Καλλιόπη Μητροπούλου, γιατί κλαις;

Η ταλαντούχα μουσικός έβγαλε νέο single, δηλώνει soulmate του εαυτού της, συγκινείται εύκολα και ετοιμάζει όμορφα πραγματάκια για το μέλλον.

Καλλιόπη Μητροπούλου, γιατί κλαις;

Έχει παίξει μουσική με τη London Philharmonic, το BBC και τη London Contemporary Orchestra, είναι το βιολί και η σοπράνο του Erland Cooper στα tour του, αποτελεί μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τραγουδάει στο ελληνικό συγκρότημα Echo Tides, τραγουδάει και παίζει βιολί στους oi va voi.

Να συνεχίσουμε;

Συνεχίζουμε: συμμετέχει στους Turquoise, η φωνή της ακούγεται μεταξύ άλλων στο ξεσηκωτικό «Τα παιδιά θέλουν χορό» και την «Ανισόπεδη Ντίσκο» μαζί με τον Pan Pan, παίζει με το κουαρτέτο εγχόρδων Sibílima και μέσα σε όλα ετοιμάζει νέο δίσκο.

Η Καλλιόπη Μητροπούλου είναι ένα ταλαντούχο κορίτσι της διπλανής πόρτας, άνετη, μονίμως μουσικά ανήσυχη και μπράβο της.

Πριν από μερικές ημέρες έβγαλε νέο single, το τρίτο κατά σειρά από το επερχόμενο άλμπουμ της Between, μετά τα KOTO και το It’s the water, το οποίο ονομάζεται Ghosted και συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο και αρκετά θλιμμένο βίντεο κλιπ.

Την πετύχαμε με το βιολί στο χέρι, τη ρωτήσαμε διάφορα πραγματάκια και μας απάντησε (ευτυχώς).

Γιατί σκεφτείτε να τη ρωτούσαμε και να έμενε βουβή – άβολο.

Γιατί Ghosted; Όλοι εξαφανίζονται από όλους τελικά στις σημερινές σχέσεις;

Η αλήθεια είναι πως ότι ξέρω είναι από δικές μου εμπειρίες και από εμπειρίες φίλων μου. Δεν ξέρω αν όλοι εξαφανίζονται αλλά μάλλον όλοι μας έχουμε και από μία τέτοια ιστορία να διηγηθούμε, και μάλλον ναι, συμβαίνει όταν κάποιος θέλει να εξαφανιστεί. Ένα αναπάντητο μήνυμα χωρίς εξήγηση. Μπορεί να το έχουμε κάνει και οι ίδιοι. Εγώ έχω υπάρξει και το άτομο που ‘γκόσταρε' και το άτομο που ‘γκοσταρίστηκε'. Όταν επέλεξα να ‘γκοστάρω’, ήταν σε μια φιλική σχέση και το έκανα επειδή δεν άντεχα τη σύγκρουση.

Και από τι πάσχουν οι σχέσεις σήμερα για να έχουμε καλό ρώτημα; Πόσο δύσκολα εύκολο είναι να βρεις την αδερφή ψυχή σου εν τέλει;

Υπάρχουν οι αδερφές ψυχές εν τέλει; Υou are your own soulmate που λέει και η Lizzo μας. Στις σχέσεις αν υπάρχει μια γερή βάση, βαθιά κατανόηση, βαθιά επικοινωνία, δουλειά και γέλιο, εκεί είναι το ζουμάκι.

Οι ήχοι σου μου θύμισαν λίγο από Άντζελο Μπανταλαμέντι και η αιθέρια φωνή σου κάτι από Τζούλι Κρουζ. Τι σε εμπνέει μουσικά και σε ποιες μουσικές πατάς για να συνθέσεις και να ερμηνεύσεις;

Ουάου, ευχαριστώ πολύ! Ενδιαφέρον γιατί χτες μου έστειλε μια φίλη πως θα μπορούσε να φανταστεί τη μουσική μου πάνω σε David Lynch. Είναι όνειρο μου να γράψω για σινεμά, το κάνω για εξάσκηση, βάζω σκηνές από ταινίες στο YouTube και γράφω. Μουσικές μου επιρροές είναι πάρα πολλές, ό,τι να’ναι θα έλεγα. Δεν πατάω σε κάτι συγκεκριμένο, πάντα ένα κομμάτι ξεκινάει από μια μελωδία όμως. Πιστεύω επειδή οι πρώτες μου ύλες είναι μονοφωνικές (φωνή, βιολί) μου έρχεται μια μελωδία πρώτα και μετά θα πιάσω το πιανάκι μου να βάλω την αρμονία. Με εμπνέουν ιστορίες, φαντάζομαι πάντα έναν χαρακτήρα ή παίρνω ιστορίες που ήδη ξέρω πως έγιναν, όπως θα κάνω και στο άλμπουμ μου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kalliopi Mitropoulou (@onerandomkalliopi)

Πολύ κλάμα έπεσε στο βίντεο κλιπ. Και πολύ ωραίο βγήκε. Ποιο είναι το κόνσεπτ από πίσω;

Ευχαριστούμε πολύ! Πήρα τηλέφωνο το Γιώργο Γούση και του είπα πως θα ήθελα να μου κάνει ένα βίντεο στο οποίο να κλαίω συνέχεια. Στο βίντεο βλέπουμε μια κανονική μέρα της κοπέλας αυτής, κάνει τη ζωή της, βάφεται, πάει στη δουλειά της, πάει στο μπαρ, πάει σούπερ μάρκετ, τα κάνει όλα κανονικά, απλά κλαίγοντας. Συναντά ανθρώπους που έχουν αυτό το κοινό, και ο μπάρμαν κλαίει, και η νέα της φίλη κλαίει. Τελειώνει με μια πολύ γλυκιά νότα ελπίδας και ζεστασιάς με τις δυο φίλες να τρώνε σούπα και να κλαίνε στον καναπέ.

