H ζωή της Siouxsie μοιάζει με ταινία

Η Siouxsie ανεβαίνει στη σκηνή της Πλατείας Νερού στη σύμπραξη Release Festival και SNF Nostos κι εμείς θυμόμαστε trivia της πολυτάραχης ζωής της.

H ζωή της Siouxsie μοιάζει με ταινία

Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου η θρυλική Siouxsie θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να μας υπενθυμίσει γιατί θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί της, η σπουδαιότερη μπάντα - μετά τους Beatles - που βγήκε από το Λίβερπουλ, οι μυθικοί Echo & The Bunnymen και το κορυφαίο electro-pop σχήμα των τελευταίων είκοσι ετών, οι Ladytron.

Την ίδια ημέρα headliner στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα είναι οι υπέροχοι Interpol, το συγκρότημα που στις αρχές των 00s συντάραξε τη σκηνή της Νέας Υόρκης αλλά και ολόκληρο τον μουσικό κόσμο, επαναφέροντας τον ήχο του post punk και δίνοντάς του μία σύγχρονη διάσταση. Στην ίδια σκηνή, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά post punk συγκροτήματα των ημερών μας, τους Σουηδούς Viagra Boys και ένα απ’τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της Ευρωπαϊκής indie pop/rock, τους The Haunted Youth.

Όπως καταλαβαίνεις η χαρά μας είναι μεγάλη που θα δούμε τη Siouxsie σε λίγες μέρες για αυτόν τον λόγο ξεψαχνίσαμε τη ζωή της για να βρούμε ενδιαφέροντα trivia μιας από τις πιο σημαντικές μουσικές περσόνες όλων των εποχών.

H Siouxsie μεγάλωσε τελείως απομονωμένη εξαιτίας του αλκοολικού πατέρα της.

Η Siouxsie και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος ήταν groupies των Sex Pistols.

Ο Steven Severin και η Siouxsie δημιούργησαν τους Banshees τον Σεπτέμβριο του 1976.

Η πρώτη συναυλία των Banshees πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό 100 Club Punk Festival.

H Siouxsie μισεί το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Swimming Horses.

Για ένα διάστημα ο Robert Smith των Cure, έκανε περιοδεία με τους Banshees ως κιθαρίστας.

H Siouxsie έχει γράψει το τραγούδι Kiss them for me σαν tribute στη διάσημη ηθοποιός Jayne Mansfield.

To τραγούδι της Love Crime παίχτηκε στη λατρεμένη σειρά Hannibal.

Έχει συνυπάρξει μαζί με τον Μοrrissey για χάρη του τραγουδιού Interlude του 1994.

Έχει γράψει το τραγούδι Metal Postcard για τον αντιφασίστα καλλιτέχνη John Heartfield.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v