VW Polo GTI Edition 25: Σπορ ανάρτηση και 207 ίπποι

Γιορτάζοντας την επέτειο ενός εμβληματικού μοντέλου, η Volkswagen παρουσιάζει το περιορισμένης έκδοσης Polo GTI Edition 25.

VW Polo GTI Edition 25: Σπορ ανάρτηση και 207 ίπποι

Το πρώτο Polo GTI3 κυκλοφόρησε το 1998 και σήμερα θεωρείται συλλεκτικό αντικείμενο. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν σπορ ανάρτηση, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS και IQ. LIGHT – Προβολείς LED matrix. Για να τιμήσει την επέτειο, η VW προσφέρει ένα νέο Polo GTI2 με εκτεταμένο βασικό πακέτο εξοπλισμού και ορισμένα ειδικά για την περίσταση σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Επιδόσεις και οδική συμπεριφορά

Ο ισχυρός δίλιτρος κινητήρας TSI που προσφέρει 207 ίππους και ροπή 32,4 χγμ. επιταχύνει το προσθιοκίνητο Polo GTI από 0 στα 100 χλμ./ωρα σε 6,5 ΄΄. Επιπλέον, το μοντέλο είναι στάνταρ εξοπλισμένο με μια ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση. Αυτό χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά και, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, εξασφαλίζει ένα συνδυασμό εξαιρετικής δυναμικής οδήγησης, βελτιωμένης πρόσφυσης και ακριβούς χειρισμού που είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων GTI.

Αποκλειστικός εξοπλισμός

Το νέο επετειακό μοντέλο υπογραμμίζει και οπτικά την εξαιρετική του υπόσταση: Έχει την κλασική εμφάνιση GTI, με κόκκινες δαγκάνες φρένων και διακοσμητικές λωρίδες, κυψελωτό σχέδιο στη μάσκα του ψυγείου και επιχρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης. Και δεν είναι μόνο αυτό: το Polo GTI Edition 25 διαθέτει μια σειρά από άλλα αποκλειστικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού, όπως ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών Adelaide σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, μαύρη οροφή και μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία της σπορ εμφάνισης του. Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο στάνταρ με premium σπορ καθίσματα από διάτρητο μαύρο-κόκκινο δέρμα με φινίρισμα με ραμμένα λογότυπα GTI και γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική επένδυση με κόκκινα γράμματα GTI. Ένα λογότυπο «One of 2500» στην επένδυση των μαρσπιέ θα υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου ότι το όχημά τους είναι ένα από έναν περιορισμένο αριθμό παραγωγής. Εκτός από τα χρώματα GTI Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smoke Grey Metallic και Deep Black Pearl Effect, το Polo GTI Edition 25 είναι επίσης διαθέσιμο σε Ascot Grey.

Καινοτόμες τεχνολογίες

Τα χαρακτηριστικά που διατίθενται στάνταρ περιλαμβάνουν προβολείς IQ.LIGHT LED matrix με Dynamic Light Assist και φώτα ημέρας LED που εξασφαλίζουν εξαιρετικά ομοιογενή φωτισμό του δρόμου. Υπάρχει επίσης το δερμάτινο σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι με paddles καθώς και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης οδηγού που ανήκουν σε ανώτερες κατηγορίες οχημάτων. Το προαιρετικό Travel Assist αποτελεί μέρος του πακέτου υποβοήθησης IQ.DRIVE και επιτρέπει την εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Travel Assist μπορεί να αναλάβει το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση του νέου Polo GTI σε ταχύτητες από 0 χλμ./ώρα έως το όριο του συστήματος των 210 χλμ./ώρα. Για να γίνει αυτό, το Travel Assist βασίζεται σε γνωστά συστήματα, όπως το Adaptive Cruise Control για τη διαμήκη καθοδήγηση και το Lane Assist (που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό) για την πλευρική καθοδήγηση.

Τα όργανα και το σύστημα Infotainment στο νέο μοντέλο ειδικής έκδοσης είναι τοποθετημένα στον ίδιο οπτικό άξονα, καθιστώντας τα εύκολα ορατά ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα Infotainment Ready2Discover τοποθετείται στάνταρ και διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 20 εκατοστών (8 ιντσών), εξασφαλίζοντας κορυφαία συνδεσιμότητα. Δύο ακόμα συστήματα είναι επίσης διαθέσιμα προαιρετικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v