Μπάσταρδα: Η νέα ταινία του Νίκου Πάστρα στους κινηματογράφους

Η ταινία που τιμήθηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2022 κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Μαΐου.

Μπάσταρδα: Η νέα ταινία του Νίκου Πάστρα στους κινηματογράφους

 

Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια αφήνουν την πόλη για να ζήσουν κοινοβιακά σε ένα σπίτι στην εξοχή. Επανεφεύρεση της ελληνικής οικογένειας με glitter, neon φώτα και ψυχή. Αργυρός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το σέξι και δροσερό ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα.

Σύντομη σύνοψη
Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα για το τώρα. Εδώ δε πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε, σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας μπάσταρδα.

Σημείωμα σκηνοθέτη Νίκου Πάστρα

Τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ γυρίστηκαν σε μια περίοδο που ο κόσμος έμοιαζε να τελειώνει. Ίσως για αυτό έχουν μια αίσθηση απελπισίας. Η ιδέα τους γεννήθηκε από την αντίδραση στην αδράνεια των καιρών της καραντίνας, μα πρώτα και κύρια από τους δέκα υπέροχους, νέους ηθοποιούς που έδωσαν τους εαυτούς τους στο να γεννηθούν αυτοί οι χαρακτήρες. Μαζί φτιάξαμε το σενάριο, μαζί δημιουργήσαμε τη συνθήκη, μαζί μαζευτήκαμε σε ένα σπίτι με το φανταστικό μας συνεργείο, στη μέση του πουθενά και ζήσαμε για ένα μήνα φτιάχνοντας την ταινία. Πόσο ειρωνικό που φτιάξαμε μια οικογένεια για να μιλήσουμε κατά της. Συνειδητοποιώ πως αυτό που έχω γράψει μέχρι τώρα έχει πολλά «μαζί», απλά γιατί το «μαζί» έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Κι επίσης, πως τελικά είναι μια ταινία υπέρ της οικογένειας.

Βιογραφικό σκηνοθέτη
Ο Νίκος Πάστρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος κινηματογραφιστής και δουλεύει στο σινεμά από το 2007. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μικρού μήκους ταινίες (Theremin, 2008, Χαμένο Κορίτσι, 2012, Ακρυλικό, 2016, Μελατονίνη, 2020) τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά. Έχει μοντάρει μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βίντεο κλιπ, τις δύο τελευταίες ταινίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου (Η Λιμουζίνα και Η Κόρη του Ρέμπραντ) και την ταινία Winona του The Boy, για το μοντάζ της οποίας απέσπασε το βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσης, δουλεύει ως γραφίστας και illustrator, σχεδιάζοντας τίτλους και αφίσες για μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, καθώς και εξώφυλλα δίσκων. Η πρώτη του, DIY, μεγάλου μήκους ταινία ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ, βραβεύτηκε με τον Αργυρό Αλέξανδρο στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Πάστρας
Art Direction: Μιχάλης Σαμιώτης, Μυρτώ Δασκαρόλη
Κοστούμια / Make-up: Ναταλία Swift
Ηχος: Ξενοφώντας Κοντόπουλος
Τραγούδια: Μazoha
Μουσική: Μικές Μπίλης
Σχεδιασμός ήχου: Μικές Μπίλης, Θοδωρής Μουστάκας
Μίξη ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Colorist: Άγγελος Μάντζιος
Βοηθός Σκηνοθέτη / Συνεργάτης Μοντέρ: Μιχάλης Πητίδης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαριλένα Ευθυμίου
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Λογιάδης
Συνεργάτης Παραγωγός :Χριστίνα Σταυροπούλου
Executive Producers: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός, Jake Craven, Ανδρέας Ζουπάνος-Κρητικός, Αναστασία Μανωλά
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πέτρος Νούσιας GSC
Σενάριο: Νίκος Πάστρας σε συνεργασία με τους Ναταλία Swift, Ζαχαρία Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργο Μπουφίδη, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστο Πούλο-Ρένεση και Γιάννη Τομάζο
Παραγωγή: Νικόλας Αλαβάνος, Νίκος Πάστρας
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Swift, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπανούσι, Γιώργος Μπουφίδης, Κατερίνα Νταλιάνη, Χρήστος Πούλος-Ρένεσης, Γιάννης Τομάζος, Michele Valley, Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Κοκιασμένος, Νίκος Κουρής, Μπάμπης Μακρίδης, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Εύη Σαουλίδου, Γιάννη Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Σύλλας Τζουμέρκας
Διάρκεια: 94’
Χώρα, Έτος Παραγωγής: Ελλάδα, 2022

Από 25 Μαΐου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο cinobo.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v