Υπάρχει ακόμα η παραλιακή;

Η "παραλιακή" μπορεί να μην γνωρίζει πλέον τις δόξες του παρελθόντος, είναι όμως (ακόμα) εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχει ακόμα η παραλιακή;

Από το θρυλικό πάρτι στη Βουλιαγμένη του Κηλαηδόνη, μέχρι την χρυσή εποχή των mega clubs στα 90s και στα 00s (Ακρωτήρι, Galea, Bocca, + Soda, Venue, Balux και δε συμμαζεύεται), η Παραλιακή όσα καλοκαίρια και αν περάσουν δεν το βάζει κάτω.

Μπορεί σήμερα να μην γνωρίζει τις δόξες περασμένων δεκαετιών, όταν τα clubs άνοιγαν το ένα μετά το άλλο από τον Άλιμο ως τη Γλυφάδα και γινόταν το έλα να δεις, όμως σε πείσμα των καιρών διαθέτει ακόμα μεγάλους χώρους διασκέδασης για το mainstream κοινό που θέλει να χορέψει, να πιει και να τα σπάσει μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα.

Τι παίζει φέτος λοιπόν στην «αθηναϊκή ριβιέρα»;

Η… κλαμπότσαρκα ξεκινάει από τον Άλιμο, εκεί όπου το Frangelico ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι τις πύλες του για να υποδεχτεί το κοινό του, φιλοξενώντας κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο τον τιτάνα Νίκο Κουρκούλη. Είσοδος με ποτό στο μπαρ 15€.

Ακριβώς απέναντι, μια ανάσα από το κύμα στην Ακτή του Ήλιου, το Bolivar έχει καταφέρει να γίνει με πολύ κόπο και… χορό ένα από τα μεγαλύτερα beach bars της Αττικής, φιλοξενώντας κάθε χρόνο την αφρόκρεμα της διεθνούς dance σκηνής, αλλά και μπόλικα εγχώρια party. Είσοδος στα 10€. 

Δίπλα του, το Peñarrubia Lounge μετατρέπεται τα βράδια από χαλαρό café σε μεγαλοπρεπές club, ξεκινώντας από την περασμένη εβδομάδα τα events κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με ένα πληθωρικό πρόγραμμα mainstream μουσικής, από RnB και electro, μέχρι ελληνικά για να καεί το πελεκούδι. Είσοδος με ποτό στα 15€.

Σε πιο χαλαρό κλίμα, το Nalu είναι ένα all day bar που ξεκινάει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και brunch πλάι στο κύμα, και παραμένει ανοικτό ως αργά για ποτά και κοκτέιλ με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Σιγά σιγά ξεκινάει και τα λάιβ του, αρχής γενομένης της Δευτέρας όπου πόστο πιάνει ο Χρήστος Σαντικάι με ένα ανεβαστικό πρόγραμμα. 

Δίπλα του, το Akanthus Summer παίζει σε διπλό ταμπλό: τα πρωινά για χαλαρό καφεδάκι σε ξαπλώστρες με chill out μουσικές, τα βράδια... το έλα να δεις. Κάθε Τετάρτη έχει λάιβ με τον Δήμο Αναστασιάδη, ενώ Πέμπτη ως Κυριακή λειτουργεί ως club με σούπερ ανεβαστική διάθεση, και εγχώριους djs να παίζουν κατά κύριο λόγο mainstream ξένες και ελληνικές επιτυχίες. Είσοδος με ποτό στα 15€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Akanthus (@akanthus_club)

Στο Ελληνικό, πόστο έχει πιάσει από τον Απρίλιο το Fantasia, πλήρως ανακαινισμένο και με φουλ καλοκαιρινή διάθεση για βραδιές αυστηρά ελληνικές. Φιλοξενεί δύο επιτυχημένα πρόσωπα της ελληνικής δισκογραφίας, τα οποία συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής, τον Πέτρο Ιακωβίδη και τη Λένα Ζευγαρά. Είσοδος με ποτό στα 20€.

Λίγο πιο κάτω, ο Θοδωρής Φέρρης και η Josephine συναντιούνται στο Posidonio Music Hall, έτερη σταθερή αξία στις πίστες του καλοκαιριού την τελευταία δεκαετία, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ταλαντούχοι Χρήστος Τσιλόπουλος, Foxy Lee, Χριστίνα Καλοτίνη και Δημήτρης Θεοδοσιάδης. Είσοδος με ποτό στο μπαρ 20€.

Πριν φτάσουμε Γλυφάδα, το κολωνακιώτικο Mind The Gap ξεπροβάλλει εκεί που παλιά ήταν το Voodoo, έχοντας ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό που το γεμίζει Παρασκευοσαββατοκύριακα. Τις Κυριακές ιδιαίτερο χαμό κάνει ο Ηλίας Καμπακάκης με ένα ανεβαστικό λάιβ performance, ενώ Παρασκευή και Σάββατο λειτουργεί ως κανονικότατο club. Είσοδος 10€ με ποτό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mind The Gap (@mindthegap.athens)

Δίπλα, το Romeo Club συνεχίζει το πληθωρικό του πρόγραμμα, με τον Νικηφόρο ναι τον Νίνο να παίρνουν την σκυτάλη από τον Θοδωρή Φέρρη και την Κατερίνα Λιόλιου για ένα σούπερ κεφάτο πρόγραμμα. Είσοδος στο μπαρ με ποτό στα 20€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v