22.09 Villagers of Ioannina City

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού VIC ολοκληρώνουν τον κύκλο συναυλιών τους γύρω από την «εποχή του Υδροχόου», πριν αφοσιωθούν στην δημιουργία του επόμενου, πολυαναμενόμενου, δίσκου τους, με τον ιδανικότερο τρόπο: Στο ιστορικό Θέατρο Λυκαβηττού, με πολλούς καλεσμένους-έκπληξη επί σκηνής.

Γενική είσοδος 15€

Σάββατο 23.09 Γιώργος Μαζωνάκης «Ντέρτι thirty»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινάει από τον Λυκαβηττό μία ολόκληρη χρονιά εορτασμών: Τριάντα χρόνια στρωτά λαϊκά, αληθινά. Χάρη στη συνεπώς πρωτοποριακή σκηνική του παρουσία, στο ξεκάθαρο μουσικό και στιχουργικό στίγμα των τραγουδιών του, αλλά και χάρη στο πιο ακομπλεξάριστο, προσηλωμένο, διαρκώς νεανικό και ενθουσιώδες κοινό, ο Γιώργος Μαζωνάκης γεμίζει αυτά τα τριάντα χρόνια δισκογραφίας με έναν ήχο που προστατεύει το λαϊκό τραγούδι από τον καθωσπρεπισμό και από την φτήνια, εξίσου, κρατώντας μόνο το ντέρτι του. Επειδή το ντέρτι δεν μεταφράζεται. Είναι αλήτικο, αλλά όχι βρόμικο. Όπως και ο Μαζώ.

Τιμές εισιτηρίων:
(σε προσφορά early bird για τα πρώτα εισιτήρια!)
Διακεκριμένη Ζώνη 35€
Golden Circle 35€
Α Ζώνη 25€
Β Ζώνη 20€
Γ Ζώνη 15€
Arena 15€

Κυριακή 24.09 Γιάννης Πλούταρχος

Ο σημαντικότερος λαϊκός ερμηνευτής της γενιάς του ανηφορίζει στο Λυκαβηττό, συναντά τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα και παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Θα είναι το Closing Party των καλοκαιρινών τους συναυλιών.

Τιμές Εισιτηρίων: VIP Area (καθήμενοι)- Free seating : 30 ευρώ, Α' Ζώνη Κάτω Διαζώματος : 25 ευρώ, Β' Ζώνη Κάτω & Άνω Διάζώματος : 20 ευρώ , Γ' Ζώνη (Κερκίδες : Α',Β',Η',Θ' Άνω Διαζώματος :15 ευρώ, Φοιτητικό,Ανέργων (με την επίδειξη κάρτας) & Παιδικό έως 12 ετών (Κερκίδες Α',Β',Η',Θ' Άνω Διαζώματος) : 12 ευρώ.

Δευτέρα 25.09 «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» | Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στον αγαπημένο του Λυκαβηττό, μέσα από μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών και ηθοποιών. Στη συναυλία θα πάρουν μέρος τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που συμμετέχουν στον διπλό δίσκο-αφιέρωμα με τίτλο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» που κυκλοφορεί, όπως οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Δώρος Δημοσθένους, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Μαρία Κηλαηδόνη και Πέννυ Μπαλτατζή μεταξύ άλλων. Ακόμη, τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν δημοφιλείς ηθοποιοί όπως οι Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη που θα ερμηνεύσουν τραγούδια που έγραψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης για παραστάσεις στο θέατρο.

Τιμές εισιτηρίων: από 10€

Τρίτη 26.09 Μιχάλης Χατζηγιάννης

Ποιος θα ξεχνούσε ότι το συγκεκριμένο θέατρο, αποτέλεσε στα χρόνια της νιότης του Μιχάλη Χατζηγιάννη το επισφράγισμα της μεγάλης επιτυχίας του όταν το 2006 και το 2007 γυρίστηκαν τηλεοπτικά και ηχογραφήθηκαν δύο από τα πιο σημαντικά του live, (Ζωντανά στο Θέατρο Λυκαβηττού 2006-2007 και 2007 – 2008) με χιλιάδες κόσμο να τον αποθεώνει; Φέτος, τα καλύτερά του τραγούδια μέσα από τα 24 χρόνια της μουσικής του πορείας, θα θυμίσουν στους παλιούς και θα χτίσουν στους νεότερους πανέμορφες συναυλιακές αναμνήσεις στο ίδιο σκηνικό μετά από χρόνια.

