Ανανεωμένο VW Touareg: Το αυτοκίνητο των διακοπών

Η VW ανανεώνει το SUV της σε σημαντικούς τομείς, καθιστώντας το ένα άκρως ελκυστικό και μοντέρνο όχημα.

Ανανεωμένο VW Touareg: Το αυτοκίνητο των διακοπών

Η Volkswagen ανανέωσε την τρίτη γενιά του Touareg, με εκτεταμένες βελτιώσεις. Η ανάρτηση, καθώς και το concept της οθόνης και ο τρόπος λειτουργίας του μεγάλου SUV έχουν αναθεωρηθεί, ενώ τόσο η εμπρός όσο και η πίσω σχεδίαση έχουν γίνει πιο ελκυστικές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι οι πρόσφατα εξελιγμένοι προβολείς HD matrix στο μπροστινό μέρος και τα πίσω φώτα LED, τα οποία υλοποιούνται ως μία λωρίδα φωτός. Για πρώτη φορά στη Γερμανία συμπεριλαμβάνει ένα λογότυπο Volkswagen με κόκκινο φωτισμό.

Το νέο σύστημα φωτισμού

Ένα άλλο πλεονέκτημα των νέων προαιρετικών προβολέων IQ.LIGHT HD matrix είναι η μεγάλη σκάλα που δεν ενοχλεί τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς, αυτή η συνεχής μεγάλη σκάλα μπορεί να παραμείνει μόνιμα αναμμένη εκτός πόλης, επειδή οι διαδραστικές λυχνίες LED διασφαλίζουν ότι η περιοχή κάλυψης για την αντίθετα διερχόμενη κυκλοφορία και τα οχήματα που προπορεύονται είναι πιο ακριβής από ποτέ.

Σύγχρονο design

Το SUV είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη νέα εμπρός και πίσω σχεδίαση. Στο μπροστινό μέρος, το σύνολο που σχηματίζεται από τη μάσκα του ψυγείου, τους προβολείς και την μπροστινή ποδιά έχουν αποκτήσει νέα εμφάνιση. Η σχεδίαση του πίσω άκρου είναι επίσης πιο χαρακτηριστική: τώρα διαθέτει μια ενιαία οριζόντια λωρίδα LED για τα πίσω φώτα και ενσωματώνει ένα λογότυπο Volkswagen που φωτίζεται με κόκκινο χρώμα.

Μέγιστη άνεση

Η Volkswagen έχει βελτιώσει την ανάρτηση του Touareg. Μεταξύ άλλων, είναι πλέον εξοπλισμένο στάνταρ με έναν νέο αισθητήρα φορτίου οροφής που είναι άμεσα ενσωματωμένος στα ηλεκτρονικά της ανάρτησης. Εάν εντοπιστεί φορτίο οροφής, επιτρέπει στο σύστημα ελέγχου όπως το ESC (Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας) να επέμβει νωρίτερα για να αυξήσει την ευστάθεια στην οδήγηση. Αντίθετα, εάν δεν υπάρχει φορτίο οροφής, το σύστημα επιτρέπει ακόμα πιο σπορ επιδόσεις. Ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται με καινοτόμες τεχνολογίες ανάρτησης, όπως ενεργή αντιστάθμιση ανατροπής (active roll compensation) και σύστημα τετραδιεύθυνσης. Αυτό βελτιώνει περαιτέρω τη δυναμική συμπεριφορά του premium SUV.

Ανανεωμένο εσωτερικό

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει και το Innovision Cockpit. Αποτελείται από το Digital Cockpit και το high-end σύστημα ψυχαγωγίας Discover Pro Max. Διάφορες λειτουργίες του Innovision Cockpit, όπως η πλοήγηση με ακρίβεια λωρίδας κυκλοφορίας και τα δεδομένα χαρτών HD υψηλής ανάλυσης, έχουν βελτιστοποιηθεί στο νέο μοντέλο. Ο στάνταρ φωνητικός έλεγχος έχει επίσης βελτιωθεί. Οι υποδοχές USB-C με χωρητικότητα φόρτισης 45 Watt (προηγουμένως 15 Watt) επιτρέπουν σημαντικά ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet ή φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, με την αξιολόγηση των σχολίων των πελατών, το επίπεδο υψηλής ποιότητας του εσωτερικού του Touareg έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Για παράδειγμα, οι επενδύσεις της κεντρικής κονσόλας είναι πλέον πιο μαλακές από πριν, παρέχοντας επιπλέον άνεση.

Είναι εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης οδηγού ως στάνταρ. Επιπλέον, διατίθεται μια μεγάλη γκάμα προαιρετικών συστημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις ακόλουθες τεχνολογίες:

• "Travel Assist"3 (υποβοηθούμενη οδήγηση μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα).

• "Park Assist Plus με τηλεχειριστήριο"3 (μέσω εφαρμογής για αυτόματη οδήγηση εντός και εκτός θέσεων στάθμευσης, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία στάθμευσης ακόμη και ευρισκόμενος έξω από το όχημα).

• "Trailer Assist"3 (για υποβοηθούμενους ελιγμούς με τρέιλερ).

• «Νυχτερινή όραση»3 (υποβοήθηση για νυχτερινές διαδρομές).

Όλες οι θερμικές επιλογές κινητήρων

Η γκάμα περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις κινητήριων συστημάτων. Εκτός από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κινητήρων turbodiesel και δύο plug-in υβριδικών. Όλοι οι κινητήρες υψηλής απόδοσης συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION.

Το Touareg R eHybrid είναι το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας με το πιο ισχυρό κινητήριο σύστημα. Βενζινοκινητήρας V6 και ηλεκτροκινητήρας με συνδυασμένη απόδοση 462 ίππους.

Το ανανεωμένο VW Touareg θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τέλος του 2023, στην έκδοση Elegance με δύο κινητήρες ντίζελ και plug in.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v