Nέα BMW 5: Για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική

Η νέα BMW είναι πιο δυναμική, πιο ψηφιακή και αμιγώς ηλεκτρική. Ένα premium sedan που ηγείται της κατηγορίας του.

Nέα BMW 5: Για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan παραλαμβάνει τώρα τη σκυτάλη, από το απερχόμενο μοντέλο. Πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών και για πρώτη φορά, αμιγώς ηλεκτρική. Όπως η BMW i5, η νέα έκδοση του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο γίνεται ηγέτης στο δρόμο προς τη βιώσιμη, premium κινητικότητα στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας.

Το λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023. Η νέα γενιά μοντέλων θα προσφέρεται σε όλο τον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και, ανάλογα με την περιοχή, με plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που χρησιμοποιούν ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt.

Μια καθαρή και λιτή σχεδιαστική γλώσσα τονίζει τη σπορ κομψότητα και την παρουσία της. Συγκρινόμενη με την προκάτοχό της, η νέα έκδοση έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 97 χιλ. (5.060 χιλ.), σε πλάτος, κατά 32 χιλ. (1.900 χιλ.) και σε ύψος κατά 36 χιλ. (1.515 χιλ.). Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 20 χιλ. και ορίζεται στα 2.995 χιλ.

Προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες

Οι γενναιόδωροι χώροι, η σύγχρονη λειτουργικότητα, το υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης καθώς και τα υψηλής ποιότητας, επεξεργασμένα με ακρίβεια υλικά, η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και οι προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Το cockpit διαθέτει σημαντικά μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ψηφιοποίηση των λειτουργιών. Η BMW Curved Display ερμηνεύει εκ νέου την έννοια του εσωτερικού, που είναι προσανατολισμένο στον οδηγό. Το πλήρως ψηφιακό σύστημα απεικόνισης αποτελείται από μια Οθόνη Πληροφοριών 12,3” και μια Οθόνη Ελέγχου 14,9”. Το τιμόνι έχει επανασχεδιαστεί, με πεπλατυσμένο κάτω τμήμα και απτική ανάδραση στα πάνελ ελέγχου, όπως και ο επιλογέας του κιβωτίου στην κεντρική κονσόλα. Το προαιρετικό BMW Interaction Bar είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Η λειτουργική αυτή μονάδα διαθέτει φωτισμό φόντου και κρυσταλλική δομή στην επιφάνειά της και εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίνακα οργάνων μέχρι και τα πάνελ των θυρών, περιλαμβάνοντας επιφάνειες ελέγχου που λειτουργούν με την αφή.

Οι επιφάνειες των καθισμάτων στην έκδοση Veganza διαθέτουν επένδυση με ιδιότητες που θυμίζουν δέρμα και διατίθενται προαιρετικά με διάτρητη διακόσμηση. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις BMW Individual Merino σε διάφορες δίχρωμες παραλλαγές.

Αμιγώς ηλεκτρική BMW i 5 M 60 xDrive

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 διατίθεται με την εκτενώς βελτιωμένη τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς και λανσάρεται σε δύο εκδόσεις. Η BMW i5 M60 xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 20,6 - 18,2 kWh/100 χλμ.) αποδίδει ισχύ 601 ιππους διαθέτοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά επιδόσεων των μοντέλων M σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Δύο πλήρως ενσωματωμένες μονάδες μετάδοσης κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα συνθέτουν ένα σύστημα ηλεκτρικής κίνησης σε όλους τους τροχούς. Η παραγόμενη ροπή του συστήματος φτάνει τα 82,6 χλγμ. όταν ενεργοποιείται η λειτουργία M Sport Boost ή το M Launch Control. Στην περίπτωση αυτή, η BMW i5 M60 επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 ΄΄, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Κίνηση στους πίσω τροχούς

Η άλλη έκδοση είναι η BMW i5 eDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με το πρότυπο WLTP: 19,5 – 15,9 kWh/100 χλμ.). Ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς και παράγει μέγιστη ισχύ 340 ίππους και μέγιστη ροπή έως 43, χλγμ. με λειτουργία Sport Boost ή με ενεργοποιημένο το Launch Control. Η BMW i5 eDrive40 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6΄΄ και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 193 χλμ./ώρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v