Τιμές εισιτηρίων: από 15€

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29.09 Γιάννης Χαρούλης

Ο Γιάννης Χαρούλης ανάμεσα σε παλιά αγαπημένα, αλλά και νεότερα τραγούδια, φτιάχνει μελωδίες «πειραγμένες» με ορχηστρικά ροκ στοιχεία και δημιουργεί μια γέφυρα του χθες με το σήμερα δένοντας μοναδικά την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική. Πάντα μαζί με την παρέα του, τον Λευτέρη Ανδριώτη στη λύρα, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα κρουστά, τον Θανάση Dzingovi στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα και τον Κώστα Φόρτσα στα πνευστά θα κλείσει την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Ελλάδα με μία συναυλία ορόσημο.

Τιμές εισιτηρίων: από 13€

Τρίτη 03.10 Melisses «Melisses για πάντα»

Οι Melisses, με special guest την Αναστασία, στήνουν το ιδανικό closing summer party της περιοδείας «Melisses για πάντα» στη μουσική κορυφή της Αθήνας, γεμίζοντάς την με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Σάββατο 07.10 Κάψε το Σενάριο: «10 χρόνια αποτυχίες»

Το Κάψε το Σενάριο γιορτάζει 10 χρόνια tailor made παραστάσεων που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Σκηνές στο φεγγάρι, σαπουνόπερα στο Μεσαίωνα, το τέλος του κόσμου μέσα από τον Παπακαλιάτη, ένας Γερμανός, ένας Κύπριος και ένας Ρώσος σε μιούζικαλ. Φαντάσου μια παράσταση με σενάριο, ακριβά κουστούμια και ποιότητα. Τώρα ξέχασέ τα όλα αυτά και πάμε να μεταφερθούμε σε ένα comedy show όπου εσύ, ο θεατής, έχεις τον έλεγχο. Εσύ μπαίνεις στο ρόλο του σκηνοθέτη, σεναριογράφου ακόμα και ηθοποιού και οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος υπακούν στις πιο τρελές σου ιδέες.

Τιμές εισιτηρίων: από 15€

Δευτέρα 09.10 Δήμητρα Γαλάνη – Μάρθα Φριντζήλα: «Σ’ ένα κύμα του Νότου»

H Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, σε συνέχεια των δύο sold out εμφανίσεών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έρχονται πάνω «Σ’ ένα κύμα του Νότου» στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για ένα ακόμα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, αυτή τη φορά με θέα την πόλη από ψηλά. Μια περιπλάνηση σε παραδοσιακά, έντεχνα, ρεμπέτικα αλλά και σύγχρονα τραγούδια από την Ελλάδα και τον Νότο, με τη σφραγίδα δύο εμβληματικών φωνών. Στο β’ μέρος, θα υπάρξει επίσης μια στάση-αφιέρωμα στο λαϊκό μας τραγούδι για ένα απολαυστικό ημίωρο πρόγραμμα με τη συμμετοχή-έκπληξη της εξαιρετικής Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Τιμές εισιτηρίων:
30€ Α Ζώνη
25€ Β Ζώνη
20€ Γ Ζώνη

Σάββατο 14.10 Beats Pliz Arte Povera

Μετά την ηχηρή επιτυχία του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ Arte Povera στο box office, αλλά και την σαρωτική πορεία που ακολούθησε η κυκλοφορία του ομώνυμου μουσικού album, το μουσικό όραμα του καταξιωμένου Έλληνα μουσικού παραγωγού Beats Pliz, παίρνει σάρκα και οστά, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, κλείνοντας το φετινό πρόγραμμα του Λυκαβηττού. Το Arte Povera αποτελεί το πρώτο συμφωνικό ραπ album. Ένα μουσικό έργο το οποίο παντρεύει τις συμφωνικές ορχήστρες και την κλασική μουσική, με την ραπ αισθητική και την τέχνη των δρόμων. Ετοιμαστείτε για ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που θα συνδυάσει ζωντανή ορχήστρα και beatmaking, με θεατρικά σκηνικά, video art και rap performances.

Γενική είσοδος 30€

Προπώληση εισιτηρίων More.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v