Η σημαντική στιγμή της Mazda στον 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans

Η Mazda και το Mazda 787B επιστρέφουν στο Le Mans Sarthe Circuit στη Γαλλία.

Η σημαντική στιγμή της Mazda στον 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans

Η Mazda Motor Corporation ανακοινώνει τον αγώνα επίδειξης του νικητή του 59ου αγώνα, Mazda 787B, στην 100η επέτειο του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής Le Mans. Ο 91ος  πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans Sarthe Circuit στη Γαλλία, από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου.

Το 1991 στον 59ο εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής Le Mans, το Mazda 787B ήταν το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα με τέσσερις ρότορες που κέρδισε τον αγώνα. Με αφορμή αυτή τη νίκη, η διοργανώτρια ACO (Automobile Club de l'Ouest) προσκάλεσε τη Mazda και το Mazda 787B σε έναν αγώνα επίδειξης. Η επίδειξη θα λάβει χώρα στις 9 και 10 του Ιουνίου, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, Yojiro Terada.

Νικητήρια αγωνιστικά οχήματα

Για τον εορτασμό της 100ης επετείου του 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans, τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Le Mans Museum, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Le Mans Sarthe Circuit, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη. Ακόμη, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα.

Εμβληματικά ιαπωνικά νικητήρια

Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου αγώνα Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά Ιαπωνικά νικητήρια οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Centennial race week, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση «Japan Endless Discovery», μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα. Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το MX-30 e-Skyactiv R-EV (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη καινοτόμα τεχνολογία του περιστροφικού της κινητήρα, που δύναται να λειτουργήσει και ως ηλεκτρική γεννήτρια.

Ουδετερότητα του άνθρακα

Η επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2050 βρίσκεται στον πυρήνα των ερευνητικών προγραμμάτων της Mazda.  Με συνέπεια στην ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, η Ιαπωνική μάρκα παραμένει υπέρμαχος της απολαυστικής οδήγησης και της ελευθερίας στις μετακινήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v