Η συγκινητική στιγμή που μαραθωνοδρόμος σταματά και σηκώνει τον φίλο του από το αμαξίδιο για να τερματίσουν μαζί

Δύο πρώην παίκτες του ράγκμπι συγκίνησαν τον πλανήτη στον Μαραθώνιο του Λιντς, τερματίζοντας αγκαλιασμένοι.

Η συγκινητική στιγμή που μαραθωνοδρόμος σταματά και σηκώνει τον φίλο του από το αμαξίδιο για να τερματίσουν μαζί

Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισαν οι θεατές σε όλο τον κόσμου τον Κέβιν Σίνφιλντ να σταματά λίγο πριν τον τερματισμό του Μαραθώνιου του Λιντς, και να σηκώνει τον πρώην συμπαίκτη του Ρομπ Μάροου από το αναπηρικό του αμαξίδιο, προκειμένου να τερματίσουν μαζί.

Ο πρώτος Μαραθώνιος του Λιντς που διοργανώθηκε προς τιμήν του Ρομπ Μάροου, και στο εξής θα λέγεται Rob Burrow Leeds Marathon, συγκέντρωσε την συμμετοχή περισσότερων από 12.000 ανθρώπων.

Για τον Κέβιν Σίνφιλντ, όμως, αυτός δεν ήταν ένας απλός μαραθώνιος: Ήταν η γιορτή μιας φιλίας. Ο ίδιος και ο Ρομπ Μπάροου ήταν φίλοι και συμπαίκτες στο ράγκμπι, από τότε που φορούσαν την φανέλα της Leeds Rhinos.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Ρομπ Μπάροου αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο κινητικών νευρώνων (MND). Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Κέβιν Σίνφιλντ άρχισε να τρέχει προς τιμήν του φίλου του και για να συγκεντρώσει χρήματα για όσους πάσχουν από τη νόσο.

Μέχρι τώρα, ο Σίνφιλντ έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες, με διάφορα challenges. Μεταξύ άλλων, έτρεξε επτά μαραθώνιους σε ισάριθμες ημέρες και στη συνέχεια επανέλαβε το επίτευγμα, ολοκληρώνοντας επτά υπερμαραθωνίους και πάλι σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός επτά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό είναι το νούμερο που είχε η φανέλα του Ρομπ Μπάροου.

Στον πρώτο Rob Burrow Leeds Marathon, ο Μπάροου συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχνε ο Σίνφιλντ. Φτάνοντας στον τερματισμό, ο Σίνφιλντ σταμάτησε, σήκωσε τον Μπάροου από το αμαξίδιο και τερμάτισε μαζί με τον φίλο του, κρατώντας τον στην αγκαλιά του.

Πηγή: Guardian 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v