Φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Η Toyota Motor Europe και η ολλανδική VDL Groep φέρνουν στην αγορά της Ευρώπης φορτηγά υδρογόνου μηδενικών εκπομπών.

Φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου

Η Toyota Motor Europe (TME) ένωσε τις δυνάμεις της με την ολλανδική VDL Groep (VDL) για να εισχωρήσει στην αγορά φορτηγών υδρογόνου βαρέως τύπου μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κυψελών καυσίμου της Toyota. Η συνεργασία στοχεύει στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα της οδικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων της TME για την επίτευξη πλήρους στρατηγικής ουδέτερης εκπομπών άνθρακα έως το 2040.

Γρήγορος ανεφοδιασμός

Η εταιρεία βλέπει σημαντικές δυνατότητες στη χρήση φορτηγών υδρογόνου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες διαδρομές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το υδρογόνο μπορεί να ανεφοδιάσει ένα φορτηγό τόσο γρήγορα όσο το ντίζελ.

Τα φορτηγά κυψελών καυσίμου διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του ευρύτερου ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υδρογόνου, υποστηρίζοντας σθεναρά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές και την οικολογική ενεργειακή μετάβαση. Τα βαρέα οχήματα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία υγιούς δυναμικής προσφοράς και ζήτησης για υδρογόνο. Θα τονώσει την ανάπτυξη μιας βιώσιμης υποδομής, επιτρέποντας παράλληλα την εμφάνιση άλλων νέων εφαρμογών κινητικότητας.

Νέοι σταθμοί

Η υποδομή για φορτηγά υδρογόνου μπορεί απλώς να επεκταθεί σε άλλα οχήματα υδρογόνου που μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου. Αυτό το νέο έργο φορτηγών είναι ένα από τα πολλά που η Toyota υλοποίησε πρόσφατα με πολλούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, σκάφη, τρένα και λεωφορεία, με στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση στην οικονομία υδρογόνου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v