Eδώ Papaς εκεί Papaς, στο AthensRocks να πας

Papa Emeritus ζούμε στην Αθήνα να σε δούμε και μετράμε τις μέρες αντίστροφα για το AthensRocks στις 25 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.

Eδώ Papaς εκεί Papaς, στο AthensRocks να πας

To AthensRocks είναι και φέτος εδώ ενωμένο δυνατό θα μπορούσαμε να γράψουμε για να μπούμε στο κατάλληλο εκλογικό κλίμα μιας και στις 25 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι δεύτερες εθνικές εκλογές. Δεν ξέρουμε τι θα ψηφίσεις του λόγου σου, όμως εμείς θα το ρίξουμε μονοκούκι στον Papa των Ghost και την παρέα του, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι το πιο hot όνομα του σκληρού ήχου παίζοντας ως headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Οι καθηλωτικοί Ghost του Papa Emeritus IV και των Nameless Ghouls έρχονται που λες στη χώρα μας στα πλαίσια του Imperatour, για να μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται το δημοφιλέστερο metal συγκρότημα των τελευταίων ετών. Άλλωστε, στους δηλωμένους φαν τους ανήκουν οι Dave Grohl και James Hetfield, ενώ μπήκαν στο μέσο αμερικανικό σπίτι παίζοντας στο Jimmy Kimmel Show. Πέρα από τη sui generis θεατρικότητα, το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά τους και τις συζητήσεις για το αν τελικά είναι metal, οι Σουηδοί στο τέλος της ημέρας παίζουν ένα εξαιρετικό feel-good μουσικό ιδίωμα που μιλάει τόσο στη Generation Z όσο και σε όσους μεγάλωσαν στα ένδοξα ‘80s.

Ο Papa Emeritus μας συστήθηκε το 2010 με την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος, Opus Eponymous. Το Infestissumam, η Υπέρτατη Απειλή, έρχεται τρία χρόνια αργότερα για να γιγαντώσει το δημιούργημα του Tobias, με τη συνέχεια να έρχεται σαν σαρωτική καταιγίδα. Τα τρία άλμπουμ που ακολούθησαν οδήγησαν τους Ghost στις μεγαλύτερές τους επιτυχίες και βραβεύσεις. Το Meliora το 2015, το Prequelle το 2018 και το Impera το 2022, αποτελούν τα τρία απανωτά χτυπήματα από τους Σουηδούς icons. Όσο περισσότερο εκτοξευόταν η φήμη των Ghost, άλλο τόσο ο Papa Emeritus μεταμορφωνόταν στην απόλυτη ροκ περσόνα της εποχής μας

Επειδή του έχουμε μεγάλη αγάπη καταγράψαμε τις πλέον λατρεμένες στιγμές του, με την ευχή να μην λείψει καμία από το setlist των Ghost στο AthensRocks.

Rats

Ποτέ οι αρουραίοι δεν υπήρξαν τόσο εθιστικοί!

Dance Macabre

Στην κατηγορία των πολυαγαπημένων τραγουδιών που σταματάς να τα χορεύεις μονάχα όταν σταματήσει κι η καρδιά σου.

Call me little sunshine

Τραγουδάρα για χάρη της οποίας ξεβιδώνεις όλα τα repeat buttons του σύμπαντος γιατί ακόμη κι η 1000η φορά που θα την ακούσεις δεν μοιάζει αρκετή.

Μary on a Cross

Μοιάζει με προφιτερόλ μπουένο, αφού κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Cirice

Έθεσε τις βάσεις για την εκτόξευση των Ghost και πολύ καλά έκανε εδώ που τα λέμε.

Square Hammer

Στην λίστα των αγαπημένων Ghost ύμνων κατοικοεδρεύει εδώ και χρόνια το Square Hammer και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυτοδυναμία του.

From the Pinnacle to the Pit

Αν κάποιος σου πει ότι δεν του αρέσουν οι Ghost βάλτου το From the Pinnacle to the Pit. Αν συνεχίσει να το πιστεύει κόψε λάσπη, γιατί μάλλον είναι χαμένη υπόθεση.

Ritual

Από το Opus Eponymous ερχόμενο το Ritual έχει αυτή την ευφάνταστη σατανίλα που έφτιαξε τον μύθο των Ghost, πριν γίνουν υπέρ-δημοφιλείς.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v