Cupra Raval: Ο νέος ηλεκτρικός ήρωας της πόλης

Το Cupra Raval είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell.

Cupra Raval: Ο νέος ηλεκτρικός ήρωας της πόλης

Η Cupra κατά την διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου Automobile Barcelona, αποκάλυψε την εμπορική ονομασία του νέου αμιγούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της που αρχικά είχε ονομασθεί Urban Rebel. Πρόκειται για το πιο μικρό σε διαστάσεις μοντέλο της μάρκας το οποίο ενισχύει την θέση της στη κατηγορία των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Όπως ανακοινώθηκε επιλέχθηκε η ονομασία Raval, γιατί η μάρκα θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της Βαρκελώνης. Το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. 

Made in Spain

Το Cupra Raval, θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Seat στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δις ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen. Η Seat πρωτοστατεί στο Small BEV cluster για διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Ηλεκτρική επίθεση

Η μάρκα παρουσίασε επίσης το Tavascan στο κοινό, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV της μάρκας, για πρώτη φορά στο Automobile Barcelona. Το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου στο Βερολίνο.

Το Dark Rebel, το ψηφιακό show car της μάρκας παρουσιάστηκε επίσης σε όσους παρευρέθηκαν στο Automobile Barcelona. «Το Dark Rebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του σχεδιασμού της CUPRA για το μέλλον. Με το DarkRebel, θέλουμε να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορούν να είναι σέξι και προκλητικά», δήλωσε ο Jorge Diez, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Cupra.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη διαμορφώσει το Dark Rebel μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία στο Hyper Configurator. Τα σχέδιά τους θα επηρεάσουν τη πιθανή μελλοντική φυσική έκδοση του showcar.

Η Cupra, είναι θυγατρική της Seat και λανσαρίστηκε ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, έχει την εταιρική της έδρα και το εργαστήριο των αγωνιστικών της αυτοκινήτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v