Από 21.188 ευρώ το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring Electric 65

Το νέο μοντέλο διατίθεται στη χώρα μας στην έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα Electric 65.

Από 21.188 ευρώ το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring Electric 65

To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας. Το Spring κυκλοφόρησε το 2021, με περισσότερες από 110.000 παραγγελίες έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από την λιανική. Το 2022, ήταν το 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικό στην Ευρώπη.

Επίσης, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ειδικά στον τομέα της κατανάλωσης, ενώ το 2022 του απονεμήθηκε η ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP.

Hλεκτρικές αστικές μετακινήσεις

Το Spring έχει κάνει τις αμιγώς ηλεκτρικές αστικές μετακινήσεις προσιτές. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των δικτυωμένων υπηρεσιών δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης διανύει καθημερινά 31 χλμ. με ταχύτητα 26 χλμ./ώρα. Επίσης, το 75% των περιπτώσεων το φορτίζει στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.
Προσφέρει, σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone) κ.α. Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του αναπτύσσεται ένας άνετος χώρος ικανός να φιλοξενήσει 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους(290 λίτρα). Το μήκος του φθάνει τα 3,73 μ.

Νέος ηλεκτροκινητήρας

Στην Ελλάδα, διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα Electric 65 (65 ιππων/48kW). Ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου κινητήρα είναι ο υψηλότερος αριθμός στροφών λειτουργίας του 14.700 σ.α.λ. Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές του μειωτήρα (με τη σχέση μετάδοσης που αυξήθηκε από το 7,162 στο 12,057) αυξάνουν το ποσοστό της ροπής που φτάνει στους κινητήριους τροχούς.

Επιταχύνει από 0 - 50 χλμ./ώρα σε 3,9, επιτάχυνση από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 13,5΄΄.

Αυτονομία 220 χλμ.

Η Dacia ανακοίνωσε ότι χάρη στο νέο κινητήρα εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220 χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310 χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100 χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100 χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν οδηγούς που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο.

Η πλούσια έκδοση Extreme, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.

Πιο συγκεκριμένα:

Εξωτερικά:

- Τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της μάρκας στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’).

- Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

Εσωτερικά:

- Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών.

- Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια.

- Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης.

- Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown).

Επαγγελματικό μηδενικών ρύπων

Το Spring, με τον νέο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, θα διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου “last mile”, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Το Spring Cargo θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους.

Τιμές

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής για τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου:

• Dacia Spring Extreme Electric 65: 27.950 ευρώ (21.188 ευρώ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

• Dacia Spring Extreme Plus Electric 65: 29.950 ευρώ (22.704 ευρώ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v