Τι σε κάνει να κλαις γενικά;

Τα πάντα, είμαι πολύ κλαψιάρα. Συγκινούμαι πολύ εύκολα, σε ταινίες, σε κάτι όμορφο που συμβαίνει, στη σκηνή, αλλά και όταν κάτι με πικραίνει. Δε θυμώνω, πάω κατευθείαν στη θλίψη. Για να καταλάβεις πόσο εύκολα κλαίω, τα αδέρφια μου με κοροϊδεύουν γιατί κάθε φορά που ο Ρος και η Ρέιτσελ είναι ξανά μαζί στα Φιλαράκια, εγώ πλαντάζω.

Αν οι μουσικές σου έντυναν μια ταινία, ποιος θα ήθελες να τη σκηνοθετήσει. Και αν έχει ήδη γυριστεί, ποια θα ήθελες να είναι;

Όποιος θέλει να δουλέψει μαζί μου και η συνεργασία είναι ωραία, είμαι μέσα! Πχ με το Γούση ήταν φανταστικά, και κάπως το κομμάτι γραφόταν παράλληλα με το βίντεο, υπήρχε αλληλεπίδραση, μάλιστα έγραψε και τη στροφή που λέει ‘roasted by your absence..’. Ωραίο θα ήταν να γίνει και το ανάποδο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kalliopi Mitropoulou (@onerandomkalliopi)

Η σκηνική σου παρουσία αρχικά ήταν κάπως «μαγκωμένη», στην πορεία φαίνεται πως όσα λάιβ κάνεις απελευθερώνεσαι ολοένα και περισσότερο. Δουλεύεις μόνη σου στο συγκεκριμένο κομμάτι ή πας και όπως βγει;

Πολύ σωστά! Έχω συνηθίσει τη συνοδεία, ως βιολί σε ορχήστρες και σε μπάντες. Πρωταγωνιστικούς ρόλους είχα μόνο σε όπερες στα 20ς μου, το οποίο μου ήταν εύκολο σχετικά γιατί έμπαινα σε έναν ρόλο, δεν ήμουν εγώ. Τα τελευταία χρόνια είμαι κάπως στη μέση της σκηνής είτε με άλλους είτε με το δικό μου πρότζεκτ, στο οποίο είμαι ολομόναχη στη σκηνή. Μου αρέσει γιατί ανακαλύπτω άλλες πτυχές του εαυτού μου, απελευθερώνομαι όπως λες. Δουλεύω τα πάντα μαζί, κάποιες μικρές κινησούλες θα με βοηθήσουν να πω τους επόμενους στίχους κλπ. Αλλά μη φανταστείς πως κάνω καμία χορογραφία, έτσι κι αλλιώς στο κάθε λάιβ θα υπάρχουν τόσοι παράγοντες της στιγμής που θα με επηρεάσουν. Το πιο σημαντικό νομίζω είναι πως νιώθω άνετα με όλους τους ανθρώπους που παίζω μουσική, και έτσι νιώθω απόλυτα ασφαλής στο να εκφραστώ όπως μου βγαίνει. Η Vassilina επίσης με ξεμπλόκαρε πολύ και στο θέμα της σκηνικής παρουσίας και σε πολλά άλλα θέματα, π.χ. της παραγωγής.

Δεν έχεις κουραστεί να σε ρωτάνε συνέχεια για την τεράστια επιτυχία με τον Pan Pan; Πιστεύεις ότι ένα δυνατό χιτάκι διέπει και ορίζει την μετέπειτα πορεία ενός καλλιτέχνη;

Δε βαριέμαι καθόλου! Είναι από τους πιο κοντινούς μου φίλους και φουσκώνω από χαρά με την επιτυχία του. Επίσης νομίζω μεγάλο μέρος του κοινού με ξέρει από την «Ανισόπεδη Ντίσκο». Συνεννοούμαστε, ταιριάζουμε και μουσικά και σαν άνθρωποι, και πάντα επιτυχία είναι που κάνουμε τόσο ωραία πράγματα μαζί. Ένα δυνατό χιτ δεν ορίζει την πορεία ενός καλλιτέχνη, αλλά σίγουρα βοηθάει σε μια ωραία αρχή.

Τι ακούς αυτήν την περίοδο;

Ταφ Λάθος, Laura Marling, L’impératrice.

Τι να περιμένουμε από το νέο άλμπουμ;

Ένα μείγμα από romantic pop, indie folk, cinematic, experimental modern classical και στοιχεία από Disney. Η μαμά μου μου είπε πως της θυμίζω τη Λάνα ντελ Ρέι, το δέχομαι με χαρά.

Info: 

Youtube

Spotify

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v